Най-добрите приложения за телефон, с които да управляваш финансите си

Кои са най-добрите приложение за телефон, с които да управляваш личните си финанси?

Ето някои ефикасни технологични решения за менажиране на пари и операционните системи, с които можеш да ги ползваш:

Apple Card (iOS: безплатно)

За потребителите на iPhone всяко проследяване на разходите трябва да започне с Apple Card. Въпреки че е подкрепена от Goldman Sachs кредитна карта, а не приложение за бюджетиране, най-новата услуга на Apple има компонент, който ти позволява да следиш разходите си. Освен лесен процес на кандидатстване и програма за връщане на пари, Apple Card разпределя и месечните ти покупки по категории. Ще можеш да стартираш вграденото приложение за Wallet на iOS, за да видиш моделите си за седмични и месечни разходи, като Apple използва машинно обучение, за да идентифицира категории за всяка покупка. Apple Card има много смисъл за хората, които редовно използват Apple Pay и искат лесен начин за наблюдение на разходите си. 

PocketGuard (Android, iOS: Безплатно)

PocketGuard (Android, iOS) е многофункционално приложение за проследяване на банкови сметки и управление на бюджета. То ти показва колко пари си получил в сметките си, както и колко можеш да си позволиш да похарчиш за деня. Приложението се свързва с твоите банкови и картови сметки чрез криптирана връзка, само за четене, което позволява бързо да преглеждаш състоянието на твоите акаунти и транзакции, като те остават сигурни. Приложението автоматично сортира твоите покупки, абонаменти и плащания на сметки, за да даде оценка колко можеш спокойно да похарчиш от твоите сметки, без да си “на червено”.

Wally (Android, iOS: безплатно)

Приложението за проследяване на бюджета Wally (Android, iOS) предоставя безплатен инструмент, който можеш да ъпгрейднеш с допълнителни функции, достъпни чрез премиум абонаменти. Потребителите влизат с имейл адреса си и след това могат да зададат цел за спестяване и дневен бюджет, разходи и приходи, проследяване на разходите във времето, задаване на напомняния за сметки и други.

Портфейл (Android, iOS: Безплатен)

Wallet (Android, iOS) е друг инструмент за бюджетиране и финанси за мобилни устройства, който се радва на много от най-добрите функции, както и поддръжка за няколко валути. Потребителите на iPhone не трябва да се бъркат с приложението Wallet, което е вградено в iOS за управление на функции като Apple Pay и електронни билети. Това приложение - Wallet включва автоматично синхронизиране с банката за твоя баланс и разходи. То ти дава и възможността да импортираш записи ръчно, да извършваш транзакции за лесно проследяване и да контролираш бюджета си. Финансовата информация и други показатели и прогнози се показват с лесни визуализации, за да ти помогнат да планираш финансите си.

MoneyStrands (Android, iOS: Безплатно)

Свържи съществуващите си банкови сметки с MoneyStrands (Android, iOS) и приложението ще ти помогне да проследяваш баланса, разходите и навиците си на харчене. Подходящите графики ще ти покажат къде отива всеки лев. Потребителите могат да задават лични цели за спестявания и да съставят категоризиран бюджет, като бързо разберат дали имат място в бюджета, за да се отдадат на по-луксозни покупки. Функцията на календара ти помага също да разбереш кога правиш повечето си покупки и кога доходите ти се покачват. Приложението е безплатно за използване.

Money Lover (Android, iOS: Безплатно)

Money Lover (Android, iOS) е цялостен инструментариум, който ти позволява да проследяваш парите си в брой и банковите сметки, да създаваш бюджет, да разглеждаш инфографски разбивки на разходите си и други. Безплатните функции вече покриват по-голямата част от основните финанси - от въвеждане на разходи и изграждане на бюджети до проследяване на навици на харчене.

Dollarbird (Android, iOS: Безплатно)

Dollarbird (Android, iOS) е друго добро приложение за бюджетиране и проследяване на разходите. То организира разходите и приходите ти в каледнар и позволява да ги подредиш в различни категории. Приложението разполага и с удобни инфографики на мобилно устройство или чрез уеб интерфейс. 

Honeyfi (Android, iOS: безплатно)

Honeyfi (Android, iOS) е друго приложение, изградено на базата на съвместно бюджетиране и според нуждите на домакинствата. Можеш бързо да настроиш семейния бюджет. Платформата дава възможност да свържеш личните си сметки, както и тези на останалите членове на семейството към приложението, за да можеш да преглеждаш всичките ви разходи на едно.

И докато се чудиш кое приложение за управление на парите си да изтеглиш, не забравяй, че кредитна карта AXI Card също е удобно средство за изграждане на добра кредитна история.