Идеи за бизнес, който можеш да започнеш веднага

COVID-19 епидемията разтърси световната икономика и икономическата криза започва да се усеща все по-сериозно. Изглежда, че светът трудно се бори срещу настоящите и предстоящите икономически последствия.

Много бизнеси не оцеляха и няма да оцелеят, една от причините за това е липсата на адаптивност и гъвкавост в компаниите. Потребителското поведение се променя и бизнесът трябва да е готов да посрещне новата реалност.

„Ако бизнесът ти не е в Интернет, скоро бизнесът ти ще е извън играта“ – Бил Гейтс

Последните няколко месеца показаха, че думите на Бил Гейтс са много реални. Истината е, че дори при сегашния сценарий започването на онлайн бизнес ще бъде печеливш ход. Разбира се, трябва да направиш необходимите проучвания на пазара и да развиеш необходимите умения. Последното може да стане в движене.

За да ти помогнем да започнеш собствен оналйн бизнес, в днешната статия в блога на AXI Card ще ти дадем няколко идеи за започване на онлайн бизнес от вкъщи. Ето и кои са те:

1. Онлайн магазин

Престоят вкъщи, убеди хората, че онлайн пазаруването е сигурно и удобно. По голяма вероятност този навик ще остане сред потребителите. Ето защо можеш да използваш това и да създадеш собствен онлайн магазин. Той може да бъде за разнообразни неща като например:

  • Хранителен онлайн магазин
  • Витамини и хранителни добавки
  • Аксесоари като маски за лице и ръкавици, дезинфектанти, почистващи препарати и други

​2. Онлайн курсове

Ако имаш умения, които биха били полезни на някого, подготви онлайн курс и започни да преподаваш. Ако можеш да свириш на някой инструмент, започни индивидуални уроци, ако пък знаеш добре чужд език, можеш да направиш индивидуален или групов курс онлайн. Възможностите са много. Всичко, което трябва да направиш е да намериш онова твое умение или знание, което да предадеш на другите. Някои други идеи, с които може да стартираш са: онлайн фитнес консултации, курсове за готвене, изготвяне на диети и здравословни режими, онлайн курс по фотография, онлайн курс по маркетинг.

Развихри въображението си и не се страхувай да опиташ. В момента много хора търсят начини да развият себе си и да отвлекат вниманието си от новините. Епидемичната обстановка не позволява хората да присъстват на групови занимания и онлайн курсовете са сигурен, лесен и достъпен начин да го направят.

3. Стани фрийлансър

Независимо дали си останал без работа по време на COVID-19 кризата или търсиш допълнителен доход, работата на свободна практика е чудесна алтернатива. Работа без стриктно работно време и откъдето пожелаеш - звучи добре, нали. Можеш да започнеш като създадеш профил в някоя фрийлансър платформа, потърсиш в групите на тази тематика в социални мрежи. Не се отчайвай, ако в началото не се появят хиляди оферти – това е напълно нормално. Отдели време да изпращаш оферти за работа и с времето ще развиеш профила си достатъчно добре, за да можеш да работиш само това.

Други бизнес идеи, които в момента можеш реализираш са фирма за почистване, да започнеш да правиш маникюр и педикюр на адрес, фризьорски услуги по домовете, гледане на деца и други. Всичко, което би помогнало на някого в ежедневието, без да се налага да посещава обществени места, може да се превърне в бизнес. Помисли какво правиш най-добре и започни. Направи си сайт, профил в подходящата социална мрежа и подготви необходимите материали – това е. Твоето благосъстояние зависи от теб.

Ако имаш нужда от допълнителни финанси, за да започеш своя малък бизнес, кредитна карта AXI е до теб. Кандидатствай изцяло онлайн и при одобрение ще я доставим на посочен от теб адрес.

Макар, горепосочените идеи да са предназначени за хората, които имат по-висока професионална квалификация, има много други опции за всички. Ако тепърва започваш, оцени себе си коректно и започни да трупаш знания. Сега има много онлайн курсове, които можеш да запишеш. Освен с допълнителни финансови средства, с които можеш да започнеш за курс за квалификация, кредитна карта AXI ще ти помогне да започнеш да градиш бъдещето си. Ако използваш коректно кредитната си карта, ще започнеш да градиш добра кредитна история, което е изключително важно, когато ти се наложи да получиш финансиране за големите и важни неща в живота ти – собствен голям бизнес или жилище, например. Направи първата крачка, кандидатствай за кредитна карта AXI.