Кои са най-добрите инвестиционни приложения през 2019 г.?

Отминаха  отдавна дните, когато трябваше да се грижим за управлението на финансите ни по телефона или чрез лична среща. Благодарение на множество полезни приложения, можем да управляваме инвестиционната си стратегия единствено чрез нашия смартфон.

Популярните приложения за инвестиции по-долу може да ти привлекат вниманието и си заслужават, поне да им хвърлиш едно око. Всъщност, някои от тези приложения са толкова лесни за използване, че могат почти да поставят инвестиционната ти стратегия на автопилот.

Тук ще разгледаме предимствата и недостатъците на няколко инвестиционни приложения, които помагат на предприемачите да управляват лесно и ефективно инвестициите си:

Acorns

Acorns предлага просто решение, което ще ти помогне да започнеш лесно управление на финансите си.

Acorns ти позволява уникален начин да следваш целите си, като закръгляш покупки с дебитни и кредитни карти до следващата близка сума. Приложението ти позволява да управляваш спестяванията си, въз основа на предпочитанията, които си задал. Парите се пренасочват към инвестиционен портфейл, който съответства на риск, съобразен с твоя бюджет и финансова стабилност.

Logan Allec, собственик на Money Done Right, споделя, че обича инвестиционни приложения като Acorn, защото „подобни приложения правят инвестирането просто и лесно за младите хора по начин, по който традиционните посредници не успяват“.

Acorns в частност може да работи чудесно за по-младите потребители с по-високи нива на дълг.

Какво ще ти хареса:

Ето някои от предимствата на използването на Acorns за управление на твоите спестявания и инвестиционни цели:

  • Ниски такси
  • Безплатно за студенти (изисква се валиден .edu имейл)
  • Автоматично запазване и инвестиране (просто свържи кредитните и дебитните си карти с приложението)
  • Минимален размер на сметката от 0 долара
  • Какво може да не ти хареса:

Приложението може би не е много подходящо, ако към момента имаш множество дългове към банкови институции.

Въпреки че с Acorns може само да инвестираш пари за всяка покупка, която правиш, ако не плащаш баланса на кредитната си карта изцяло всеки месец, ще ти се начислява лихва върху сумите.

Robinhood

Привлича ли те идеята за свободно инвестиране? Ако е така, Robinhood може да е точното приложение за теб.

Какво ще ти хареса:

Ето някои от функциите на приложението Robinhood, които може да ти харесат:

  • Без комисионни или търговски такси
  • Разполага с инструменти за нови и напреднали търговци
  • Какво може да не ти хареса:

Robinhood няма да ти даде достъп до пълна гама инвестиции като взаимни фондове. Вместо това, твоят избор ще бъде ограничен до борсово търгувани фондове (ETF), опции и криптовалути.

Кайл Крьогер, бивш инвестиционен банкер и основател на MillionaireMob.com, вярва, че приложението е полезен инструмент. Крьогер, който пише за ежедневното инвестиране, препоръчва комбинирането на приложението Robinhood с друго популярно приложение - M1 Finance.

"Мисля, че хората трябва да използват и двете, а не едното или другото", казва Крьогер. „И двете приложения са напълно безплатни и имат бързи и лесни за използване интерфейси. Препоръчвам на потребителите да се обръщат към Robinhood за активно управлявано портфолио от акции и M1 Finance за дългосрочни инвестиционни и пенсионни сметки. "

M1 Finance

Джон Дулин, личен финансов експерт в MoneySmartGuides.com, е голям фен на приложението M1 Finance. Dulin обяснява: „M1 Finance ми позволява да изградя изцяло персонализиран портфейл от акции и да купя частични акции, всички с нулева стойност за мен. Приложението ми показва всичко, от което се нуждая с един поглед. Не губя време за търсене. "

Какво ще ти хареса:

M1 Finance има редица привлекателни функции, включително:

  • Инвестиране без комисиона
  • Автоматични депозити
  • Лесно данъчно отчитане
  • Безплатна консултация с продуктов специалист

Какво може да не ти хареса:

Ако се интересуваш от събиране на данъчни загуби, M1 не предлага тази функция. Събирането на данъчни загуби се случва, когато продаваш акции или фондове на загуба и след това купуваш подобен фонд в замяна.

Betterment

Betterment използва научни изследвания за оптимизиране на ETFs, които притежаваш въз основа на твоите инвестиционни цели. Освен това услугата автоматично възстановява баланса на твоите финанси във времето, през което правиш вноски или теглиш пари.

Betterment предлага ефективни инвестиционни стратегии за минимизиране на размера на данъците, които се плащат за реализираните печалби.

А кои са добрите кредитни инструменти, които ще ти помогнат да изградиш стабилното си финансово бъдеще? Кредитна карта AXI Card определено е сред алтернативните небанкови инструменти, които ти дават шанс да разполагаш с парични средства, да пазаруваш свободно и лесно и междувременно да поддържаш добра кредитна история.