Най-странните кредитни карти, с които можеш да се сдобиеш

България е страна, в която кредитната карта набира изключителна скорост през последните години. Все по-немислимо става за всеки един от нас да пътува, празнува или пазарува без кредитната си карта. Нашата страна обаче все още е далеч от онези висоти в потреблението на кредитни карти, до които са достигнали американците. Те до такава степен са усвоили изкуството да притежаваш и разполагаш с кредитна карта, че дори могат да се похвалят с най-странните кредитни карти издавани някога.

В следващите редове кредитна карта AXI ще ти разкаже кои са най-странните и необичайни кредитни карти, които са издавани някога. Не е изненадващо, че всички те са с „местожителство“ Америка.

Кредитна карта на международното братство на магьосниците

Тази организация е създадена през 1922 г. и към днешна дата има 11 хиляди членуващи магьосника, като част от тях са най-великите имена сред маговете. Кредитната карта, която това братство е издавало в миналото е позволявала на членовете трупане на точки срещу брандиране на оборудване с името на братството или събития, популяризиращи това име.

Днес, както се случва с повечето неща,  до които магьосниците се докоснат, тази карта е изчезнала.

Кредитна карта Justice

Justice е верига магазини за мода за тийнейджъри близнаци. Кредитната карта, която веригата пуска предлага 15% отстъпка от всяка първа онлайн поръчка, както и 15% отстъпка от всяка първа покупка от магазин на марката. Странното в случая е, че клиентите на тази марка нямат право да притежават кредитна карта, защото са твърде млади. Това означава, че техните родители трябва да кандидатстват, за да вземат картата.

Hello Kitty Visa платинена кредитна карта

Както в предходният случай с магазини Justice, Hello Kitty също е детска марка, която има собствена кредитна карта. Бранда рекламира своята кредитна карта, като дава възможност на своите клиенти да изберат един от много персонализирани дизайни на кредитната карта на марката. В допълнение тази карта дава и 50 долара отстъпка, ако натрупаш определен брой точки по нея.

The Linux Foundation Visa Platinum кредитна карта

Ако не вземаме под внимание пингвина на кредитната карта, то е ясно, че това не е кредитна карта на детски бранд или магазин. Линукс е операционна система, която е достъпна за широка група от клиенти, които искат нелицензирани продукти. Според интернет страницата на компанията, картодържателите печелят точки, които „ще се насочат директно към осигуряване на технически събития в общността и безвъзмездни средства за пътуване за членовете на общността с отворен код, за да ускорят иновациите в Linux“. Каквото и да означава това.

Кредитна карта NASA

Не, тези кредитни карти не са предназначени за поръчка на ракети онлайн. Нито за резервация на полет в космоса. Защото кредитната карта на НАСА е стандартна кредитна карта, която се предлага от Федералното кредитно бюро на НАСА. Картата е предназначена за всички настоящи и бивши служители на космическата агенция.  Ако и ти искаш да станеш член на това кредитно бюро, не е невъзможно. Условие е обаче да си част от общество, като например Марсианското общество или Лунното общество. И двете общества, упоменати в предходното изречение, допринасят за изучаването, проучването и колонизацията физически на хора, на някоя от двете планети. Кредитната карта реално е доста скучна и не предлага нищо особено, но пък е много възможно съвсем скоро да се превърне в най-популярната карта сред всички астронавти. 

Precious Moments Visa / Виза за скъпи и ценни моменти

Компанията Precious Moments продава малки симпатични фигурки на деца и животни в различни умилителни пози. Собствениците на кредитните карти на тази компания могат да изберат сами дизайна на картата си. Като варианта е дизайна да е със снимка на някоя от любимите им фигурки. Друга опция е сами да изработят дизайна на кредитната си карта,  като ъплоуднат на сайта на компанията някоя от своите любими семейни снимки. Няма изработена специална политика за това, какво трябва и не трябва да съдържа изображението , което качваш на сайта на компанията. Затова можем само да гадаем какви изображения качват хората, предвид огромният брой неодобрени изображения.

Надяваме се да си се позабавлявал с историята за най-странните кредитни карти.

И ако, докато четеш, ти се е приискало да имаш иновативна кредитна карта, която заявяваш онлайн и получаваш на посочен от теб адрес, то ние очакваме твоята заявка. Вземи кредитна карта AXI и си спести чакането в банковия клон и ще ти остави повече време за пътувания, забавления и пазаруване.