Най-добрите мобилни приложения за управление на личните финанси през 2020 г.

Искаш да управляваш бюджета си ефективно, но не знаеш откъде да започнеш? Виж най-популярните мобилни приложения за лични финанси и бюджетиране и избери най-подходящото за теб.

Въпреки че, мерките, взети от правителствата биват облекчавани, кризата с COVID-19 продължава да се развива в световен мащаб и милиони хора губят работата си, а това се оказва пагубно за спестяванията и личните им финанси. Ако до момента не си следял стриктно личните си финанси, сега трябва да им обърнеш сериозно внимание. Един от най-лесните начини за ефективно управление на личните финанси и контрол на разходите са мобилните приложения за бюджетиране.

Управлението не е толкова лесно, колкото изглежда и проследяването на всеки лев може да се окаже предизвикателство за всеки. С помощта на приложене лесно ще бюджетираш от телефона си.

Всеки има разичен стил на управление на личните си финанси и поради тази причина даваме няколко идеи за мобилни приложения, сред които да избереш това, което ти подхожда най-много.

1. YNAB

Приложението е подходящо за по-сложно и подробно бюджетиране.

Можеш да свържеш банковите си сметки с YNAB, за да проследяваш бързо и лесно къде отиват парите ти. Плюс за мобилното приложение е възможнсостта за ръчно управление на транзакциите, ако не искаш да даваш информация за банковите си сметки на трети страни.

В YNAB можеш да си поставиш цел за изплащане на дълговете си във времето или да създадеш баланс, който включва целия ти бюджет.

Това приложение ще ти помогне да създадеш и стриктно да се придържаш към бюджета си. В YNAB можеш още да разделиш разходите си на категории, което ще ти помогне стриктно да следиш къде отиват парите ти. Приложението показва подробни отчети, в които може да проследиш колко пари си похарчил от началото на месеца и дали си надвишил бюджета си. С YNAB ще научиш повече за навиците си на харчене, което ще ти помогне да елеминираш лошите такива, за по-ефективно и успешно управление на парите ти.

В допълнение приложението има богата библиотека с образователни ресурси, както и ежедневни семинари за бюджетиране, спестяване, изплащане на дългове и други.

След регистрация, приложението е безплатно за първите 34 дни, а след това цената е 84$ на година. Това е голям разход, но много потребители твърдят, че ползата и спестяванията, направени благодарение на YNAB, надвишават в пъти цената за използване.

2. PocketGuard

Приложението е подходящо за хора, които не искат да харчат прекалено много.

Можеш да зададеш цели, като например да намалиш разходите си или да добавиш повече пари към спестовните и инвестиционните си сметки. Всичко е визуализирано, което позволява лесно да интерпретираш данните, само с един бърз поглед. Лесно можеш да видиш каква част от парите си трябва да отделяш, за да постигнеш по-бързо финансовите си цели. Приложението е добра безплатна алтернатива на YNAB. Ако търсиш безплатно приложение, с добри визуализации, което да ти помогне да управляваш бюджета си по-лесно и ефективно, то PocketGuard e за теб.

3. Mint

Приложението е подходящо за всякакъв вид бюджетиране.

Mint е едно от най-старите и известни приложения за бюджетиране. Mint предлага набор от функции, които да ти помогнат да проследяваш и управляваш ефективно парите си.

Приложението автоматично категоризира транзакциите от свързаните кредитни и дебитни карти и ги проследява спрямо бюджета, който си настроил и персонализирал спрямо нуждите и целите си.

Някои от най-полезните функции на приложението са: известията, които изпраща, когато надхвърляш бюджета си, възможността да проследяваш разходите си по категории или да преглеждаш целия си наличен паричен поток.

4. Goodbudget

Подходящо за двойки и за управление на семеен бюджет.

Goodbudget е перфектеното мобилно приложение за двойки, който искат или имат общ бюджет. Приложението залага на познатарта философия за бюджетиране, тази с разделяне на пари в пликове.

С Goodbudget лесно може да споделяте и синхронизирате бюджетите с партньора си. За да се използва, приложението не изисква да го синхронизираш с всичките си сметки и карти, а управляваш всичко ръчно. Сами въвеждате заплатите, всички странични доходи, както и всички разходи. Goodbudget дава възможност да категоризираш и разпределяш парите си в много „пликове“. Безплатната версия е с до 10 „плика“, което е достатъчно, за да видиш каква част от бюджета ти отива в несъществени покупки.

Ако искаш лесно, бързо и без допълнителни усилия да управляваш бюджета, си кредитна карта AXI е за теб. С AXI получаваш персонален онлайн профил, в който можеш да следиш всички свои транзакции, да блокираш и активираш картата си и да управляваш всичко – само с няколко клика.