Научи повече за предимствата на AXI Card

Кредитна карта AXI Card е алтернативен платежен инструмент, с чиито предимства е полезно да се запознаеш, ако държиш да боравиш с модерни и достъпни кредитни продукти.  Кредитната пластика ти дава възможност да избегнеш стандартните банкови ограничения при кандидатстване и да заявиш своята кредитна карта по телефон или онлайн. При одобрение ще я получиш на посочен адрес.

Използването на кредитна карта AXI Card ти дава шанс да изградиш с времето кредитна история и да постигнеш така желаната финансова независимост. Именно кредитната история ще ти бъде от огромна полза за бъдещи финансови планове, заем за жилище или за стартиране на бизнес. За да потвърдиш надеждността си като кредитополучател ще е нужно да имаш история с подобни кредитни продукти.

Разплащателен инструмент като AXI Card ти помага да поддържаш стила на живот, към който се стремиш, да погасяваш бързо изненадващи разходи и да бъдеш уверен картодържател. Преди да представим някои от главните предимства на кредитна карта AXI Card, трябва да отбележим, че за да кандидатстваш за пластиката трябва да имаш навършени 21 г., да работиш на трудов договор, да нямаш закъснения в ЦКР на БНБ. Освен това е добре да имаш минимален месечен доход от 600 лв. Разбира се, тези условия не изчерпват целия комплекс от точки, спрямо които ще бъдеш оценяван, за да получиш пластиката. Но пък определено ще те улеснят, ако се двоумиш, дали да кандидатстваш.

И докато електронното пазаруване става все по-популярно, особено последните месеци, то всеки потребител трябва да се увери, че притежава сигурен инструмент за разплащане онлайн. Освен че е добре да следиш за сигурността на самия сайт, от който пазаруваш и процедурите за плащане в него, то е полезно и да използваш удобна и сигурна карта за плащания.

Както знаеш, във връзка с новите изисквания на Европейския съюз, свързани със сигурността на електронните разплащания, беше въведена двуфакторна автентикация на плащанията. Това означава, че всички плащания в интернет, направени при търговци, които са част от програмите на Mastercard Identity Check и Visa Secure, ще изискват двуфакторна автентикация.

Новите регулаторни изисквания за платежните услуги  следва да се прилагат от 31.12.2020 г. Спрямо новите правила, всяка банкова и небанкова финансова институция следва да предостави на клиентите си функция за двуфакторна автентикация на онлайн плащанията.

В съответствие с новите правила, AXI Card предоставя двуфакторна автентикация на онлайн плащанията. С новата функционалност, онлайн пазаруването е още по-сигурно. Как те улесняваме?

Ние от Аксес Файнанс разработихме мобилно приложение, с което удобно и сигурно да потвърждаваш онлайн плащанията си.

Мобилното приложение ти дава страхотната възможност лесно да потвърждаваш плащанията, които си направил на момента  с кредитна карта AXI Card.

Мобилната апликация е разработена за всички карти, които използваш във връзка с кредит, предоставен от „Аксес Файнанс“ ООД.

Можеш да свалиш приложението от Play Store и да се наслаждаваш на безопасни и сигурни плащания онлайн с твоята кредитна карта AXI Card.

Какво да знаеш за двуфакторната автентикация?

Двуфакторната автентикация е начин за задълбочено установяване на идентичността на картодържателя чрез два или повече елемента: знание (нещо, което само ти знаеш), притежание (нещо, което само ти притежаваш) и характерна особеност (твоя характерна особеност).

За да се извърши така наречената двуфакторна автентикация е нужно да се докажат поне два от трите вида елементи.

До сега при плащане онлайн се верифицираше чрез въвеждане на 6-цифрен еднократен код за сигурност, но от 10-ти декември 2020 г.  вече можеш да верифицираш плащането и чрез:

  • еPIN, който представлява персонален 4-цифрен код, който ще получиш чрез SMS при първото си онлайн плащане след 10.12.2020 г. Кодът ще ти бъде изпратен веднъж и ще бъде необходимо да го запомниш, за да можеш да плащаш онлайн.
  • чрез мобилното приложение на Аксес Файнанс - потвърждаване на плащанията чрез код за сигурност, създаден от теб или чрез биометрични данни. Веднъж, когато инсталираш приложението и въведеш данните на кредитната си карта, ще получаваш известие за потвърждаване при всяко плащане онлайн.