Кои са навиците, които ще ти донесат успех в бизнеса и живота?

"Всеки ден е възможност да се създаде жив шедьовър."

Това е личната философия на Майкъл Жерве, висококвалифициран психолог, работещ в сферата на спорта и бизнеса с високи залози.

Личната философия е дума или фраза, която се състои от принципите, които влияят на твоите мисли, думи и действия. Ако нямаш такава, вероятно трябва да го добавиш към списъка си със задачи.

Жерве има стил на комуникация, който най-добре може да бъде описан като ефективен и овластяващ. Това се забелязва и в неговия подкаст, Finding Mastery. Според него, има полезни умствени техники, които могат да ни помогнат да се почувстваме енергични и готови да поемем следващото голямо предизвикателство. Кои са тези навици, които ще донесат успех?

Ранното начало като спортен психолог

„LNS (Late Night Sports) беше програма в Лос Анджелис, която се излъчваше всяка събота вечер от 7:30 до полунощ. Това беше силно конкурентна спортна среда, съсредоточена около три баскетболни игрища и беше финансирана от правителството за превенция на наркотиците и престъпността. Става въпрос за гледане на презентация върху конкретно спортно-психологическо умение и след това изпитване на участниците да практикуват това умение по време на състезателните баскетболни мачове.  Тази практика се е провеждала в продължение на 18 години и на вечер е имало около 120 човека. Така сме можели да създадем среда, в която хората са знаели, че са важни, и че е безопасно, и ние им помагаме да развият вътрешните си умения, за да могат да процъфтяват под натиск. Ние наистина можем да направим промяната. Беше невероятно успешна програма и невероятно смислена за мен, отколкото мисля, че те някога ще оценят. " казва Жерве.

Тренирай ума си, както и занаята си

„Работейки с елитни спортисти в спортни среди с високи залози, видно е, че има само три неща, които можеш да тренираш: можеш да тренираш занаята си, тялото и ума си. Изненадващо е, че когато работим с бизнес организации от световна класа, откриваме, че те тренират своя занаят с непропорционално много време, в сравнение с останалите две. Невероятна възможност, особено като се има предвид голямата мисия, която имат много от тези фирми и индивиди.”

Способността не само да се конкурираш, но и да създаваш

“Аз и треньорът Карол бяхме в центъра за обучение на Seahawks, а през годината се отправихме към първата ни Супер купа. Нашата култура и методологиите, които използвахме, за да помогнем на играчите и персонала да тренират умовете им - просто ги написахме на гърба на салфетка и я споделихме с някакъв човек в Microsoft, който беше от около четири седмици на мястото си. От там разработихме курс за служители на Microsoft, състезавахме се за интегриране, а след това се разширихме до други компании и физически лица. "

Важността на присъствието

"Намирането на най-добрата мисия е да помогнеш на хората да обучават умовете си, така че те да могат да живеят в настоящия момент. Това е така, защото сегашният момент е мястото, където се разкрива мъдростта и присъства продуктивността. Много по-важно е да се спуснеш в чувство за цел и смисъл и да контролираш вътрешните си стремежи. "

Влизане в зоната

"Да продължаваш да се движиш и да не бъдеш в застой - това е най-оптималното, което да направиш, за да следваш целите си. Да обичаш предизвикателството и да вярваш, че имаш уменията да се справиш с това предизвикателство. Друг важен фактор е точният фокус. Имай предвид, че така нареченият мултитаскинг или изпълняването на множество задачи едновременно, те отдалечава от пълното фокусиране.”

Това са едно от най-важните навици, които се изтъкват от Майкъл Жерве за постигане на бизнес успех и лична удовлетвореност.

Друг полезен навик, който ще ти донесе финансов успех е познаването на банковия свят и изграждането на добра финансова култура. Да си наясно с кредитните инструменти, включва и използването на предимствата на кредитните карти. Затова кредитна карта AXI Card ти дава шанс да се възползваш от ползите й и така ще постигнеш финансова независимост с времето и ще успееш да следваш финансовите си цели. С кредитна карта AXI Card  имаш индивидуален профил, за да следиш всички движения по сметката си и да се информираш за всяка една трансакция и задължение.