6 мобилни приложения за телефон, които трябва да имаш

Знаеш ли кои са най-популярните приложения за телефон? Без значение на коя операционна система е твоят смартфон, има апликации, които със сигурност притежаваш и без които не си представяш ежедневието си.

В тази статия ти представяме една интересна селекция на най-известните, интересни и полезни приложения за телефон, а сред тях ще намериш и такива, които ще ти помогнат за управлението на финансите ти.

В началото трябва да споменем кои са най-използваните апликации в световен мащаб. Това са Facebook, Messenger, Snapchat, Instagram, Twitter, Shareit, Gmail, iCloud, Netflix App, Pinterest, WhatsApp. Или с други думи - потребителите използват най-вече приложения за комуникация с други хора, за изпращане на работни имейли, за гледане на филми и сериали, за безплатни обаждания и съобщения и за споделяне на снимки и видеа.

Разбира се, социалните мрежи са на челни позиции, когато става въпрос за любими апликации на потребителите. А голяма част от социалните мрежи всъщност се ползват и за бизнес комуникации. Между 1 и 5 милиарда са свалянията на Messenger апликацията. YouTube също е сред водещите приложения за забавление и сред млади и сред възрастни потребители.

Наред със социалните мрежи, най-използваните апликации са и Google play, Google maps и Amazon Mobile. Но ето и още няколко полезни приложения за смартфон, които трябва да пробваш:

Duolingo - ако искаш да учиш чужди езици ефективно и бързо, където и да се намираш, това приложение е опция, която задължително трябва да разгледаш. Duolingo безплатна онлайн платформа за чуждоезиково обучение и за оценяване на нивото на владеене на чужд език. Duolingo предлага всичките си курсове по чужди езици безплатно, като се издържа както от реклами, така и от платен абонамент, Duolingo Plus. Уебсайтът и приложението за учене на чужди езици предлагат 94 различни езикови курса на 23 езика и са с над 300 милиона регистрирани потребителя по цял свят. Приложението е достъпно за операционните системи iOS, Android, Windows Phone и Windows 8 и 10. Платформата е лесна за използване, безплатна е и е ориентирана към индивидуалните нужди на всеки потребител. Най-много потребители избират да учат през апликацията испански език, на второ място е френският, следван от немски, японски и италиански.

Storytel - обичаш да четеш книги, но не винаги имаш време да седнеш на дивана и да разлистваш страниците на любимото четиво? Storytel е интернет базирана абонамента услуга, която ти дава достъп до аудио книги и електронни книги директно от апликацията на телефона или таблета ти. Storytel е приложение, което ти дава възможност да слушаш и четеш неограничено, когато пожелаеш, където и да се намираш. Може да спортуваш у дома, да бягаш в парка, да разчистваш вкъщи - и това няма да е пречка да слушаш нова книга. Storytel е една огромна библиотека в твоя телефон. Можеш да слушаш книги офлайн, да добавяш маркери и да си водиш бележки. Месечният абонамент за услугата е 9,99 лв., като имаш безплатен тестов период.

PocketGuard е апликация за менажиране на лични финанси. Приложението намалява бюджета до единственото нещо, което много потребители искат да знаят: колко имат за харчене. Той смята всички въведени разходи, за да покаже колко пари са на разположение след отчитане на сметки, разходи и вноски за целите на спестяванията. Всички потребители могат да видят колко пари са останали „в джоба им“ за деня, седмицата или месеца. Безплатното приложение е идеално, ако искат да се придържаш към предварителен месечен бюджет, без да излизаш от него.

Spotify - едва ли не си чувал за това популярно приложение за слушане на музика. Това е цифрова музикална стрийминг услуга, която ти дава достъп до милиони песни, подкасти и видео клипове на музиканти от цял ​​свят. Може да ползваш съдържанието на Spotify безплатно като се регистрираш чрез имейл адрес или чрез Facebook. Абонаментът за Spotify Premium обаче ти дава много повече от безплатната версия, като премахва рекламите. Може да ползваш апликацията, ако си потребител на iOS.

Goodbudget е доста известна апликация за бюджетиране, при това споделено от членовете на домакинството. То се основава на системата, в която разпределяш месечния си доход към конкретни категории разходи. Приложението позволява на множество устройства да имат достъп до един и същ акаунт, така че партньорите и членовете на семейството могат да споделят бюджет. За разлика от други приложения, Goodbudget няма синхронизиране на банкови сметки. Ръчно добавяш салда по сметките , както и парични суми и задължения. С въведените сметки и доходи, насочваш пари към категории разходи, известни като “пликове”. Безплатната версия позволява един акаунт, две устройства и ограничени “пликове”.

Mint е златният стандарт за инструменти за бюджетиране от доста време и приложението заема челно място сред подобни апликации по няколко причини: То автоматично актуализира и категоризира транзакциите, създавайки картина на разходите в реално време. Потребителите могат да добавят свои собствени категории, да проследяват сметки, да разделят транзакции и да определят бюджети, които да ги предупреждават, когато надвишават максималния си праг за разходи. Услугата също така предоставя безплатни кредитни оценки и мониторинг на кредитните резултати.

Ако тези приложения ти допадат, то непременно ги пробвай. А, ако държиш строго да следиш финансите си, не забравяй, че ползвайки кредитна карта AXI Card можеш да управляваш средствата си онлайн и да следиш харчовете си и дължимите вноски. Междувременно ще градиш кредитна история на лоялен платец, която ще ти бъде от полза за в бъдеще.