Как home офисът да бъде още по-уютен и приятен?

Работата от вкъщи се превърна в ежедневие за повечето българи. Ако преди години home офисът беше нещо изключително рядко срещано сред служителите на български компании, то от тази година това е новият стандарт на работа. Все повече малки и големи компании са заложили или частично на home офис (само ограничен капацитет от служителите присъстват в офиса) или изцяло са освободили работните си пространства и са преструктурирали всичко дистанционно.

И ако първият месец е трудно да свикнеш с дистанционната работа, то след първите 3 месеца, вече дори ще започне да ти допада. Всеки може да каже, че работенето у дома си има много предимства и удобства.

Разбира се, когато прекарваш по цял ден вкъщи ще ти се иска наистина да имаш собствен уютен офис. Това означа, освен да седиш на дивана с лаптопа, да си създадеш удобства, така че да се чувстваш наистина като в офис - но много по-добър от този във фирмата ти. За тази цел много хора се оборудваха с нови мебели, осветление, допълнителни технологични джаджи и устройства, за да превърнат дома си в едно приятно работно място, точно по техен вкус.

В тази статия ти споделяме няколко идеи как home офисът ти да стане още по-удобен и уютен, за да се наслаждаваш на работата си и да бъдеш по-продуктивен, разбира се:

  • Снабди се с удобно бюро и стол - няма как да пренебрегнеш начина, по който седиш, както и стойката, която имаш, докато работиш. Диванът и леглото може да ти се струват удобни алтернативи за цял ден работа на лаптопа, но с времето разбираш, че имаш нужда от истинско работно кътче. Точно затова е добре първо да се снабдиш с удобен стол, в който да седиш с изправена стойка, както и с бюро. Бюрото не е задължително да е ученическо и да заема много място в стаята - в магазините ще намериш и страхотни компактни бюра само за лаптоп, които ще ти свършат чудесна работа. Освен в онлайн магазините, провери и в сайтовете за втора ръка мебели - там винаги се намират добри попадения.
  • Подходящото осветление - след като вече имаш прекрасно бюро и удобен стол, е време да помислиш за декорацията на работното ти кътче. И без значение в коя част на стаята ще ги позиционираш, задължително е да има достатъчно светлина пред целия цен. В противен случай монитора на компютъра ще предизвика раздразнение на очите ти. Повечето хора избират да си вземат симпатична настолна лампа в цвят, отиващ на интериора на стаята им. В големите вериги за мебели със сигурност ще намериш подходящата. Разбира се, винаги можеш да заложиш на нещо по-екстравагантно и да сложиш около бюрото си коледни лампички, които да създадат един бохо стил на стаята.
  • Снабди се с офис аксесоари, които по принцип използваш често. От място за химикали до лепящи листчета и дъска за лепене на задачки - тези дребни детайли, които улесняват работния ти ден са необходими, за да се почувстваш в идеалната си работна среда.
  • Създай си музикален плейлист, подходящ за работа. Ако си от хората, които обичат да слушат музика, докато работят, то отдели време да селектираш любимите си мелодии за един работен ден. Разбира се, постарай се да бъдат такива, които са приятен фон за работа.
  • Погрижи се за доброто качество на въздуха благоприятства производителността. На пазара можеш да намериш разнообразие от пречистватели за въздух. Почисти въздуха в “офиса” си с качествен петстепенен пречиствател на въздух, за да премахнеш и миризмите от въздуха.
  • Слушай любимата си музика навсякъде, където искаш да работиш в дома си, с подходящ преносим високоговорител. Ако досега не си се замислял за подобна джаджа, то докато прекарваш толкова време у дома ще разбереш ползите от устройството. Намери си спийкър, който осигурява висококачествен звук, където и да отидеш, и е изключително лесен за придвижване.
  • Масажираща подложка за крака - още една луксозна придобивка, за да се чувстваш добре по време на изолацията, докато си работиш по цял ден вкъщи. А щом работиш усилено, то значи заслужаваш масаж на краката. Може да поставиш устройството под бюрото си да се насладиш на релаксиращ масаж на краката, когато пожелаеш.

Ако искаш по-бързо и лесно да се сдобиеш с всички необходимо за работата от вкъщи, заложи на кредитна карта AXI Card - виж предимствата на кредитна карта AXI Card.