При случай на изгубена или открадната кредитна карта е необходимо веднага да се свържеш с нас на телефон 0700 20 424. Цената на обаждането е съобразена с тарифния ти план. Можеш и да ни напишеш съобщение през персоналния си клиентски профил. Независимо от методa, който избереш за връзка с нас, направи го незабавно, защото с твоята кредитна карта може да е извършена злоупотреба. Това, което ние ще направим, е да блокираме своевременно картата и да предотвратим неправомерното й използване от трети лица.

Ти също можеш да блокираш определени действия, които могат да се извършват с твоята кредитна карта AXI. Влез в потребителския си профил, в главно меню AXI CARD и подменю УПРАВЛЕНИЕ НА КАРТАТА. При всяко съмнение за сигурността на картата си, можеш да блокираш част или всички от операциите там. Възстановяването на възможността да ги извършваш също е въпрос на един клик и не ти струва нищо.

Сигурността на парите в твоята карта е приоритет за нас, затова сме се постарали да минимизираме възможностите за злоупотреби с пластиката. Освен споменатите опции за контрол през твоя потребителски профил, можеш да си спокоен и за всички видове разплащания с твоята карта AXI. В нея е вградена специална система, която криптира информацията между картата и устройствата за разплащане. Така, данните ти няма да бъдат прихванати, копирани и в последствие - дублирани с цел злоупотреба.

Въпреки всички наши действия в посока повишаване на сигурността на твоята карта, ти също полагай усилия да предпазиш средствата си. Минимирай риска от изгубена или открадната кредитна карта. Никога не предоставяй картата си на други лица, не я оставяй без надзор и не записвай в никакъв случай своя ПИН код на листче, което да държиш заедно с пластиката. С няколко прости мерки, можеш да си спестиш сериозни притеснения и неприятни емоции.