Какво представляват нео банките?

Понятието „нео банка“ - поредната иновация във финансовия бранш

Нео банката е банка, която е позиционирана 100% на дигитална и мобилна платформа. Тоест, няма физически банкови клонове като традиционните институции от този тип, с които сме свикнали. Нео банката играе ролята на институция, която предлага проверка на сметка, мобилни депозити, P2P плащания, инструменти за мобилно бюджетиране, предплатена дебитна карта и различна форма на спестовен акаунт. Всичко това – без традиционната сграда, в която се помещава една стандартна банкова институция. Или общо казано – нео банката е само и единствено дигитална банка, без каквото и да е физическо измерение.

Нео банката дава възможност и за дигитални разписки в реално време. Нещо повече – системите на нео банката са абсолютно нови. С други думи - те не са дигитално свързани със стандартна банка и не са просто онлайн платформа на традиционните институции.

Нео банката е нов вид банка, която има за цел да предложи на потребителите тотално различно обслужване и функциониране. Защото всеки е наясно, че потребителите имат нужда от нов тип банкиране и нов вид банки, които да им спестяват настоящите трудности, свързани с банковите услуги.

Според един от основателите на нео банката Xinjas, всичко, което се прави за милениалите е различно от това за нашите родители, с изключение на банкирането – то си е същото.

Нео банките вече са на път да променят цялата ни нагласа спрямо банкирането и да въведат нови правила, благодарение на най-модерните иновации.

Нео банкирането

Точно това се стремят да променят новите концепции за нео банкиране. Нео банките предлагат на клиентите си лесен и опростен акаунт и перфектна дигитална поддръжка, в комбинация със 100% сигурност на операциите. Напълно очаквано – потребителското обслуване е 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Нео банкирането може да се осъществява чрез смартфон и дори на банкомат. То предоставя уникални предимства на потребителите, които предпочитат технологичните новости във всеки един аспект от ежедневието си.

Нео банкирането е идеална алтернатива за млади хора, предимно милениали, които използват основно базисни банкови услуги и желаят да бъдат максимално улеснени в боравенето с акаунта си.

Какви са ползите от нео банкирането?

Нео банката се фокусира върху спестяването на разходите за хартиена документация и входящи обаждания, като предлага на клиентите си иновативен метод за дигитално управление. Нео банкирането гарантира бързо решаване на възникнали трудности, благодарение на модерната си изцяло дигитална платформа. Подобен плюс няма как да бъде предложен от стандартните банкови институции – трябва да се признае, че банките действат с бавни темпове, когато става въпрос за решаване на проблем на клиент.

Това, което правят нео банките е да предоставят технология, която потребителите познават вече, тъй като въпросната иновация е инкорпорирана и в други сфери от ежедневието на съвременния човек.

Една от нео банките във Великобритания – Tandem оприличива този вид банкиране на фитнес за потребителите си. По този начин, нео банката се стреми да разкрие същността на концепцията и мисията си пред бъдещите клиенти. Според Tandem,  човек може да управлява парите си толкова лесно, колкото използва приложение за фитнес и потребителите трябва точно така да възпремат банкирането. Защото въпросната платформа, във формата на фитнес приложение, дава съвети, можеш да я настройваш за напомняния. Фитнес приложението има мисия, да те подтиква да стигнеш целите си. Според финансовите експерти на нео банката, по същия начин трябва да се гледа и на банкирането – като финансов фитнес. Не става въпрос потребителите да преглеждат периодично месечни отчети, които ги отегчават и които със сигурност не разбират. Става въпрос за постоянно насърчаване и изграждане на ежедневни навици и финансова култура у клиентите.

Нео банките са способни да постигнат устойчивост чрез собствените си технологии и успоредно с това, да допринесат за удовлетворяващото потребителско преживяване.  Тъй като традиционните банкови институции трудно постигат подобен резултат, поне според голяма част от клиентите си. Разбира се, и банките имат своите предимства и изгодни услуги, в зависимост от нуждите на конкретния потребител. Същото важи и за небанковите институции, каквато е Аксес Файнанс. Компанията, която стои зад AXI Card, има мисията да бъде алтернатива на традиционните банки, предлагайки максимално достъпни и гъвкави финансови услуги и изключително персонално отношение към клиентите си. Точно затова кредитна карта AXI е създадена точно за твоите индивидуални пазарни навици – тя е безконтактна кредитна карта MasterCard и няма такси при пазаруване онлайн. Можеш да заявиш своята AXI Card дистанционно – само чрез едно телефонно обаждане или чрез онлайн заявка. Ние ще ти я доставим безплатно до адрес.