Как кредитните карти могат да ни спестят пари?

Някои хора не вярват, но кредитните карти в действителност ни спестяват много пари целогодишно. Благодарение на предимствата си, бонус услугите си и изгодните функционалности, с които идват. Разбира се, стига да ги използваме разумно, ще можем не само да се възползваме от страхотните им плюсове, но и да градим кредитната си история с тях.

Всъщност кредитната карта може да ти донесе редица плюсове, за които даже не предполагаш, като например допълнителни екстри при престой в хотел, по-добри условия при летене с избрани авиокомпании, допълнителна пътна помощ, отстъпки при големи поръчки онлайн и още куп други екстри, за които не смееш и да мечтаеш. Добрата кредитна карта, подходяща за твоя начин на живот може да отваря вратички, стига да умееш да боравиш с нея правилно.

Преди обаче да избереш кредитна карта трябва да знаеш с какви възможности разполага тя и дали те пасват на твоите потребителски навици. Тук ще изброим някои от предимствата на кредитните карти, които са способни да ти спестят не малка сума пари:

  • VIP услуги на определени локации – в САЩ има кредитни карти, чиито бонус точки могат да дадат възможност на кредитополучателя да ползва привилегии на определени места, включително и Disney World. Пропускането на големите опашки, допълнителни голф пакети, билети за спектакли на Бродуей и промоционални оферти за луксозни ресторанти – това са само част от привилегиите, от които картодържателите могат да се възползват.
  • Разнообразните ползи на кредитните карти – различните компании, издаващи кредитни карти се конкурират помежду си, за да спечелят потребителите, което автоматично означава, че актуализират списъка си с бонус предимства, с които да поглезят кредитополучателите. Затова много кредитори залагат на по-екзотични допълнителни услуги, които кредитната карта може да осигури на потребителите. А има и редица финансови институции, които са се специализирали в разнообразните ползи за кредитополучателите. Такъв тип са кредитни карти за студенти, кредитни карти с повече възможности за бизнес предприемачи и карти с отстъпки основно за пътуващи в чужбина. Много кредитни пластики осигуряват достъп до редица отстъпки във физически магазини на брандове, което означава, че самата кредитна карта е подходяща за хора, които са фенове на традиционното пазаруване. За тези потребители, които пазаруват главно онлайн пък, има кредитни карти с възможности за промоции в електронни магазини. На пазара има дори кредитни карти, които са предназначени за потребители, желаещи да възстановят кредитния си рейтинг и добрата си кредитна история. По този начин финансовите институции таргетират различни потребители с разнообразна гама от интереси и нужди, като така удовлетворяват различните профили клиенти на пазара. Така, ако не пътуваш в чужбина, но за сметка на това ще ползваш кредитната си карта за пазаруване в мола всеки месец, то едва ли ти трябва пластика с куп промоционални оферти за хотели и авиокомпании. В случая е добре просто да проучиш кои са кредитните продукти, които ти дават перманентни отстъпки в различни търговски обекти и дали наистина посещаваш тези магазини редовно. Добри примери за изгодни кредитни карти, насочени към определен профил кредотиполучатели са някои американски компании, предлагащи например отстъпки за студенти с отлични оценки. Други кредитни инструменти са насочени основно към милениали и са фокусирали предимствата си върху отстъпки за онлайн магазини, защото именно това са местата, от които пазаруват младите хора. А за почитателите на телевизията и киното има американски кредитни карти, които дават определен процент остъпка за абонаментите на Netflix например. Всичко това води до извода да не забравяш преди да избереш кредитно средство, да проучиш добре възможностите на пазара, за да си осигуриш повече предимства в дългосрочен план.
  • Отстъпки и удължени гаранции – голяма част от кредитните карти предлагат по-ниски цени при определни търговци – както във физически магазини, така и в онлайн. Друг плюс, който се харесва от потребителите е удължената гаранция, която покупките с кредитна карта дават – например ако си купиш телевизор от определен търговец и платиш с кредитната си карта, гаранцията ти ще бъде удължена с още година.

Това са само част от ползите, които кредитните инструменти носят на купувачите, стига да бъдат правилно подбрани и използвани в подходящата ситуация. AXI Card се нарежда сред иновативните кредитни карти, които също ти носят куп предимства при пазаруване онлайн и офлайн. Благодарение на AXI Card можеш да пазаруваш онлайн, без да плащаш допълнителна такса за това, а при покупки във физически обекти се разплащаш напълно безконтактно. AXI Card ти гарантира и безплатно получаване на известия при всяка направена трансакция, за да следиш баланса по сметката си и да си наясно с текущите си задължения.