Как да избереш нова кредитна карта?

Да избираш нова кредитна карта е решение, което определено изисква не малко усилия и време. И със сигурност не бива да бъде подценявано или пренебрегвано. Всъщност при направен разумен избор, ще имаш до себе си надежден финансов помощник, който ще ти се отплати подобаващо в бъдеще. А именно – кредитна карта, с която ще изградиш добра кредитна история, за да изпълниш финансовите си цели в дългосрочен план. Освен добрата кредитна история, разбира се, кредитният инструмент може да ти осигури и голям брой отстъпки и изгодни сделки. Това е възможно, ако използваш пластиката си разумно и редовно, трупайки точки и възползвайки се от всяка добра оферта, която ти се предоставя от въпросния тип кредитна карта. За да бъдеш част от щастливите кредитополучатели обаче, първо е нужно да направиш най-добрия и правилен избор на кредитно разплащателно средство. Как може да стане това? Как да избереш нова кредитна карта, която пасва перфектно на нуждите ти?

Като за начало, добре е да анализираш собствения си потребителски профил или с други думи – да си наясно с възможностите си, приоритетите си и реалните си потребителски навици. Така ще можеш да отхвърлиш кредитните продукти, които не са подходящи за теб и знаеш, че няма да ти донесат толкова ползи. Например, ако не планираш да използваш кредитната си карта в чужбина и знаеш, че ще пазаруваш с нея предимно техника и дрехи, а не самолетни билети и резервации в хотел, то едва ли ти трябва кредитна пластика, която има безброй отстъпки за резервации и авиокомпании. Без значение колко много бонуси може да ти донесе даден кредитен продукт, ако си наясно, че няма голяма вероятност реално да се възползваш от тях, то просто това не е най-правилният кредитен продукт за теб. Много хора смятат, че големите банкови институции могат да им предложат най-добрите оферти за кредитни карти, но всъщност, ако анализираш по-дълбоко пазара, ще осъзнаеш, че малките локални банки и небанкови институции могат да имат далеч по-изгодни за теб предложения. Небанковите финансови институции могат да притежават преимуещства, за които по-рано не си се замислял и ако всъщност направиш сравнение между банков продукт и такъв на небанкова кредитна институция, много вероятно е да видиш значителни разлики в полза на небанковата компания.

Ето 2 неща, над които да размислиш, когато става въпрос за небанковите институции:

- таксите – едно от нещата, които могат да се сметнат за минус при банковите кредитни карти, са именно таксите. А таксите, както всички знаем, съвсем не са малко. За разлика от банките обаче, небанковите компании имат по-малко на брой такси. По този начин, общите разходи по кредитната пластика на потребителя, значително намаляват. Тоест, ако използваш кредитен продукт на небанкова институция се лишаваш от познатите банкови такси и не плащаш допълнителен разход за различните услуги. Това предимство е едно от основните, заради които потребителите избират именно небанкови кредитори. AXI Card например се издава от небанкова институция и освен че можеш да се разплащаш с нея навсякъде, не плащаш допълнителна такса при пазаруване онлайн.

- допълнителните бонуси – вярно е, че кредитните карти, предлагани от големите банки, осигуряват множество предимства и бонус точки, благодарение на които да се възползваш от голями намаления. Но кредитните карти, като AXI Card например, могат да ти дадат много по-изгодни за теб предимства, които практически ще ти спестят парични средства. С AXI Card можеш да кандидатстваш напълно дистанционно за твоята кредитна карта, което ти спестява чакане по опашки на банкови клонове. А друг бонус, който улеснява нашите клиенти, е безплатната доставка на пластиката до адрес.

Безплатното SMS известяване за всяка трансакция също се нарежда сред предимствата на AXI Card, които ще ти помогнат да държиш под око баланса си и да следиш разходите си във всеки един момент.

В крайна сметка, освен да се сдобиеш с още едно разплащателно средство, трябва да помислиш и как да се сдобиеш с кредитна карта, която фактически ти помага и те приближава към финансовите ти цели. А това става, като градиш добрата си кредитна история, плащайки редовно с кредитното средство – така доказваш, че си надежден платец.

За да се убедиш, че това е възможно, кандидатстваш за AXI Card – кредитната безконтактна карта MasterCard, с която да се разплащаш навсякъде и по всяко време. Кредитната карта AXI Card е алтернативен платежен инструмент, с който няма да ти се налага да минаваш през банковите процедури и изисквания и същевременно ще можеш да постигнеш финансова независимост.