3 работни навика, с които да оцелееш в “новото нормално”

Всички ние копнеем за едни и същи цели в момента - усещане за спокойствие и безопасност за себе си, нашите семейства и нашия бизнес през това безпрецедентно време. Всички ние се опитваме да установим някакво чувство за принадлежност, да сме сигурни и да имаме дни, които са целенасочени и продуктивни.

В бизнеса, докато всички говорят за тази „нова нормалност“, на предприемачите им остава да установят как изглежда това за собствения им живот, при това - без пътеводител от какъвто и да е вид.

Влизане в твоето „ново нормално“

Красотата в тази ситуация е, че всички хора имат невероятна възможност пред да растат, да се разширяват и в крайна сметка да се трансформират, за да се превърнат в най-добрата версия на себе си. Защото това е необходимо, за да продължим напред. Имаме пространство за създаване и намиране на цел и имаме време да влеем ресурси в нашия бизнес, както никога досега.

Трите необходими навика, с които да оцелееш в това ново ежедневие:

За да бъде успешен този "Нов нормален живот", който изграждаш, трябва да възприемеш нови навици, съчетания и ритуали, които да фокусират ума ти върху задачата и да сведат до минимум разсейването от новооткрития живот от ерата на пандемията:

1. Намери центъра си и остани на земята.

Когато нещата са несигурни, често се усеща стрес, безпокойство и дори паника. Един от начините да се приземиш е като се научиш как да овладееш дишането си. Доказано е, че по-доброто дишане подобрява паметта, търпението, увереността и яснотата - всичко необходимо за един продуктивен ден.

Може да бъде толкова просто, колкото този лесен пример в няколко стъпки:

  • Застани в удобна позиция и затвори очи.
  • Постави лявата си ръка върху сърцето си.
  • Вдишай през носа.
  • Задръж дъха си възможно най-дълго.
  • Изпразни дробовете си, издишвайки през устата.
  • Докато издишваш, представи си, че изхвърляш всичкия негативизъм, стрес и безпокойство.
  • Прави това в продължение на пет минути и повтори, ако е необходимо.

2. Свържи се с природата

Някои от най-добрите идеи идват, когато си или в мълчание, или сред природата. Седейки, разхождайки се или дори лежайки навън, зареждаш тялото си с антиоксидантно енергично жужене.

Изследванията показват, че само звуците от природата могат да повлияят положително на сърдечната честота и дори да променят връзките в мозъка. Дори едно бързо прекъсване от работата - като да отидеш на 20-минутна разходка - ще ти позволи да увеличиш фокуса и вниманието си и да решиш по-лесно всякакви предстоящи задачи или отговорности.

3. Медитирай: Най-предизвикателната част от практиката при йогата, за повечето хора, е способността да бъдат неподвижни за момент и да са напълно комфортни с тишината.

Медитацията е абсолютно необходима за изчистването на съзнанието. Без да отделя време за това, животът на един предприемач може да натрупва стрес без облекчение. Целта на медитацията е да се отпуснеш съзнателно и да привлечеш вниманието си навътре, докато ставаш по-свързан със самото си същество. Има много начини за медитация и медитацията носи различно преживяване за всеки индивид, така че е важно да го изпробваш с отворен ум:

  • Избери мантра, която обичаш: „Аз съм свободен“, „Аз съм такъв, какъвто съм“, „Аз съм в мир“ и т.н.
  • Задай таймер за 10 минути.
  • Седни в удобна позиция с изправен гръб.
  • Постави ръцете и краката си в положението, в което се чувстват най-спокойни.
  • Затвори очи и поеми дълбоко въздух.
  • Докато издишваш, мислено повтаряй мантрата си с мълчаливо убеждение.
  • Важността на изключването

Макар да изглежда неинтуитивно да отнемаш време от ежедневните дейности на твоя действителен бизнес, за да бъдеш по-продуктивен, истината е, че трябва да се научим да се изключваме от шума и да се свързваме отново със себе си.

Прочети повече: Ще изчезне ли офисът?

Вместо да се приспособяваш към нова норма, предприеми необходимите стъпки, за да създадеш своя собствена. Поеми контрола върху живота и бизнеса си, като преквалифицираш ума си да присъства и да бъде наясно. Създай свои собствени ритуали, които са уникални за теб и които подкрепят твоите цели в това ново време.

Погрижи се и за финансовото си бъдеще - не изпускай удобните възможности и винаги търси начин да подобриш благосъстоянието си и да се чувстват финансово независима личност. С кредитна карта AXI Card е лесно да поддържаш желания си начин на живот и успоредно с това да менажираш лесно средствата си.