Кои са най-скъпите къщи в света?

Не би трябвало да е толкова изненадващо, че 2020 г. не беше страхотна година за продажба на имения за милион долара. Пазарите на луксозни недвижими имоти по целия свят страдат от спад още преди пандемията Covid-19 да даде своето отражение върху световната икономика. Така че през 2021 г. списъците с най-скъпите домове изобилстват от имоти за деветцифрени предложения.

Представяме ти някои от най-скъпите домове, предлагани в момента за продан:

Ферма Stonewall, окръг Уестчестър, Ню Йорк - 100 милиона долара

Това е конно имение на съосновател на Калвин Клайн за 100 милиона долара. Собственикът, съоснователят на Калвин Клайн, Бари Шварц, поставя три огромни хамбара върху имота - общо има място за 88 коня, плюс състезателна писта. Останалите помещения са също толкова просторни - основната резиденция е масивна сграда с площ от 24 000 квадратни метра, проектирана в колониален стил и разполагаща с една от най-впечатляващите библиотеки, с изключително скъпоценни книги и впечатляващо спирално стълбище. Също така в имота има 60-футов басейн, градини и къща за пеперуди.

Orchid House, Малибу, Калифорния - 100 милиона долара

Собствениците познават тази красота от 12 500 квадратни метра под името Orchid House, но за останалия свят това е „Тази къща, която Пиърс Броснан продава“. Бившият 007 е живял в имота в продължение на 18 години, така че това е мрачно сбогуване - макар и не твърде сълзливо, със сигурност, тъй като той се отправя към Хаваите със съпругата си, режисьор Кийли Шайе Смит, според The ​​Wall Street Journal. Не може да се отрече, че в архитектурно отношение домът е великолепен. Съобщава се, че Броснан е бил вдъхновен от тайландската архитектура след заснемането на филма „Умирай друг ден в Тайланд“ и е сключил договор с архитектите Ралф и Рос Андерсън, за да създаде имот, ориентиран към стила. Така че, въпреки че вдъхновението е обвързано с Джеймс Бонд, изглежда повече на пищен курорт, отколкото на тайна шпионска централа.

Вила Теоле Сюр Мер, Франция - 105 милиона долара

Това имение в Кан не е като останалите. Ако не друго, това е по-скоро 164-футов безкраен басейн с няколко легла и бани. Четири къщи на около 3000 квадратни метра го заобикалят, плюс има два апартамента от 800 квадратни метра. Разположен е на почти три декара земя с 240-градусова гледка към брега и включва отделна спа зона и къща край басейна. Всеки от домовете има свои собствени теми, което е отразено в техните проекти, включително лакирано дърво, вода и светлина и други.

South Ocean Boulevard, Палм Бийч, Флорида - 110 милиона долара

Магнати от недвижими имоти, като Кен Грифин, заложиха своите претенции към живописната ивица земя, а клубът на Тръмп Mar-a-Lago е точно на път, до имението. Но дори и за района, цената на South Ocean Boulevard за 110 милиона долара е изключително висока. Само един дом в квартала някога е оценен за толкова много - имение, наречено La Follia, което е продадено за 110 милиона долара. 

Ел Ранчо Таджигуас, Санта Барбара, Калифорния - 110 милиона долара

Луксозните ранчота са предимно нещо подходящо за американския Запад, а не за Западния бряг. Ел Ранчо Таджигуас е рядко изключение. Това е имение, състоящо се от 3500 декара на брега на Гавиота на Санта Барбара с авокадови горички, овощни градини, хиляди акра говеда - достатъчно за поддържане на около 200 животни - и други съоръжения като плевни, зони за съхранение на култури и резервоари за съхранение на вода. В имота има не един, а два дома - Вила Дела Коста и Вила Дел Маре - и двата са с площ над 10 000 квадратни метра.

Owlwood Estate, Holmby Hills, Калифорния - 115 милиона долара

Имението Owlwood има доста дълго “родословие” на знаменитостите. Някога Сони и Шер са били собственици на мястото. Твърди се, че Мерилин Монро е била чест посетител, а през 2017 г. Джей Зи и Риана присъстват на брънч на наградите Грами, на въпросното място. Лесно е да разбереш защо е толкова обичан - домът от 12 000 квадратни метра е истински оазис в Холмби Хилс, с царствен интериор, тенис корт и басейн с олимпийски размери.

Мар де Амор, Малибу, Калифорния - 115 милиона долара

Името на Мар дьо Амор може да е малко банално - в превод означава „Море от любов“ от испански, но почти всичко останало в него е внимателно обмислено. Разположен на 2.6 акра край океана, той има драматичен двуетажен вход, плюс фитнес зала, театър с 20 места и други. На територията има инфинити басейн, освен очевидно достъп до океана и тенис корт и подземен гараж с осем коли. Един от най-красивите съвременни домове в Малибу, той се откроява както с просторното си разположение от 10 600 квадратни метра, така и с отличната си архитектура.

Как да изградиш лесно кредитната си история и да управляваш самостоятелно средствата си - разбери повече за предимствата на кредитна карта AXI Card.