Как се става милионер?

Да удариш дъното или да се сблъскаш с фалита? Може би не всеки може да си представи какво е да преживееш провал в предприемачеството, но в този материал ще представим на кратко  няколко успешни предприемачи, които са преживели именно големи провали. Те са членове на The Oracles и могат да разкажат от първо лице за това да преживееш бизнес провал и да се съвземеш след него. Те споделят своите истории как загубата на всичко им е помогнала да постигнат още по-голям успех.

1. “Открий своята мания”  - Grant Cardone, топ експерт по продажбите, който е изградил империя за недвижими имоти на стойност 500 милиона долара и автор на бестселъра „Бъди обсебен или бъди посредствен“:

“Веднъж като дете, докато отивах до магазина, изпуснах 25-те цента, които бяха в ръката ми. Парите попаднаха в шахта и нямаше начин да си ги върна обратно. Разгневих се. Баща ми ми бе казал да внимавам с парите, но дядо ми ми каза: „Не е проблем, че си изгубил 25 цента. Проблемът е, че това бяха единствените ти пари. "

Същият принцип важи и за много хора днес. Забавното за мен е, че имах повече пари, когато бях на 12, отколкото когато бях на 25 г. Бях напълно разорен - имах проблеми с наркотиците - и трябваше да ходя на рехабилитация. Днес съм милионер и печеля повече на ден, отколкото тогава харчех за една година. Всичко това е, защото си дадох разрешение да се обсебя от успеха.

Когато осъзнах факта, че бях обсебен от лични фантазии за неразрушимо богатство и слава, както и желанието да създам наследство, което да надживее времето ми на тази планета, светът изглеждаше различно и аз действах по различен начин. Манията е най-ценното средство, за да изградиш живота, за който мечтаеш. За съжаление, повечето хора никога не разбират от какво всъщност са обсебени, защото са били научени да отричат ​​своите мании.

Не позволявай на околните да те отдалечават от целите ти. Намери нещо, с което си обсебен и прегърни тази мания.”

2. “Адаптиране към новите реалности.” - Том Фери, основател и изпълнителен директор на Том Фери Интернешънъл,  треньор №1 за недвижими имоти от класацията Swanepoel Power 200 и NYT-автор на бестселъра „Животът! По дизайн“:

“Когато пазарът се срина от 2007 до 2009 г., се съсредоточих върху това как да обслужвам клиентите в тази нова реалност. Приспособих се към пазарните условия. Фокусирах се в бизнеса с това да помагам на клиентите да управляват този преход в собствения си бизнес. Помогнах им да преминат от традиционен бизнес на дребно (като продажби) до диверсифициран подход, при който се работи с банки за продажба на жилища. Тъй като това обхвана значителен брой жилища, продадени по време на кризата, бизнесът оцеля. Успяхме да подкрепим нашите клиенти, като ги свързвахме с хора, които познавахме, които биха могли да улеснят работата им с банки. Освен това ги насочихме към правилните конвенции и изискахме сертификати, за да успеем в това ново поле.

Наех една от най-добрите и най-скъпи писатели на разположение, Лаура Мортън, да напише книга с мен и да си поставя визия, че ще помогне на хората през това време на нужда, да осигури стойност и да създаде информираност. Дори взех нашата премиерна конференция - Success Summit - и свалих цената, за да подкрепя повече хора.

3. “Hustle не е отговорът.”

“Имаше време, когато имах 47 долара в банковата си сметка, нямах свястно образование, нямах кола, нямах работа и нямах реални перспективи. Книгите и менторите ме извадиха от това, включително и първият ми наставник Майк Щайнбек, който ми даде работа и ме научи на много за финансите.

Дори тогава все още се чувствах изостанал. Работих все по-усилено, но не видях по-голям успех отвъд обикновената заплата. Това е така, защото на заден план има един много прост начин да се отключиш успеха си: работи по-интелигентно, а не по-продължително. Това води до влагането на подходящо количество работа в подходящия момент. Трудната и бавна работа никога не е целта.”

Всъщност целта е да намериш начин да подобриш в дългосрочен план финансовото си състояние. Предприемачите, които споделят мъдрите си съвети са осъзнали точно това и са постигнали труден, но траен успех, дори след провалите си. Затова кредитна карта AXI Card ти дава възможност да получиш платежен инструмент, създаден за модерния потребител.