Банките, базирани изцяло онлайн

Кои са тези банки, които за базирани изцяло онлайн? Как функционират иновативните банки в света на масовата комуникация?

Финтек технологиите са в основата на революционните нео банки, базирани изцяло онлайн, или онези банкови институции, които не разполагат с физически клонове. За сметка на това, можеш да управляваш банковия си акаунт изцяло през смартфона си.

Банкирането днес и преди

Назад във времето, за да започнеш бизнес, е трябвало да потърсиш традиционен инвеститор или да се обърнеш към местната банка, за да поискаш заем. За да ти осигури този кредит, институцията е трябвало да установи, че си способен да погасяваш задължението си в срок, или с други думи, най-вероятно ще се наложи да предложиш нещо в замяна на банката. Така е изглеждало традиционното банкиране преди години, но как се променя днес, когато банкирането е също толкова необходимо, но банковите клонове очевидно не са.

Днес можеш да се възползваш от изгодна кредитна карта от каквато се нуждаеш, като AXI Card, без дори да ставаш от дивана си – можеш просто да кандидатстваш за нея онлайн, а при одобрение, ние ще я доставим до адреса ти напълно безплатно. Това е едно от предимствата на това да си служиш с нови и модерни технологии и да използваш иновативни финансови продукти. AXI Card е съобразена с потребностите на модерния потребител и предоставя онези предимства, от които той най-много се нуждае в момента.

Какво представлява Fintech?

ФинТек, както звучи, е нещо, произлизащо от Финансови Технологии. В своето определение, това е бизнес, който има за цел да предоставя финансови услуги, използващи софтуер и съвременна технология. Тя се използва предимно от финансовите институции.

FinTech представлява технологии, които променят конвенционалните финансови услуги като парични преводи, мобилни плащания, набиране на средства, заеми и управление на активи. В днешно време този тип технологии непрекъснато се интегрират в живота на новите, високотехнологични клиенти. Така, банковите услуги остават релевантни в сегашната реалност, в която личният живот и бизнесът стават все по-дигитализирани.

Клиентите на мобилните банки

Потребителите са свикнали с безпроблемно използваеми платформи във всеки аспект от живота си и очакват финансовия сектор да последва примера.

Една платформа може да бъде в състояние да изчисли всеки персонализиран финансов показател, който потребителят би могъл да поиска, но ако не обясни значението на номерата, които публикува, или значението зад финансовите данни, това е безполезно.

Финансовата индустрия е известна със сложните си процедури и средностатистическият потребител е малко вероятно да бъде добре запознат с принципите за управление на ключови пари. Необходимо е платформите, които са насочени към потребителя, да могат да превръщат сложни финансови данни в смислена или приложима информация.

Бъдещето на финтек

FinTech докосва всичко, с което се занимава индустрията на финансовите услуги. Новите компании на FinTech са малки, мощни и иновативни, с възможност да „разрушат“ традиционните финансови институции.

Финтек революционизира начина, по който малкият независим бизнес стартира, приема плащания и става глобален. С услуги като crowdfunding, мобилни плащания и паричен превод, те правят стартирането на бизнес начинания по-лесно от всякога.

Финтек институциите осигуряват инструменти, базирани на достъпни компютри, евтини хранилища и перфектни анализи. Те също така са променили регулаторната среда, което прави хората способни да управляват финансите си и бизнеса си онлайн.

Финтек ти дава възможност да намериш капитал за стартиране на бизнес, без да е нужно да минаваш през стандартните банкови процедури, каквито всички сме следвали от години наред. Благодарение на новите банки кредитирането и трансакциите са по-лесни от всякога.

Мобилните банки са предназначени и грабват вниманието най-вече на младите хора. Финтек технологиите е стремят да отговорят именно на нуждите на милениалите. За тях, мобилната банка е нещо ново и „готино“. Те предпочитат бързи и прости банкови услуги, предоставяни от банки, които са само за мобилни устройства, вместо да висят по опашки, да ходят по банкови клонове, да определят срещи с банкови консултанти и да се занимават с продължителните процеси, свързани със съставянето на портфейл или създаването на сметки.

Финтек е страхотна демократизация на услугите, както и предупреждение към бизнеса и организациите, че няма причина да не се приемат най-новите постижения в областта на технологиите и че онези, които откажат, със сигурност ще загубят бизнеса си.

И все пак, в момента сме в ранния етап на финтек развитието. Промишлеността бързо се развива и собствениците на иновативни фирми трябва да останат образовани като ключов елемент от стратегията им за успех в бизнеса. Предприятията ще имат капацитета да предлагат повече от всякога услуги на намалени цени, но това ще бъде само, ако те се фокусират върху това, което е на разположение и е възможно. Тези, които усвоят най-новите финансови технологии, ще останат на върха на своите индустрии, а тези, които не го направят, ще пропуснат клиенти, възможности и пазарен дял.