Тенденциите в блокчейн технологиите през тази година

Еволюцията на блокчейн технологиите през последните няколко години е повече от завидна. Въпреки това, тази новаторска технология все още има какво да предложи. Технологията се оказва ключова за предприятията, които изискват множество процедури и сигурно водене на документация. Предприятията могат вече да следят трансакциите с по-голяма увереност и сигурност, а инкорпорирането на блокчейн - напълно различно от хипотезата на криптовалутата - непрекъснато набира скорост в корпоративните среди.

Ето какво можем да очакваме да видим през 2019 г . при тенденциите в блокчейн технологиите:

Blockchain като услуга (BaaS)

Въпреки че много стартиращи предприятия работят по собствена блокчейн технология, не винаги е възможно да се създаде, поддържа и управлява отделно блокчейн решение. Това е моментът, в който има нужда от блокчейн като услуга (BaaS). Блокчейн като услуга (BaaS) е предложение, което позволява на клиентите да използват облачните решения за изграждане, хостване и използване на собствени блокчейн приложения, “интелигентни” договори и функции на блокчейн. Доставчикът на услуги в облака управлява всички необходими задачи и дейности, за да поддържа инфраструктурата гъвкава и оперативна. Прогнозира се, че BaaS ще ускори приемането на блокчейн в бизнеса.

Още токени за сигурност

През 2018 г. пазарът на комунални услуги отбеляза видимо забавяне, затова появата на маркери за сигурност е една от горещите тенденции от миналата година. Успехът на токените за сигурност зависи от функционирането на борсите за дигитални активи. Наред с криптообмените, които търсят регулаторни разрешителни за токени за сигурност, виждаме и традиционни играчи като Nasdaq, Лондонската фондова борса и швейцарската фондова борса, които разработват дигитални платформи за активи, което показва, че пазарната инфраструктура ще бъде въведена до втората половина на тази година. Тъй като процесите се стабилизират и се обръща внимание на регулаторните проблеми, най-вероятно ще се стартират няколко проекта към края на 2019 г., като основна дейност ще има в началото на 2020 г.

Преминаване от крипто към дигитални активи

С няколко показателя, сочещи възможността за глобално забавяне тази година, инвеститорите търсят алтернативни класове активи. С развиващия се пазар за токени на сигурността, съществуват огромни възможности за обозначаване на добре функциониращи активи, които преди не са имали ликвидност. Макар и да не са в състояние да си позволят публично обявяване на пазара, отварянето към световните пазари на инвеститорите може да осигури вливане на капитал, който би могъл да помогне за увеличаване на техния бизнес. С над 90% от компаниите, които работят в световен мащаб, изброени като МСП, потенциалът за растеж е значителен.

Повече услуги за дигитални активи от финансови институции

Тази тенденция започна миналата година и най-вероятно ще продължи и до края на 2019 г. Опитът на потребителите да управляват собствените си активи е труден за много хора и има силно желание от гледна точка на бизнеса да има услуги по попечителство за цифрови активи. Докато много фирми търсят нови възможности за използване на блокчейн, някои от тях обхващат пазара на криптовалута. Този пазар е силно ударен през изминалата година, с големи криптовалути, но въпреки това хората знаят, че криптовалутата е тук, за да остане, дори и да не я използват сами в близко бъдеще.

Оперативна съвместимост между блокчейн технологиите

С развитието на пазара се появяват нови мрежи, които водят до нови вериги, които предлагат различни скорости, мрежова обработка, възможности на използване. Оперативната съвместимост между блокчейн технологиите има за цел да подобри обмена на информация в различни мрежи. Тези междусекторни услуги подобряват оперативната съвместимост на блокчейн и ги правят по-практични за ежедневна употреба. Например, с оперативната съвместимост с блокчейн, можем да изпращаме информация от EOS на блокчейн веригата Ethereum. През 2019 г. ще има подобрение в технологията, която позволява оперативна съвместимост на блокчейн.

UX развитие и мащабируемост

Мащабируемостта и препятствията в изпълнението засягат както предприятието, така и публичното приемане. Очакват се обещаващите решения, като странични вериги или иновативни платформи, да станат по-сложни и адаптирани тази година. Нещо повече, много блокчейн приложения сега имат предимно сложен потребителски интерфейс, който е далеч от интуитивен за средния, нетехнологичен потребител. До края на 2019 г. очакваме да видим по-удобни за потребителя решения, които са способни на масово усвояване както в технологиите, така и в дизайна.

А с кредитна карта AXI Card можеш да разполагаш с още едно лесно потребителско решение, което ти дава свобода да разполагаш с парични средства чрез достъпно и модерно разплащателно средство.