„Историите зад успеха“: Владимир Кличко

Владимир Кличко е легенда в света на бокса.

Той е роден на 25 март и вече е завършил кариера като професионален спортист, но слуховете за завръщането му в спорта не стихват.

Как започва успехът на Кличко?

Владимир Кличко е роден на 25 март 1976 г. в казахстанския град Семипалатинск. Баща му е войник, който се издига до чин генерал-майор от ВВС. Майка му е учител в началното училище. Има и по-голям брат - Виталий.

След няколко години семейството се премества в Украйна, където главата на семейството започва да работи като военно аташе на посолството на Украйна. В Киев Владимир проявява интерес към бокса.

Владимир започва да се боксира на 13-годишна възраст. За кратко време постига значителен успех: на 17 години печели титлата шампион на Европа сред юношите, петкратен шампион на Украйна, а през 1996 г. става сребърен медалист от европейското първенство. Кличко печели златния медал в тежка категория на Олимпийските игри 1996 в Атланта.

В биографията на Владимир Кличко има не малко награди. Сред тях титлата Интерконтинентален шампион по WBC (1998, 2000), според WBА (1999 - 2000, 2003), според WBО (2000 - 2003). Владимир е шампион на Европа (1999), световен шампион в категория IBF / IBO (2006).

Повече за професионалната му кариера и успехите в бокса:

Професионалният дебют на Владимир Кличко се състои на 16 ноември 1996 г. В германския град Хамбург Владимир нокаутира Фабиан Меза още в първия кръг от срещата. От този ден на 2004 г. Владимир и Виталий са представители за промотиране на Universum Box-Promotions под ръководството на Клаус-Петер Кол.

Следващите шестнадесет битки Владимир завършва с нокаут в негова полза. Изключение е само Карлос Монро. В първата битка на американеца, той е дисквалифициран за удар с глава. След една година Кличко побеждава Монро.

През октомври 2000 г. Владимир печели световния шампион в WBO (Световна боксова организация), побеждавайки американеца Крис Бърд.

По-късно той защитава титлата си в двубой с американеца Рей Мърсър. Но друг състезател от Съединените щати Леймън Брустър успява да победи Кличко, въпреки че се справя с големи трудности. Дори да нанася тежки удари на украинеца, той не успява да свали Владимир с крака: Кличко рухва на ринга и губи след сигнала, проявявайки характер и силна воля.

В по-нататъшната си кариера, Владимир Кличко се среща с най-силните боксьори в света. Противници на Кличко са Дейвид Хей, Жан Марк Мормек и Руслан Чагаев, Александър Поветкин и др. Срещу всички тези известни спортисти Владимир печели с нокаут или техническо решение.

През ноември 2015 г. Кличко е детрониран от британеца Тайсън Фюри. След 19 защити за общо 9 години Владимир Кличко не успява да защити титлата си срещу английския боксьор.  Тогава Кличко с огромни усилия преодолява защитата на Фюри, а по-големият му брат Виталий го предупреждава, че ако само се защитава накрая ще загуби битката. Тайсън не успява да го нокаутира, но съдийските карти и точките са в полза именно на Фюри и победата отива при него. Въпреки това обаче по-големият хонорар е за Кличко - 22,5 милиона евро. А Фюри взема само 7,5 милиона евро.

След професионална кариера на боксьор, Владимир Кличко започва да преподава в швейцарския университет в Санкт Гален. Владимир е разработил и преподава курс, наречен CAS - Промяна и управление на иновациите.

През 2018 г. украинският боксьор представи книгата си, която дава полезни съвети за това как да постигаш целите си.

Братята Кличко имат основават и така наречената “Кличко Организация”, която има за цел да популяризира спорта и здравословния начин на живот в Украйна.

С упоритост и амбиция със сигурност можеш да се доближиш до постигането на мечтите си. Легендарен боксьор като Кличко доказва именно това.

Ако една от целите ти е постигане на финансова независимост и добра кредитна история, не пропускай да вземеш своята кредитна карта AXI Card. За нея можеш да кандидатстваш както онлайн, така и по телефон. Можеш да кандидатстваш за кредитна карта AXI Card онлайн, а след одобрение ще я получиш до посочен от теб адрес – напълно безплатно. Кредитна карта AXI Card ти дава и възможност да пазаруваш в интернет без допълнителна такса, а годишната лихва е 18% - както при плащане онлайн, така и при ПОС.

А задълженията си можеш да плащаш, дори онлайн в сайта axi-card.bg.