Ползват ли милениалите кредитни карти?

Милениалите са младите хора, родени след 80-те години на 20-ти век. За това поколение сме чели какви ли не анализи, но в тази статия ще ти представим и един друг поглед за милениалите – техните потребителски навици. Или по-точно – ползват ли кредитни карти като разплащателни средства или предпочитат старомодния начин с парите в кеш.

Според проучвания от предходни години, милениалите са онова поколение, което не е толкова склонно да използва редовно кредитни карти. Голяма част от младите хора, все още не е запозната с кредитните инструменти в такава степен, в която да осъзнава техните предимства. Истината е, че финансовите знания на милениалите са недостатъчни, за да са способни тези потребители да вземат разумни решения за финансовото си бъдеще. Тази тенденция обаче се променя с годините, а от своя страна кредитните институции създават все по-изгодни за милениалите продукти, за да привлекат и задържат вниманието им.

AXI Card е пример за алтернативно разплащателно средство, което предлага една различна опция на младите потребители – милениали. А именно – опцията да разполагат с небанкова кредитна карта, която могат да получат безплатно и бързо. За разлика от стандартните банкови продукти, при AXI Card милениалите не се налага да преминават през познатите им дълги и тегави процедури в банките. Чакането по опашки в банкови клонове, определено не е сред любимите занимания на младите хора. Затова и AXI Card дава различен поглед върху използването на кредитно средство – такова, което да пасва идеално, дори на нуждите на милениалите.

Едно от най-важните неща, които печелят симпатиите на потребителите е дистанционното кандидатстване за кредитната AXI Card. Всеки потребител може да заяви своята кредитна пластика лесно, бързо и удобно чрез онлайн услугата ни за кандидатстване. А освен самото заявяване на пластиката, одобрението ѝ също става дистанционно – ако си одобрен за кредитната карта, консултант ще се свърже с теб по телефона. След това идва най-приятната част, а именно – безплатната доставка до посочен адрес.

Подобни малки, но важни и удобни предимства на един кредитен продукт, умеят да привличат поколението на милениалите, към използването на кредитни карти, с цел изграждане на стабилно финансово бъдеще.

Разбира се, факторите, важни за картодържателите не се изчерпват само с безплатните услуги, но и с ниските проценти разходи. Според проучване от Aite Group за февруари 2018 г., ниската, или въобще несъществуващата, годишна такса е топ фактор при избора на кредитна карта. Естествено, това е напълно разбираемо. Лихвеният процент също е сред топ факторите за избор на разплащателно средство, а след него по важност се нареждат бонусите и намаленията в търговски обекти.

От същото проучване на Aite Group обаче става ясно, че с годините, милениалите наистина са превъзмогнали първоначалната си „срамежливост“ спрямо употребата на кредитни карти. Проучването показва, че 45% от милениалите в САЩ са кандидатствали за кредитно средство през последните две години. Показателен факт е, че по-голямата част от тези млади потребители са кандидатствали именно онлайн. Това означава, че ако финансовите институции искат да привлекат този таргет, със сигурност е нужно да се насочат към високотехнологичните решения, иновативните средства за разплащане и естествено – онлайн услугите. Освен да се кандидатства дистанционно (чрез телефон или онлайн), AXI Card ти позволява, дори да управляваш кредитната си карта онлайн – като следиш всяка направена трансакция чрез персоналния си профил. Чрез индивидуалния си онлайн профил, можеш в реално време да виждаш наличността по картата си, да правиш справки за движенията по пластиката, да блокираш и активираш кредитната си карта.

А освен модерните услуги, AXI Card има и модерно обслужване. Можеш да се свържеш с наш консултант по всяко време – онлайн, по телефон или по Facebook.

И докато милениалите са в етап на изграждане на кредитната си история, те продължават да се влияят и от разнообразните отстъпки, прелагани им от кредиторите. Защото освен да изпълнява ролята на разплащателно средство, кредитната карта трябва да ти носи и допълнителни ползи.

Изхождайки от тези факти, небанкови кредитни институции като Аксес Файнанс, създават модерни, иновативни и различни от досегашните, кредитни продукти. Това са онези кредитни карти, които се напасват към забързания начин на живот на модерните хора, които искат да комбинират финансите с новостите и технологията. AXI Card е достъпната кредитна карта, която не изисква редица ограничения и документации, а за нея можеш да кандидатстваш изцяло дистанционно, с при одобрение да я получиш на посочен от теб адрес.

 А за да разбереш как AXI Card може да бъде подходящо разплащателно средство, заяви своята собствена кредитна карта тук.