Веднъж регистрирал се в Google Pay™ay и добавил като платежно средство AXI Card, можеш да правиш плащания както при физически магазини и търговци, така и в онлайн сайтове или приложения.

Плащане в магазини с AXI Card през Google Pay™

За да започнеш да плащаш безконтактно със своята AXI Card в Google Pay™, трябва да си сигурен, че телефонът ти поддържа NFC. За целта:
1. Отвори настройките на телефона.
2. В лентата „Настройки за търсенето“ въведи NFC.
3. Докосни и включи NFC. Ако не можеш да намериш NFC, телефонът ти не може да се използва за безконтактни плащания.
 

Провери дали си задал Google Pay™ като основно приложение за плащане.
Ако имаш повече от едно приложение за плащане на телефона си, е възможно Google Pay™ да не е основно приложение за плащане. В този случай:
1. Отвори настройките на телефона си  .
2. Докосни Приложения и известия   Приложения по подразбиране. Възможно е опцията Приложения по подразбиране да се показва под „Разширени“.
3. Докосни Мобилно плащане.
4. Задай Google Pay™ като основно приложение.

 Плащане в магазин или физически търговец

Можеш да плащаш с Google Pay™ навсякъде, където видиш символа за безконтактно плащане или този на Google Pay™. Потърси ги на екрана на терминала за плащане или на касата при плащане. Ето как изглеждат:

Ако още не си добавил своята кредитна карта AXI Card като начин на плащане в Google Pay™, ето инструкции как да го направиш: https://axi-card.bg/help/plashtaniya/kak-da-dobavia-axi-card-v-google-pay


Плати покупката си с няколко стъпки:
1. Активирай и отключи телефона си. Не е необходимо да отваряш приложението Google Pay™.
2. Приближи за няколко секунди задната част на телефона до четеца за плащане. Когато приключиш с плащането, на екрана ще се покаже синя отметка. Ако не видиш отметката на екрана:
• Опитай да приближиш телефона си по друг начин. Антената за NFC може да е близо до горната или долната част на устройството.
• Приближи телефона на по-малко разстояние от четеца за плащане.
• Приближи и задръж телефона си за по-дълго време.
3. Ако получиш подкана, избери „Кредитна“ независимо от типа на картата.
4. Някои магазини използват по-стар софтуер, за който се изисква ПИН или подпис. При подкана, въведи ПИН кода си. Използвай този, който е зададен от издателя.
 

Плащане в приложение или на уебсайт с AXI Card през Google Pay™
Когато пазаруваш онлайн или в някое приложение, можеш да плащаш по-бързо чрез кредитната си карта AXI Card. Тя се съхранява по сигурен начин в Google Pay™ и няма да се налага всеки път да въвеждаш информацията за нея. Можеш да използваш Google Pay™ във всички сайтове и приложения, в които видиш тези бутони:
 

Плащане с Google Pay™
1. При плащане докосни бутона Google Pay™.
2. При необходимост избери начин на плащане и въведи адреса си за доставка. (тези данни също се съхраняват в твоя Google Pay™ профил и би трябвало да се въведат автоматично).
3. Потвърди поръчката си.