Акциите, в които да инвестираш през 2021 г.

В този материал сме селектирали едни от най-популярните компании, в чиито акции е добре да се инвестира през идните месеци, според U.S. News. Кои са компаниите, които просперират и заслужават да инвестициите ти? Виж в следващите редове:

Adobe

Това е един от най-обещаващите и стабилни бизнеси в списъка, макар акциите на софтуерния гигант Adobe да паднаха с 4,9% през първото тримесечие. Един от виновниците е повишаването на лихвите, тъй като процентът на 10-годишната хазна почти се удвоява от 0,92% на 1,74%, воден от подобряващата се икономическа перспектива. По-високите нива намаляват стойността на далечните бъдещи печалби, където технологичните запаси са склонни да извличат непропорционално голяма част от стойността си. Що се отнася до факторите, върху които Adobe всъщност има контрол, компанията продължава да превъзхожда, като публикува фискални приходи и продажби за първото тримесечие, които надвишават очакванията през тримесечието, приключило на 5 март.

Spotify

Spotify, естествено, е едно от по-рисковите имена в групата компании, селектирани от US News. Резултатите за четвъртото тримесечие на 2020 г. на шведската компания, отчетени през февруари, бяха отрицателно повлияни от колебанията в чуждестранната валута. Но основният бизнес все още върви силно, като месечните активни потребители нарастват с 27% на годишна база, до 345 милиона. В дългосрочен план доминирането на компанията в индустрията за стрийминг на музика с нисък марж е по-малко обещаващо от нарастващото й присъствие в подкасти, където разходите за лицензиране са далеч по-малко обременителни. Spotify също разумно навлиза в аудио бизнеса на живо с неотдавнашното придобиване на Clubhouse за 50 милиона долара.

BJ

BJ е американска верига магазини, базирана в Масачузетс, работеща на източното крайбрежие на САЩ. Тезата за навлизането на BJ през 2021 г. в списъка с привлекателни акции е, че потребителите ще искат да спестяват след пандемията, която доведе световната икономика до ръба на колапса. Това в случая е добра новина за BJ's. Акциите им са значително по-евтини от тези на Costco Wholesale Corp. , търгувайки на приблизително една трета от съотношението цена-печалба на по-големия си партньор. BJ's обяви през март, че бързият й растеж продължава през четвъртото тримесечие, като продажбите са се увеличили с 15,9% в магазините и дигитално - със 168%.

The Walt Disney Co.

Въпреки че акциите на корпорацията поскъпнаха само с 1,8% през първото тримесечие, Disney остава с фантастичната акция тип "купи и задръж" за търпеливи дългосрочни инвеститори. Това от части е и заради Disney+, който  премина от нула на повече от 100 милиона абонати за период от само 16 месеца. А междувременно, силно засегнатият сегмент с увеселителни паркове и забавления, който включва и круизния бизнес на Disney, е готов за завръщане към живот, тъй като икономиката започва да се възстановява.

Facebook

На планетата ни има около 4,7 милиарда потребители на интернет. От тях 3,3 милиарда активно използват поне един от продуктите на Facebook на месечна база. Акциите на Фейсбук, са нараснали със 7,8% през първото тримесечие. В своя отчет за печалбите в края на януари, Facebook обяви допълнителна програма за обратно изкупуване на акции на стойност 25 милиарда долара, която трябва да осигури допълнителна подкрепа за акциите, които се движат напред. Със сигурност предстоят потенциални последици от изтичане на данни, засягащи 533 милиона потребители, както и очертаващите се промени в таргетирането на рекламите от iOS 14. Но все пак, очаква се,че Facebook ще остане устойчив. 

Ако вече планираш следващите си инвестиционни планове, препоръчваме ти да си подсигуриш подходящ кредитен инструмент, с който да изграждаш кредитната си история. Кредитна карта AXI Card може да свърши чудесна работа за всеки потребител, който иска да притежава алтернативно средство за разплащане, с което да погасява всякакви изненадващи разходи, но и да поддържа стандарта си на живот. Точно затова, може да кандидатстваш за кредитната карта по телефон или онлайн, а при одобрение, ние я доставяме до адрес напълно безплатно за теб.