Кои са модерните бизнес идеи на 21 век?

Искаш да имаш бизнес, да развиваш модерен проект, който да привлича стотици потребители? За тази цел ти трябва идея, с която ще решиш актуални проблеми на обществото или пък ще задоволиш актуална належаща потребност на клиентите. Да бъдеш модерен означава да следваш тенденциите във всеки един аспект - не само от гледна точка на технологиите и процесите, но и пазарните ниши като цяло.

Точно затова в този материал сме избрали да представим няколко модерни бизнес идеи, които могат да бъдат реализирани от потенциални предприемачи. Защо са модерни - защото хората имат нужда от тези услуги или продукти, за да удовлетворят своя потребност, която други продукти трудно могат да задоволят.

Какво означава модерен продукт? Кредитна карта AXI е пример за това как потребителите се възползват от продукт, който им дава възможности, които конкурентите трудно могат да осигурят. С кредитна карта AXI можеш да пазаруваш онлайн без такса и да управляваш парите си в реално време чрез персоналния си онлайн акаунт. А фактът, че кредитна карта AXI е небанков разплащателен инструмент, я прави желана кредитна карта от стотици потребители, които държат да бъдат модерни и независими както в управлението на финансите си, така и в пазаруването.

И ако е лесно да разпознаеш модерните продукти на пазара, дали е толкова безпроблемно да откроиш бизнес начинанията, които си заслужават вниманието ти в 21-ви век?

Виж кои са най-модерните и привлекателни бизнес идеи в последните десетилетия?

Здравословното бързо хранене

Бързото хранене днес процъфтява точно толкова, колкото е било винаги. Но днес хората търсят здравословни алтернативи на мазните ястия, които съставляват голяма част от менюто на заведенията за бързо хранене. Taкo, бургери и сладоледи продължават да бъдат топ желани храни. В ресторантите за бързо хранене обаче вече се предлагат и сок от акай, салати с киноа и пълнозърнести ястия. Това е така, за да се отговори на изискванията на потребителите.

Една наистина перспективна малка ниша е здравословното бързо хранене. Например Green Pirate и Nectar. И двете фирми предлагат пресни сокове и шейкове на различно място всеки ден. Има множество други брандове, които се фокусират върху това да предлагат не само бърза и вкусна храна за офиса, но и здравословни вещества в нея, които да я причисляват към здравословната и модерна кухня.

Йога студио

Популярността на йогата нараства, тъй като все повече хора търсят промяна в начина на живот, за да решат текущите проблеми с теглото и трудностите в живота си. Според проучване от 2016 г., 36 милиона американци участват в йога практики, което е голямо увеличение от 20,4 милиона през 2012 година.

Има много начини да се занимаваш с йога: да станеш инструктор, да продаваш облекло и аксесоари и да откриеш собствено студио.

Малки сглобяеми къщи

Понякога имението от 10 000 квадратни метра не представлява дом на мечтите. Много студенти и висшисти търсят малки къщи на колела. Защо? Те позволяват да пътуваш из страната, без да плащаш за скъпи хотелски стаи. Дори и с пълни удобства, те струват много по-малко от дом в нормален размер.

Уелнес приложение

Здравословните и уелнес услуги са сред топ тенденциите сега, а един програмист (или някой, който има страхотна идея и може да изгради екип) може да намери голям успех с иновативно приложение, което помага на хората да намалят стреса. На скорошен епизод на подкаста на предприемача „Как се случва успехът?”, основателят Yunha Kim обсъди процеса на създаване на нейното приложение за медитация Simple Habit. От стартирането на платформата за облекчаване на стреса през 2016 г., компанията придоби повече от 2,7 милиона потребители и получи наградата Google Play за 2018 г. за най-добро приложение за уелнес.

Етично бизнес консултиране

Етичното предприемачество и мениджмънт са огромна грижа за това поколение. Не става въпрос само за защита на служителите и продавачите от дискриминация, основана на раса, пол, сексуалност и религия - собствениците и мениджърите на бизнеса също се тревожат за етично придобиване на продукти, социална отговорност и екологично съзнание.

Независимо дали са собственици на фирми за пръв път, или опитни мениджъри, които са по-нови в етичния бизнес, има стотици потенциални клиенти, които очакват консултант по етичен бизнес да им помогне.