„Историите зад успеха“: Ариана Хъфингтън

Ариана Стасинопулос Хъфингтън е гръцко-американска авторка и бизнесдама. Тя е основател на The Huffington Post и изпълнителен директор на Thrive Global. Тя е автор на петнадесет книги.

През май 2005 г. Ариана стартира The Huffington Post, сайт за новини и блогове. През август 2016 г. тя стартира Thrive Global, корпоративна и потребителска платформа за  производителност.

Тази забележителна жена е определена в списъка на Time Magazine за 100-те най-влиятелни хора в света и в списъка на Forbes за най-могъщите жени.

Първоначално от Гърция, тя се премества в Англия, когато е на 16 години и завършва колежа в Гиртън, Кеймбридж, където завършва бакалавърска степен по икономика. На 21 години тя става президент на известното дебатиращо общество - Кеймбриджския съюз.

Тя служи в многобройни съвети, включително Uber, Onex и Global Citizen.

Тя е и популярен консервативен коментатор в средата на 90-те, след което в края на 90-те предлага либерални гледни точки на публично място, като остава ангажирана в бизнес начинанията. През 2003 г. Ариана се кандидатира за независим кандидат за губернатор на изборите за отзоваване в Калифорния и губи. През 2009 г. Хъфингтън е №12 в първия в историята на Forbes списък на най-влиятелните жени в медиите. Тя също се е издигнала до №22 в Топ 100 на The Guardian в списъка на медиите. Към 2014 г. Хъфингтън е посочена от Forbes като 52-рата най-силна жена в света.

През 2011 г. AOL придоби The Huffington Post за 315 милиона щатски долара и направи Хъфингтън президент и главен редактор на медийната група на Huffington Post, която включва The Huffington Post и съществуващите тогава AOL имоти, включително AOL Music, Engadget, Patch Media и StyleList. На 11 август 2016 г. е обявено, че Ариана ще се оттегли от ролята си в The Huffington Post, за да посвети времето си на нов стартъп, Thrive Global, фокусиран върху информацията за здравето.

Коя всъщност е Ариана Хъфингтън?

Хъфингтън е родена Ариадна-Анна Стасинопоулу в Атина, Гърция, през 1950 г. Тя се премества в Обединеното кралство на 16-годишна възраст и учи икономика в Girton College, Cambridge, където е първата чуждестранна и трета жена президент на Cambridge Union.

През 1971 г. Хъфингтън се появява в издание на Face the Music заедно с Бернард Левин. Имат връзка, за която тя пише след смъртта му: „Той не беше просто голямата любов в моя живот, той беше ментор като писател и модел за подражание, като мислител.“ Хъфингтън започва да пише книги в 70-те години на миналия век, с редакторска помощ от Левин. Двамата пътуват до музикални фестивали по света за BBC. На 30-годишна възраст Ариана остава дълбоко влюбена в него, но копнее да има деца; Левин никога не е искал да се ожени или да има деца. Хъфингтън заключва, че тя трябва да се откъсне и се мести в Ню Йорк през 1980 г.

От март до април 1980 г. Хъфингтън се присъединява към Боб Лангли като ко-водещ на шоуто за забавни разговори и забавления на BBC1 Saturday Night At The Mill, излъчващо се само 5 пъти, преди да бъде премахнато от програмата.

В края на 80-те години Хъфингтън написа няколко статии за National Review. През 1981 г. тя пише биография на Мария Калас, “Мария Калас - Жената зад легендата”, а през 1989 г. - биография на Пабло Пикасо, “Пикасо: Създател и разрушител.”

Хъфингтън става национално известна по време на неуспешната офер на Сената през 1994 г. от тогавашния й съпруг Майкъл Хъфингтън, републиканец. Тя става известна като надежден привърженик на консервативните каузи като „Републиканската революция“ на Нют Гингрич и кандидатурата на Боб Доул през 1996 г. за президент. Тя си партнира с либералния комик Ал Франкен като консервативната половина на "Странни съселяни" по време на репортажа на Comedy Central за президентските избори в САЩ през 1996 г.

Кампания за губернатор на Калифорния, 2003 г.

Хъфингтън оглавява проекта „Детройт“, група от обществени интереси, лобираща производители на автомобили да започнат да произвеждат автомобили, работещи на алтернативни горива. Телевизионните реклами на проекта от 2003 г., които приравниха шофирането на спортни комунални автомобили към финансирането на тероризма, се оказаха особено противоречиви, като някои медии отказаха да ги пускат.

В появата си през 2004 г. в The Daily Show с Джон Стюарт Ариана обявява одобрението си на Джон Кери, като казва: „Когато къщата ви изгори, не се притеснявайте за преустройството.“

Huffington Post

През 2005 г. Хъфингтън основава „Хъфингтън пост“ (сега известен като HuffPost) с Андрю Брейбарт, Кенет Лерер и Йона Перети. Той е лансиран на 9 май 2005 г., като коментарен бюлетин, блог и алтернатива на агрегаторите на новини като Drudge Report. Сайтът публикува исторически произведения както от платени служители, така и от репортери, и от неплатени блогъри. През февруари 2011 г. AOL придобива Huffington Post за 315 милиона щатски долара. През 2012 г. Huffington Post стана първото търговско управлявано американско предприятие за електронни медии, спечелило награда Пулицър.

За успешното финансово бъдеще - кредитна карта AXI Card е твоята достъпна кредитна пластика, която можеш да заявиш на телефон или онлайн.