Как да организираш парите си в края на годината?

Есента е идеалното време да направиш разбор на финансите си, за да можеш да приключиш годината без допълнителен стрес в бюджета - и да се настроиш за успешни финансови начинания през януари. Ще се учудиш, но няколко прости практики могат да повлияят положително на бюджета ти, така че празничните дни да не се превръщат в постоянен стрес и сверяване на разходи и банкова наличност. Макар и финансово натоварен, студеният сезон не е задължително да се превръща в тежък период за личните ни финанси. Разбира се, ако използваш кредитна карта AXI Card, винаги ще можеш да покриеш непредвиден разход или да се възползваш от изгодна оферта в края на годината, когато приходите са пренасочени за подаръци. При разумно ползване, кредитната карта ще ти помогне да подобриш кредитната си история и да изградиш финансовото си бъдеще. Трябва да знаеш и че кредитна карта AXI Card е подходяща за хора с добро или отлично кредитно минало, имащи минимален доход от 600 лв. Ако имаш навършени 21 години и работиш на трудов договор, може да разгледаш условията в сайта и да кандидатстваш онлайн или по телефон за твоята кредитна карта.

Опитай един или всички от тези съвети тази есен, за да използваш енергията на сезона и да завършиш годината си приятно:

1. Какво можеш да хвърлиш?

Отърваването от излишното през този сезон не се отнася само за дърветата; може да бъде полезен процес, който да се приложи към твоите финанси. Премахни това, което вече не ти служи, за да можеш да насочиш енергията си към важните неща. Погледни назад към годината и направи равносметка къде си харчил парите си. Може би плащаш за фитнес карта, която не ползваш? Имаш абонамент за списание, което рядко четеш? Редуцирай разходите си.

2. Какво можеш да спестиш?

Добре е да си направиш списък от всички разходи, които ти се иска да планираш през идните студени месеци - някои от тях със сигурност могат да изпаднат от финалния план. Сега е идеалното време да помислиш колко реалистично ще похарчиш за подаръци или за зимна ваканция.

3. Какво се нуждае от подхранване?

За съжаление, празниците и края на годината могат да означават засилен стрес и тревожност за много хора. Есента е идеално време да определиш от каква финансова инжекция и къде се нуждаеш. Твърде често хората забравят да се грижат за себе си и това може да доведе до емоционални разходи. Липсата на стрес е една от основите да си в добро здраве. Затова може би е добре да се замислиш, дали не е нужно да пренасочиш парите си и към подобряване на общото ти здраве - може да става въпрос за нови очила или естетични дентални процедури. Може би искаш да започнеш курс по език или да опиташ нов спорт? Каквото и да е, не забравяй да дадеш приоритет и на собствените си нужди.

4. Какво не работи?

Истината е, че повечето от нас продължават да правят едни и същи неща отново и отново, но тайно искат различен резултат. Защо? Създаването на нови навици не е най-приятното нещо, честно казано - често свързваме промяната с това, че е неприятна. Този сезон е да погледнеш назад към годината си и да определиш какво те кара да се чувстваш страхотно.

Храни ли се прекалено много или откри любовта си към готвенето? Определи какво искаш да започнеш, спреш и продължиш да правите. Ще ти трябват парите, времето и енергията ти, за да направиш повечето неща.

5. Какво се нуждае от организиране?

Парите обичат организацията, и честно казано, така прави и мозъкът ни. Ако си бил навън, наслаждавайки се на лятото, портфейлът и къщата ти може да се нуждаят от някаква организация. Определи местата, които имат нужда от преподреждане у дома и започни да си отделяш време за домашния уют. Не забравяй, че хаосът вкъщи може да предизвика хаос и в ума ти, както и във финансовото ти ежедневие. Точно затова е нужно да отделяш време и за себе си и за атмосферата у дома.