6 фрази, които няма да чуеш от успешните хора

Мислите ти, както и нещата които казваш на себе си и на другите имат повече сила, отколкото предполагаш. Начинът ти на изразяване и фразите, които използваш издават начина ти на мислене, поведение и как хората около теб те възприемат. Нещо, което смяташ за малка забележка, може да начертае целият ти ден или дори кариера, без дори да осъзнаваш.

В днешната статия на блога на кредитна карта AXI ще ти кажем кои са шестте фрази, които ти пречат да постигнеш нещата, които искаш и никога няма да чуеш успешните хора да ги произнасят.

1. „Това е просто един от онези дни.“

Ако вярваш, че всичко се обърква и че светът заговорничи срещу теб, без да имаш власт да промениш нещата, няма да те отведе към успеха. Когато използваш тази фраза, показваш, че нямаш хъс да се изправиш срещу проблемите и да намериш начин да ги разрешиш. Това, иначе просто изречение има сила и показва, че вярваш в безсилието си и оставил живота си в нечии други ръце.

Вместо това, опитай се да мислиш за всяка неблагоприятна ситуация като за малък тест. Дистанцирай се от този тест, погледни на него обективно и действай според това, което виждаш. Няма нищо лично в това, просто виждаш препятствие пред себе си и намираш начин да се справите с него. Избери да бъдеш благодарен, че този тест съществува, за да те направи по-добър.

2. „Не съм виновен./Не е по моя вина.“

Всичко е по ваша вина и това е добро нещо. Успешните хора знаят, че всичко, което се случва в техния бизнес например, е свързано с нещо, което са направили или е трябвало да направят, макар и косвено. Може да са взели лош заем, да не са проучили добре пазар, да са наели или не определен служител и т.н. Така или иначе, наличието на проблема означава, че има и налично решение.

Прехвърлянето на отговорност и извиненията показват слабост и невъзможност за поемане на отговорност. Ако не можеш да поемеш отговорност за грешките си, сам спираш развитието си. Забрави за онези 10% от нещата, които наистина не можеш да контролираш (времето, глобалните пазарни сили и т.н.) и се сисредоточи върху нещата, които можеш да промениш. Всичко е в твоите ръце, което означава, че успехът също.

3. „Ще се опитам.“

Успешните хора решават какво ще правят и започват да го правят. Успешните хора се отдават на идеите и се борят, за да постигнат това, което са обещали на себе си или на другите. Фразата „Ще се опитам.“ показва, че задачата или целта не е наистина важна за теб и не е приоритет. Ако последното е валидно, просто откажи – кажи не и прави нещата, които смяташ за наистина важни. Да обещаваш, че ще свършиш нещо, което знаеш, че няма да направиш не е продуктивно за никого. 

4. „Ще изчакаме и ще видим.“

Изчакването рядко е добра стратегия. Успешните хора не уставят развитието си на външни обстоятелства. Те се борят за това успехът им да е неизбежен. те правят успеха неизбежен. Вместо да чакаш, прогнозирай и разиграй всички възможни сценарии. Бъди подготвен за всичко, което се досещаш, че може да се случи. Подготви си и план Б и вземи съдбата си в свои ръце.

5. „Това няма да работи.“

Успешните хора са уверени в способностите си и нямат нужда да пречат на идеите и на развитието на останалите. Наясно сме, че всеки пробив е настъпил след като изобретателят му не е оставил и не е повярвал в това изречение: „Това няма да работи.“ Вместо да отказваш себе си или някой друг от реализирането на идеята му, действай. Помагай на хората около себе си и се отдай на собствените си идеи. Дори да се провалиш, ще се научиш и ще станеш по-добър.

Ако се хванеш, че отхвърляш идеите на хората около себе си, задай си въпроса „защо“. Възможно ли е това да се основава на несигурност? Ако откриеш, че това е причината, работи върху това, за да се развиваш. Споделянето на ентусиазма и мисловните процеси на другите е ценно упражнение за всички участващи, което не трябва да се пренебрегва.

6. „Не е честно.“

Успешните хора са избрали сами да бъдат героите на собствения си живот, а не да бъдат жертва. Те не са наивни и не вярват в „несправедливостта“ срещу тях самите, а намират начин да я преодолеят и преобърнат. Дори в някой момент да си ощетен от обстоятелствата, потърси дори най-малката вероятна причина у теб, подготви се и изчакай момента. Бъди подготвен да се възползваш от възможностите, които стоят пред теб по най-добрия начин.

Това са шестте най-често срещани фрази, които успешните хора не използват. Може да помислиш върху тях и да подобриш себе си, ако има нужда. Не забравяй, мислите ти стават действия, а те от своя страна определят миналото, настоящето и бъдещето ти.

Ако си готов да поемеш съдбата си в свои ръце, кандидатствай за кредитна карта AXI и започни да градиш добрата си кредитна история. Когато използваш кредитни инструменти и други финансови продукти, градиш кредитна история. Ако си разумен кредитополучател, ще знаеш, че когато моментът дойде, ще имаш възможност да намериш финансиране за своите идеи. Кредитна карта AXI е безконтактната кредитна карта AXI Card е Mastercard и е удобно разплащателно средство. Може да кандидатстваш за пластиката, дори дистанционно, а ние ще я доставим до адреса ти напълно безплатно. С кредитна карта AXI Card ще можеш да пазаруваш свободно онлайн без допълнителни такси.