„Историите зад успеха“: Мерил Стрийп

Мерил Стрийп е една от най-популярните холивудски актриси на нашето време. Може би си чувал повечето филми, в които именно тя е в главна роля, но знаеш ли каква е историята зад легендарния й успех?

Истинското й име всъщност е Мери Луис Стрийп и е израснала в Ню Джърси, САЩ. Тя е била мажоретка в гимназията, обожавала е пеенето и мюзикълите.

Стрийп има швейцарски и германски корени.

С 19 номинации за 35 години, актрисата е човекът с най-много номинации за Оскар в историята на наградите.

За кариерата на Мерил Стрийп:

Мерил Стрийп започва с участието си в няколко театрални постановки в Ню Йорк и Ню Джърси. Тя участва в постановка на Бродуей, наречена "Алиса" в Двореца, за която печели и театрална награда на Бродуей. Скоро след това, Стрийп тя започва да ходи на прослушвания за филмови роли. Тя е отхвърлена за главната женска роля във филма „Кинг Конг“, но успява да пробие през 1977 г. в „Джулия“.

Ролята й е кратка, но тя иска да продължи да работи, дори ако участва само с незначителни роли. Мерил Стрийп участва в „Ловец на елени“ през 1978 г. Играе и водеща роля в телевизионния минисериал „Холокост“. „Холокост“ има приблизително 109 милиона аудитория, което й привлича много обществено и критично внимание. От този момент натам и продуцентите, и режисьорите чакат да видят как ще може да се справи във филмовата индустрия.

Ролята й в „Ловец на елени“ е оценена добре и тя е номинирана за наградата „Оскар“ за изключителна главна актриса.

Скоро се появят повече възможности, които Мерил Стрийп грабва с двете си ръце. Тя участва във филми като „Манхатън“и „Крамер срещу Крамер“ през 1979 г., с които печели овациите на критиката за многостранните си превъплъщения.

Мерил Стрийп печели Оскар за най-добра актриса за „Крамер срещу Крамер“. Филмовите критици и публиката чакат да видят повече от гъвкавостта на Стрийп на големия екран през идните години. Тя е избрана за главната роля на жената, оцеляла от холокоста в „Изборът на Софи“ (1982). Изпълнението й е прието добре и тя печели втория си Оскар за най-добра актриса. През следващите години Стрийп жъне успехи с много филми. Отличителното при актрисата, че не се ограничава до касовите продукции и търси различни образи.

Успехът на Мерил Стрийп продължава и през 90-те и 2000-та г. с успешните продукции „Мостовете на Медисън“, „Адаптация“, „Дяволът носи Прада“, „Мама Миа“ и „Джули и Джулия“.

„Мама Миа“ е най-касовият й филм с печалби от 602,6 милиона долара. През 2011 г. тя играе ролята на Маргарет Тачър във филма ‘Желязната лейди’. Ролята й е оценена много добре и тя е причината зрителите да се стичат в киносалоните. Тази роля носи на Мерил третият Оскар за най-добра актриса.

„Големият дар на хората е, че имаме силата на съпричастност“. - Мери Луиз Стрийп

Мерил Стрийп е символ на решителност. Изборът й всеки път да избира нестандартни роли е продължение на личността ѝ. Очевидно е, че актрисата не се страхува да поема рискове и полага всички усилия, за да направи начинанието успешно. Количеството грижи, които тя е положила при подготовката за всяка роля, е ода за нейните постижения.

Какви са съветите за успех на Мерил Стрийп?

Работи здраво.

Няма замяна на упоритата работа. Въпреки че е възможно да се работи по-интелигентно, а не просто много, истината e, че човек винаги трябва да е готов да вложи време и усилия, ако иска да успее. Стрийп знае какво означава да се трудиш усилено, за да създаде роля, в която някога е влизала, чрез отдаденост и придържане към изискванията на нейния занаят.

Изразявай себе си.

Не се страхувай да изразяваш себе си по какъвто начин намериш за добре. Продължи и се постави там, за да те види обществеността. Бъди смел, бъди силен и изразявай себе си по всякакъв начин. В крайна сметка, късметът обича смелите, а това означава, че понякога трябва да се откроиш от тълпата.

Живей дзен живот.

В живота на много хора този съвет може и да не изглежда практичен, но субективността на термина позволява той да се адаптира към различните стилове на живот. Започни да медитираш и да се вглеждаш в себе си, за да можеш да насочиш фокусът си към спокойствието и да се отпуснеш.

Ако и ти искаш да постигнеш успех в живота си, започни да мислиш за финансовата си стабилност. Твои верен помощник ще бъде кредитна карта AXI Card. С кредитна карта AXI  в живота, ще разбереш като прочетеш защо е добре да имаш кредитна карта AXI Card, с която плащаш задълженията си бързо, сигурно и безплатно.