Едни от най-вдъхновяващите цитати на успешните предприемачи

Стартирането на нов бизнес е като засаждане на цветя. Първо, трябва да инвестираш времето и парите си. След това трябва да вложиш много грижи и търпение за него, докато не получиш нещо в замяна. Но за сметка на това, когато настъпи моментът, в който бизнесът ти носи печалби, ще осъзнаеш, че всичките усилия и средства са си стрували.

Въпреки това, подобно на цветята в саксия, много стартиращи фирми не успяват да израснат и да процъфтят - и много от тях умират една до три години след старта. Въпреки че има много фактори, водещи до неуспех на дадена компания, една от основните причини е липсата на експертни съветници за започване и развиване на проекта.

Съветът на опитен предприемач е ценен - ​​и без значение колко теоретични модели изучаваш, просто не можеш да замениш опита, който някой е придобил с години на упорита работа, успехи и неуспехи.

Ето няколко вдъхновяващи съвета от стартиращи предприемачи, които могат да ти помогнат да движиш бизнеса си в правилната посока и да останеш мотивиран. Подобни фрази, могат да се окажат критични, в моменти, в които ти е необходима мотивация.

- “Единствено параноикът оцелява.” - Анди Гроув, бивш главен изпълнителен директор на Intel.

- "Хората са най-важното нещо. Бизнес моделът и продуктът ще последват, ако имате правилните хора." -Адам Нойман, съосновател на WeWork.

- "Не позволявайте на другите да ви убеждават, че идеята е добра, когато стомахът ви казва, че е лоша." -Кевин Роуз, съосновател на Digg.

- "Не се разсейвай. Никога не си казвай, че трябва да бъдеш най-голямата марка в целия свят. Започни с работата по това, което ти трябва в момента и това, което трябва да направиш утре. Така че, постави си управляеми цели. " -Яс Баниевски, съосновател на Eve Sleep.

- "Ако можете да предложите нещо, което осигурява голяма допълнителна стойност, това естествено ще помогне на вашия продукт да се разпространява много по-бързо." -Мелани Пъркинс, съосновател на Canva.

- "В епохата на прозрачност, честност и щедрост, дори под формата на извинение, генерирай добри неща." - Александър Асели, основател на Jawbone.

- "Ако се опитаме да мислим за добра идея, не бихме могли да мислим за добра идея. Просто трябва да намерим решение за проблем в собствения си живот." -Брайън Чески, съосновател на Airbnb.

- "Едно от най-големите умения за лидерство е да бъдеш непристъпен. Всеки път, когато правиш нещо в света, ще има критика". -Ариана Хаффингтън, съосновател и главен редактор на Huffington Post Media Group.

- "Когато изграждате стартъп, това ще бъде трудно. Особено стартъп, който се разширява със скоростта на Tinder. Трябва да дадете 100% и трябва да бъдете ангажирани. Решаването на проблема трябва да бъде лично или иначе всичко ще се разпадне. " -Sean Rad, съосновател на Tinder, Inc.

-"Всеки по някакъв начин е търговец. Продажбата не е натрапчив мъжкарски акт, изцяло в полза на победителя. Продажбата се основава на съпричастност, на интензивно опознаване." - Subroto Bagchi, съосновател на Mindtree.

- “Не обръщайте внимание на “шума” за стартиращите фирми, който виждате в пресата. Преди всичко, това са просто преувеличени лъжи. Половината от тези стартиращи компании ще бъдат мъртви за една година.” - Жюл Пири, съосновател и главен изпълнителен директор на The Grommet.

- "Важно е да осъзнаем, че марката е много повече от лого и лозунг. Марката е коя е вашата компания: как функционирате и вземате решения." - Джоан МакФарланд, съосновател на HopSkipDrive.

- "Не се съсредоточавайте върху номера. Съсредоточете се върху това, което правите най-добре. Това е изграждането на общност, която иска да посети сайта ви всеки ден, защото създавате стойност и предлагате опит." -Cassey Ho, основател на Blogilates.com.

-”Използването на личните ви ресурси е най-лесният начин да започнете бизнес. Не е нужно да убеждавате инвеститорите в достойнствата на вашата идея. Просто трябва да се убедите сами.” -Райн Холмс, съосновател на Hootsuite.

- "Ако знаеш прекалено много преди началото, тогава ще бъдеш претоварен. Измисли си оригинална идея и не копирай, защото няма да има страст. Трябва ти тази неземна страст. Просто започни." - Джени Бритън Бауер, основател на сладоледите на Джени.

- "Не предполагайте, че заемането на много пари може да направи стартирането на бизнес лесно. Има много фактори за успеха на бизнеса, различни от инвестициите, и е възможно да успеете със стартирането на фирма, без да потънете в множество дългове. ”-Барнаби Лашбрук, основател на Time Etc.

-"Не се опитвайте да правите всичко сами, а се опитайте да се свържете с правилните хора и ресурси.“ -Chieu Cao, съосновател на Perkbox.

-"Необходимо е да се намери ментор, който да може да инвестира време, за да знае вашите лични способности и бизнес модел." - Нигел Дейвис, основател на Claromentis.

- "Трябва да се справите добре и просто да не вземете нещата твърде лично. Дори опитни предприемачи са се борили с това. Важното е да не вземате прекалено лично нито неуспехите, нито успехите.” - Leila Janah, основател на Samasource и LXMI.

-"Без значение колко клиенти имате, всеки е индивидуален. Денят, в който започнете да мислите за тях като за една обща маса и да спрете да мислите за тях като за персонални личности, е денят, в който започвате да излизате от бизнеса." -Дхармеш Шах, съосновател на HubSpot.

-"Вашата способност да привличате, оценявате и изграждате стабилни работни взаимоотношения със съоснователи, служители и инвеститори, често представлява разликата между неуспех и успех." -Клара Ши, съосновател на Hearsay Systems.

-"Да бъдеш жена в бизнеса не идва без предизвикателства. Моят съвет: Оградете се с други жени, които ви подкрепят, насърчават ви, споделят идеи и ви мотивират." - Джесика Алба, основател на "Честната компания".

-"Моят съвет е да се фокусирате върху изграждането на дългосрочни взаимоотношения, независимо дали с колеги, партньори или клиенти. Често, по-лесно е да се хванете за краткосрочни решения и да забравите да мислите в дългосрочен план." - Шейла Лирио Марсело, основател на Care.com.

-"Ако започнете нещо сами, по-добре да имате страст за него, защото това е тежка работа." -Салли Кравчек, съосновател на Ellevest

-"Бъдете по-приятни за клиентите си от вашите конкуренти." -Ричард Рийд, съосновател на Innocent Drinks.

-"Страстта, креативността и издръжливостта са най-важните умения в бизнеса. Ако имате такива, вие сте готови да се впуснете в пътуването." -Jo Malone, основател на Jo Malone.

-"Ако работите върху продукт, който ще бъде ориентиран към потребителите, тогава обратната връзка е безценна. Трябва да сте смели и да говорите с хората, да молите за обратна връзка колкото е възможно повече." -Емили Брук, съосновател на Blaze.

С доза късмет, щипка вдъхновение и добър финансов помощник - така се започва стартиращ бизнес. А как да се справиш бързо и лесно с финансирането на един бъдеш проект - кредитна карта AXI ще ти помогне във всяко начинание.