Как технологиите ще променят живота на младото поколение?

Технологиите навлизат все повече в живота на хората от всякаква възраст. Що се отнася до подрастващите – те вече са свикнали с модерните технологии, със социалните мрежи и масовите комуникации.

Какво обаче предстои да се промени в краткосрочен период за младото поколение, в резултат на технологичния прогрес?

Вече знаеш, че онлайн пазаруването е тенденция и все повече млади хора предпочитат да поръчат любимите си обувки или дрехи чрез интернет и смартфона си, вместо да шофират до най-близкия мол. Новите технологии обаче заплашват в голяма степен дребните търговци.

Изкуственият интелект, роботите, споделената икономика, цифровите валути, демографските промени – всичко това се съчетава така, че да промени ежедневието ни из основи.

Промените са радикални и се усещат навсякъде в икономиката. Дребните търговци и някои големи търговски вериги не са единствените, които се справят трудно с идващите препятствия. Секторът на услугите, енергийните компании, производителите и разбира се, правителствата, изпитват последствията от навлизането на новите технологии, директно върху себе си.

Разбира се, промяната не е нещо неблагоприятно. И със сигурност не е нещо, с което да не можем да се справим. Просто трябва всеки да се приспособи към нея – както търговците, така и крайните клиенти. Както търсенето – така и предлагането.

Пример за това е смартфонът, който навлезе скоростно в ежедневието ни и вече не можем да си представим живота без него.

В последните години обаче, смартфонът елиминира нуждата от GPS. Той пък от своя страна, преди време елиминира нуждата от географски карти.

Има обаче и промени, които могат да не бъдат толкова лесно и неусетно приети, а последствията от тях могат да бъдат доста по-критични.

Става въпрос разбира се за онези промени от технологиите, които ще елиминират работни места и ще обезсмислят някои длъжности и позиции на хора. Става въпрос и за онези промени, които ще посеят съмненията за неприкосновеност на личния живот.

Напоследък, дори се провеждат редица проучвания, които изследват очакванията на хората за близкото бъдеще и какви промени ще настъпят.

Според някои наскоро излезли резултати от анкети, една от тенденциите – онлайн пазаруването – няма да изчезне скоро. 73% от изследваните участници във въпросната анкета смятат, че в следващите 10 години половината от сделките на дребно, включително и тези за хранителни стоки, ще бъдат онлайн.

При въпрос, дали участниците смятат, че това ще направи живота им по-добър или по-лош, мнозинството (37%) казва, че ще направи живота им по-добър, но 30% казват, че това ще направи живота им още по-труден и напрегнат.

По-голяма част от изследваните участници твърдят и че според тях половината от физическите магазини ще изчезнат в следващите 10 години. Проблемът е, че повечето хора смятат, че изчезването постепенно на магазините за търговия на дребно няма да е нещо добро, в такава степен, че да стимулира икономиката на една страна.

Плащанията, които вече се извършват само през интернет, също са фактор, който поражда редица притеснения в хората, които още не са свикнали да боравят с пластики.

Биометричните данни, лидерството на кредитните карти и другите пластики за разплащанията и електронната търговия, определено превръщат хората в личности, които изискват всичко около тях да се случва по най-бързия и лесен начин. Ние обаче смятаме, че това е неминуем част от напредъка на икономиките и приветстваме новите промени.

Именно затова и създадохме кредитна карта AXI – за да посрещне нуждите ти, да удовлетвори и най-претенциозните клиенти, да изведе понятието кредитна карта на едно по-високо ниво. С кредитна карта AXI получаваш свободата да пътуваш и пазаруваш, сигурността, че средставата ти са защитени, увереността, че ползваш най-добрата кредитна карта. И това не е всичко. Създаохме AXI с мисъл за теб и цената на твоето лично време. С AXI не е нужно да се редиш на дълги опашки, да попълваш купища документи или да се срещаш с банкови служители. 

Кредитна карта AXI се издава от небанкова финансова институция и единственото, което се налага да направиш е да заявиш твоята кредитна карта онлайн или на телефон 0700 40 424, а след като те одобрим, ще изпратим твоята AXI Card на посочен за теб адрес, напълно безплатно. И за да докажем, че ценим твоето време, създадохме твоя персонален онлайн профил, чрез който можеш да управляваш картата си в реално време.

Вземи твоята кредитна карта AXI. Изгради финансовото си бъдеще с нас.