Романтични дестинации за незабравим Свети Валентин

Европа е идеалната дестинация за романтична почивка в голям град или тихата провинция. Париж е градът на вечната любов, Венеция е страстна дестинация на влюбените, а Прага - идеалната дестинация за романтично бягство на ниска цена.

В тази статия ще те запознаем с някои от не толкова популярните дестинации за празника на влюбените. И макар да не са най-известните романтични локации, тe определено имат своя чар и могат да се наредят сред онези романтични градчета за Деня на влюбените, които ще помниш цял живот.

Кордоба, Испания

Град Кордоба в Испания може да се похвали с богато културно и монументално наследство, завещано му от различните цивилизации, заселили се тук. През 1994 г. ЮНЕСКО признава всеобщото значение на историческата си патримония и разширява световното наследство, за да включва не само джамията, но и заобикалящата го градска зона в града.

Кордоба джамия е изключителен пример за религиозна ислямска архитектура и най-важният свидетел на Кордоския халифат. През този период се говори, че градът е имал над 300 джамии и безброй дворци, съперничащи в разкошни градове като Константинопол и Багдад. Размерът и величествената височина на джамията я правят уникална художествена творба и тази, която играе съществена роля за появата на неоислямския стил на 19 век.

Част от историческото наследство на Кордоба са огромният брой площади, алеи и други уникални места, които правят града своеобразен музей на открито. Улица след улица с декоративни решетки от ковано желязо, балкони, фонтани и малки градини, го правят идеален за релаксираща разходка и разкриват много от мистериите на съвременна Кордоба.

Колмар, Франция

Колмар е град в североизточна Франция - намира се близо до Германия и Швейцария, между Вогезите и Рейн, Страсбург и Мюлуз. Със своите 67 000 жители, градчето запазва атмосфера на „провинциален град“, която допринася толкова много за чара на тази прелестна дестинация за Деня на влюбените.

Градът предлага на посетителите завладяващ поглед върху 1000-годишната европейска история чрез своето изключително наследство. Чудесно запазен от опустошенията на времето, неговият исторически център е класифициран като "защитена зона" и се възползва от внимателно възстановяване и непрекъснати подобрения повече от 25 години. Ако с твоя партньор искате да прекарате Свети Валентин във Франция, но предпочитате романтика и спокойствие пред шума на туристи, то Париж определено не е вашето място. Затова Колмар е идеална френска дестинация за празника на влюбените.

В града има впечатляващ избор от качествени ресторанти и магазини, продаващи висококачествени местни продукти, а цените съвсем не са като във френската столица.

Портофино, Италия

Портофино в Италия е само на няколко километра от красивия град Генуа в Лигурия. Намира се в красиво заливче и от векове е любимата дестинация на много известни хора като Силвестър Сталоун, Елтън Джон, Кайли Миноуг, Мадона, Опра Уинфри, Лана Дел Рей, Бионсе и Джей Зи.

Това красиво градче винаги е било място за отдих и свободно време за художници. Това е мястото за срещи на International Jet Set, но преди всичко е едно от най-красивите места на земята, уникална дестинация. Именно затова ти препоръчваме да посетиш именно това райско градче за Деня на влюбените.

Брюж, Белгия

Брюж е идеалната дестинация за любителите на естетиката и старинната архитектура. Това е един от най-красивите градове в Европа, в който можеш да се разходиш из каналите на така наречената "Венеция на Севера". Определено не е популярна дестинация за Деня на влюбените, но ако проучиш мястото, ще разбереш, че има множество неща, които да видиш в града.

Разходка из „Minnewaterpark“ „езерото на любовта“ или пък  Бегийнхоф - това са част от забележителностите на Брюж. Потопи се в атмосферата на старите фламандски картини, като прекосиш „Bonifaciusbrug“, мостът Saint-Boniface. Ще откриеш и известната брюгска дантела, ще опиташ бисквити, вафли и бири с уникален вкус.

Синтра, Португалия

Синтра в слънчева Португалия е бижу, разположено между планините и морето, съвсем близо до Лисабон. Синтра е в очакване да бъде открито от всички, които се осмеляват да се изгубят в това величествено историческо наследство, разкошна природа, космополитна култура и разкошна гастрономия.

Синтра излъчва романтична аура, която оставя дълбоко впечатление върху душата и творчеството на писателите, които през осемнадесети и деветнадесети век навлизат в романтичния дух, благодарение и на този прикачен град. Осеян с цветни замъци, зеленина и екзотика, Синтра е приказка, която ще поискаш да си подариш за Свети Валентин.

Как да си изкараш още по-добре за Деня на влюбените - като разполагаш с достатъчно средства, за да избереш мечтаната ваканция. За тази цел ще ти помогне кредитна карта AXI Card.