Има различни начини, по които можеш да плащаш задължения по карта AXI.  Предоставяме ти няколко възможности, измежду които можеш да избереш най-удобния за теб вариант за плащане на задълженията ти.

Най-лесният и удобен начин да платиш задълженията си е онлайн през нашия сайт. Препоръчваме ти да регистрираш клиентски профил и да добавиш в него картата си, защото тогава няма да е необходимо всеки път да въвеждаш данните на картата си. Сумата, която превеждаш онлайн не трябва да е по-малка от Минималната погасителна вноска (10% от общото ти задължение по договора към последно число на календарния месец) и да е по-голяма от общото дължимо по картата.

Ако имаш клиентски профил – влез в профила си и натисни бутона „Плати“. Ще ти се отвори страницата, на която ще можеш да избереш дали да платиш минимална погасителна вноска (МПВ) или друга сума, която да е по-голяма от МПВ и да не надвишава общодължимото по твоята карта AXI. Натисни бутона „Продължи“, за да въведеш данните на картата, с която искаш да платиш и потвърди. Ще получиш потвърждение, че плащането ти е успешно и след като обработим плащането, в клиентския си профил ще бъде отразена платената от теб сумa.

Ако все още нямаш регистриран клиентски профил или карта, избери да продължиш без профил. Въведи ЕГН, номер на договора ти за AXI Card (това са 6-те цифри, изписани под имената върху картата), e-mail и сумата, която искаш да заплатиш. Сумата трябва да е по-голяма или равна на МПВ и да не надвишава общодължимото по твоята карта AXI. Въведи данните на платежния инструмент, с който искаш да платиш задължението си и потвърди. Ще получиш потвърждение за успешното плащане. Може да си създадеш профил и да регистрираш твоята карта AXI, за да не се изисква да минаваш целия процес следващия път. Освен това, така ще следиш всички свои плащания и трансакции.

Ако имаш създаден клиентски профил, но нямаш регистрирана карта, влез в профила си. След като натиснеш бутона „Плати“, ще видиш страница, където трябва да въведеш ЕГН, номер на договора ти за Axi Card (това са 6-те цифри, изписани под имената върху картата) и сумата, която искаш да заплатиш. Сумата не трябва да е по-малка от твоето МПВ и не трябва да надвишава общодължимото по твоята карта AXI. Въведи и данните на платежния инструмент, с който ще платиш и потвърди. Ще получиш потвърждение, че плащането ти е успешно. Регистрирай твоята карта AXI Card, за да можеш да следиш всички плащания и трансакции.

Можеш да извършваш плащане на задължения по Карта AXI в клоновете на Пощенска Банка. Твоята индивидуална IBAN сметка към Пощенска банка /""Юробанк България"" АД/, по която да заплатиш задълженията си може да видиш в персоналния ти онлайн профил, както и в Договора ти. Плащанията, извършени по този начин се отчитат в реално време. Това е важно, ако плащаш в последния ден на падеж.

Друг начин да плащаш вноски по твоята карта AXI е по банков път в удобна за теб банка с банков превод към индивидуалната ти IBAN сметка. Отчитането на плащането по този начин може да отнеме 48 часа и дори повече. Това е важно да се вземе под внимание, за да се избегнат допълнителни начисления при забава. Добре е да не избираш последните ден-два преди падеж за този начин на плащане, тъй като плащането се счита за извършено на датата, на която сумата е постъпила в сметката на "Аксес Файнанс" АД, а не на тази, на която е направено.

Можеш да платиш и във всички офиси на FastPay. Плащанията в офисите на FastPay се отразяват в реално време. Пълен списък на офисите на FastPay можеш да видиш тук: офиси на FastPay

Друг начин за плащане на задължение по карта AXI са офисите на CrediTour. Плащанията през този посредник се отразяват в реално време. Виж списък с всички каси на CrediTour тук: офиси на CrediTour

Вече можеш да погасяваш задълженията си по карта AXI и в офисите на EasyPay, като предоставиш своето ЕГН и посочиш като търговец „Аксес Файнанс“ АД. Списък на офисите на EasyPay ще откриеш тук.

Какъвто и начин за плащане на задължения по карта AXI да избереш, не забравяй, че плащането се счита за извършено на датата, на която сумата е постъпила в банковата сметка на "Аксес Файнанс" АД, а не на тази, на която е направено.

AXI e алтернативен платежен инструмент, чрез който можеш да избегнеш стандартните банкови ограничения, процедури и изисквания. AXI ти дава възможността да изградиш кредитна история и да постигнеш финансова независимост с времето. С AXI получаваш бързо, модерно и индивидуално обслужване.