Колко време е било нужно на най-богатите хора да спечелят първия си милиард?

Чудил ли си се някога колко време отнема да преуспееш и да натрупаш богатство? Проучване на фирма за залагания във Великобритания установява, че средното време, за което можеш да станеш милиардер е 21 години.

Разбира се, някои хора успяват да забогатеят много по-бързо от други. Основателят на eBay Пиер Омидяр се превръща в милиардер само три години след като създава сайта, докато инвестициите, които Уорън Бъфет прави, изискват доста време, преди да го превърнат в един от най-богатите хора в света.

Някои предприемачи мечтаят за бизнес, който ги превръща в милиардери за една нощ, докато други работят деситилетия, преди да постигнат големия успех. Някои, като изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг, го правят много по-бързо, докато на други като Зара Амансио Ортега им отнема повече време, за натрупат огромните си богатства.

В днешната статия в блога на кредитна карта AXI ще разкажем колко време е отнело на най-богатите хора в света да спечелят парите си. Ще започнем с тези, на които им е отнело най-много време и ще стигнем до най-бързо забогателите милиардери.

Карлос Слим

Карлос Слим е може би е най-богатият човек в Мексико, но за да постигне този успех са му необходими цели 30 години.

Текущото му богатство се изчислява на 53.2 милиарда долара.

Източник на богатство: телекомуникационният гигант America Movil

Слим е на 80 години и заедно с няколко членове на семейството си контролира най-голямата телекомуникационна компания в Латинска Америка. Освен това, Карлос Слим е инвестирал в строителни компании, фирми за недвижими имоти в Мексико, потребителски стоки и дял в американското издание The New York Times.

Амансио Ортега

Искпанският моден магнат Амансио Ортега работи усилено 26 години, преди да се превърне в милиардер. Текущото му богатство се оценява на 63.3 милиарда долара

Източник на богатство: Zara родител Inditex

Ортега, който днес е на 84-години започва кариерата си във фабрика за производство на текстил и през 1975 година, заедно със своята съпруга Розалия Мера  създава един от най-големите брандове за т.нар. бърза мода Zara.

Уорън Бъфет

Консервативната философия за инвестиране на Уорън Бъфет му печели много пари, но това е отнело много време – цели 23 години. Богатството на Бъфет е оценено на 72.5 милиарда долара и днес той е собственик на конгломерата Berkshire Hathaway. Научи повече за Уорън Бъфет и неговата история на успеха тук.

Бернар Арно

На модния магнат Бернар Арно са му необходими 13 години преди да стане милиардер. Неговото богатство е в размер на 112.1 милиарда долара и го е придобил благодарение на модния гигант Louis Vuitton LVMH.

Френският бизнесмен Бернар Арно, 71-годишен, е най-богатият човек в модната индустрия. Ситуацията с COVID-19 намали акциите на компанията и цената на акциите се срина.

Стив Балмер и Бил Гейтс

Едва 12 години след създаването на Microsoft, Стив Балмер и Бил Гейтс на Microsoft се превръщат в милиардери. Богатството на Гейтс се оценява на 113,6 милиарда долара, а това на Балемр е 72,1 милиарда долара.

Бил Гейтс, който днес е на 64, основава софтуерния гигант Microsoft с приятеля си от гимназията Пол Алън през 1975 година. През 1986 година Гейтс се превръща в милиардер.

Един от първите служители на компанията е именно Балмер, който по онова време отпада от Станфорд. В продължение на 14 години Балмер е главен изпълнителен директор на Microsoft, след което се оттегля и днес е собственик на Лос Анджелис Клипърс.

Сергей Брин и Лари Пейдж

Милиардер не се става за една нощ, а за 6 години, ако съдим по Сергей Брин и Лари Пейдж. На съоснователите на Google им отнема само 6 години да постигнат този успех. Богатството им се оценява съответно на 67,5 и 69,3.

Лари Пейдж и Сергей Брин са основават Google през 1998 г., докато работят върху докторантурите си в Stanford. През 2019 година двамата се оттеглят като изпълнителен директор и президент на Alphabet, компанията, под чието управление е и Google. По думите им е „дошъл моментът да се отдадат на родителството“.

Джеф Безос

Джеф Безос, основателят на Amazon, не само е най-богатият човек в света с богатството си от 183,1 милиарда долара, а е и един от най-бързо забогателите. Необходими са му били едва 5 години, за да се сдобие с първия си милиард.

56-годишният Джеф Безос напуска работата си като търговец на акции и създава гиганта Amazon, който днес е най-голямата компания за търговия на дребно онлайн.

Марк Зукърбърг

Едва ли има човек, който не знае кой е Марк Зукърбърг. Макар 35-годишният предприемач да не е завършил Харвард, Зъкърбърг се превръща в милиардер само за 4 години. Текущото богатство на създателя и собственик на Facebook е 87,9 милиарда долара.

Марк Зукърбърг, основа социалната мрежа в стаята си в общежитието докато учи в Харвард. Макар да има само 15-процента дял в компанията, Зукърбърг е седмият най-богат човек според Forbes. Милиардерът обаче заяви, че заедно със съпругата си д-р Присила Чан планират да раздадат по-голяма част от богатството си.

Както виждаш, няма невъзможни неща и можеш да забогатееш дори за малко време. Необходимо е да си отдаден, трудолюбив и непрестанно да се самоусъвършенстваш. За да започнеш да реализираш идеите си за бизнес ще ти бъде необходимо финансиране. За да имаш по-голям шанс за одобрение за кредит за по-големи идеи, изискващи финансов ресурс, трябва да имаш добър кредитен рейтинг. Ако си лоялен клиент, кредитна карта AXI ще ти помогне да изградиш отлична кредитна история, а това ще ти позволи да реализираш идеите си. Кандидатстването за кредитна карта AXI Card е изцяло онлайн, а при одобрение, ще я получиш до посочен от теб адрес.