Кои са мобилните банки, които чертаят бъдещето?

Във финтек ерата, банките определено не са това, което бяха.

Въпросът е не само какви са банките сега, но и какви се очертават да бъдат. Отговорът и на двата въпроса е продиктуван от нарастващите изисквания на новите потребители и от техните нововъзникнали нужди. А именно – мобилност и възможно най-лесен достъп до личните финанси. Стремежът към просто, бързо и максимално улеснено банкиране породи революционно новите нео банки. Точно тези мобилни платформи имат мисията да привлекат най-младите потребители за свои клиенти. И навярно ще успеят, предвид предимствата, които притежават пред стандартните банки.

Но какво знаем за нео банките – онези, които са базирани само и единствено онлайн, без да притежават познатите банкови клонове и каквото и да е друго физическо измерение?

Ето кои са едни от най-известните нео банки за 2018 г.:

Monzo – за всичко, на които им е омръзнало от традиционно банкиране, от няколко години насам, вече има и друга опция – Monzo е нео банката, създадена за твоя смартфон. Нео банката осигурява разбивки на бюджета за клиентите си, както и липса на пътни такси. По този начин Monzo смело стъпва на небосклона на финтек индустрията. С умни известия и гарантирана сигурност, основаната през 2015 г. във Великобритания, банка със сигурност ще чертае бъдещето на финансите.

Starling Bank е другото име, добре познато във финтек сферата. Нео банката е основана през 2014 г. във Великобритания. Тази нео банка ти дава възможност да използваш най-интелигентните технологии, за да поддържаш своя собствен забързан ритъм на живот и същевременно да смогваш да управляваш разумно личните си финанси. Модерната платформа на Starling Bank ще те накара да забравиш традиционните банки и техните ограничения, и да се наслаждаваш на свободата на нео банката.

Revolut е друга революционна банка, отново създадена на Острова, но още през 2013 г. Финансовата платформа дава право на потребителите си, да изпращат пари до чужбина и да правят покупки отвъд граница, без допълнителни такси.

Atom е английска нео банка, която има куп предимства за всеки, който желае да се възползва от мобилното финансово приложение. С Atom дори можеш да ползваш ипотечен заем, при това такъв, какъвто другите банкови институции не могат да ти осигурят. Atom е най-бързо развиващата се английска нео банка и платформата ѝ е изключително удобна за смартфон или таблет. Модерната нео банка ти дава лесен достъп до ипотечните ти и спестовни сметки, без да утежнява нито един детайл в процеса на управление на лични финанси.

Tandem е банка, която поставя твоите интереси пред собствените си нужди. Tandem е поредното доказателство, защо нео банките печелят клиенти все по-бързо и разширяват дяла си, бавно превръщайки се в конкуренция на стандартните банкови институции.

N26 е основана през 2013 г. в Германия и се счита за първата изцяло мобилна банка в Европа. Можеш да си създадеш сметка само за няколко минути и да управляваш личните си финанси само с няколко клика. Нео банката ти осигурява експедитивни парични преводи и липса на такси при ползване на банкомат.

Tide е нео банката, която се грижи за финансите ти, докато ти отделяш време за по-важните неща в живота ти. Tide ти дава възможност да добавяш бележки за напомняния, като допълнение към останалите полезни финансови функции на платформата.

Monese е платформа, която дава шанс на потребителите да си отворят банков акаунт във Великобритания, без значение в кой край на света живеят. Част от услугите включват международни парични преводи и онлайн банкиране.

Transferwise е друг лидер в бранша, който гарантира добри цени на услугите и липса на скрити такси. Нео банката позволява парични трансфери във всички точки на света и куп други екстри за всеки потребител.

Сред другите нео банки, чертаещи финансовото бъдеще, са: Osper - нео банка, която осигурява мобилно банкиране с  услуга за предплатена дебитна карта, Simple, Moven, GoBank, Holvi и Soon.

Без значение, дали скоро ще имаш възможност да пробваш услугите на модерните мобилни банки или не, това не означава, че не бива да се стремиш към технологичните и алтернативни решения, ориентирани към личните финанси.

AXI Card е кредитна карта Mastercard, която представлява именно различно и алтернативно решение, осигуряващо ти удобен и лесен начин да плащаш с кредитно разплащателно средство. С модерно и бързо обслужване и изцяло улеснен начин за управление на персоналния ти акаунт, AXI Card ти дава нов поглед върху кредитните средства. С безплатно кандидатстване и безплатна доставка, AXI Card е кредитната карта, с която да изградиш собствената си финансова независимост.