Най-скъпите часовници, правени някога

Всички знаем, че часовниците са едни от най-скъпите аксесоари, които се създават и които някой може да си купи. От десетилетия наред, богатите хора демонстрират лукс и стилен начин на живот, показвайки скъпите маркови часовници, които са закупили срещу огромни суми пари.

С използването на смартфони, обичайната практика за носене на часовник на китката е излязла от употреба, особено при по-младото поколение, но има общност от твърди ентусиасти, които винаги ще разпознават присъщия чар и достойнство на шедьовъра, наречен часовник. Независимо дали става въпрос за джобен часовник или ръчен часовник, тези класически аксесоари отдавна са оценени като съкровища.

Дали като аксесоар, практическа необходимост, или заради високо ценена колекционерска стойност, едно от най-хубавите неща, които да ти подарят е луксозният часовник от висок клас.

Виж някои от най-скъпите часовници, правени някога:

Patek Philippe Rare Platinum Chronograph 1946 Реф. 1579 - $ 2,213,454

Един от най-скъпите часовници, продавани някога, е Patek Philippe Rare Platinum Chronograph. Часовникът е произведен през 1946 г. Той е подписан от Patek Philippe & Co., Женева. Това е изключително рядък платинен хронограф. Продаден е на аукцион за $ 2,213,454 през ноември 2011 година.

Patek Philippe 1944 Часовник от неръждаема стомана - 2,26 милиона долара

Този рядък часовник, който се продава за $ 2,26 милиона, е Patek Philippe, направен през 1944 г. от неръждаема стомана. Той се продаде на цената, посочена по-горе в Christies. Продажбата се състоя през ноември 2007 г. и покупката е направена от частен музей в Швейцария. Трябва да се отбележи, че всички модели Patek Philippe се произвеждат само от неръждаема стомана в ограничен брой, Има само шест известни подобни часовници, които в момента са на пазара. Всеки един от тези редки аксесоари е представяне на висока стойност, свързана със събирането на редки парчета време. Много от тези часовници имат не само висока парична стойност, но и историческа такава.

 Piaget Emperador Temple - 3,3 милиона долара

 Piaget Emperador Temple е направен от Piaget, компанията с дълга история и отличен рекорд за производството на скъпи часовници. Piaget Emperador е сред най-скъпите произведени с учудващо 481 от най-брилянтните нарязани диаманти. Върху часовника се намират допълнителни диаманти отрязани на багет и един смарагдов отрязък, който е поставен в горната част. Тук има и 11 допълнителни диаманти отрязани от багет. Вътре в инкрустираното с диамант покритие има още 350 нарязани диаманти на самата гривна. Единственият по рода си дизайн е толкова желан от ценителите, че всеки часовник се продава веднага, след като бъде завършен.

Breguet & Fils Paris 2667 Точност 4 - 4,68 милиона

Швейцарският часовникар Абрахам-Луи Бреге е известен и опитен майстор на своето време. Той е основател на часовниковата компания през 1770-те години. Той основава компанията и придобива репутацията на най-желаните луксозни предмети в света. След смъртта му бизнесът преминава към неговия син и т.н. през поколенията, докато семейството не продаде компанията на Едуард Браун. Преди придобиването на компанията от Браун бе създадена Breguet & Fils Paris 2667 Precision. Това е часовникът, който е един от най-ценните в света, продаден за 4.68 милиона.

Диамантен часовник на Big Bang - 5 милиона долара

Компанията за часовникари Hublot е основана от Карл Кроко през 1980 година. Все още относително нова компания, марката се е изкачила бързо в редиците на луксозните часовници. Италианският дизайнер създаде серията Big Bang, която получава това вдъхновение от тази линия, издадена през 2005 г. Между марката Hublot и УЕФА, Ferrari и FIFA, както и други престижни брандове, често се правят партньорства.

Chopard 201 Carat - $ 25 милиона

Когато става въпрос за висококласни часовници, швейцарските часовникари от Chopard си знаят работата. Chopard 201 Carat се появява на световната сцена през 2000 година. Chopard 201 Carat е подходящо наречен за 201 Karats от различни диаманти и други скъпоценни камъни. Има 800 диаманта в широка гама от цветове, форми и размери. Този блестящ шедьовър е създаден с таен механизъм, който може да бъде натиснат, за да отвори и с гордост да покаже три диаманти в сърце, в синьо, розово и сиво.

Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette - $ 26 милиона

Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette е часовник, който идва с висок родословие и име, подходящо за такова. Основателят на компанията, Anotine LeCoultre, започва дейността си през 1830-та година. В началото е стартирал бизнеса като малък магазин, но после се разраства до висок клас бранд. Швейцарският часовникар е спечелил репутацията на брилянтен хоролог, който е бил експерт по отношение на най-малките детайли. Той се издигна до позицията на най-уважаваните часовникари в света. Този пример за неговата работа първоначално е бил собственост на LeCoultre.

Ако и ти се захласваш по красиви аксесоари, с кредитна карта AXI Card можеш да пазаруваш онлайн, без да плащаш допълнителна такса за това. И междувременно можеш да следиш всяко направено плащане, чрез онлайн профила си.