Хората, които станаха успешни предприемачи след като навършиха 40

Ако все още си мислиш, че си пропуснал момента да стартираш успешен бизнес и да привлечеш богатство чрез свежа бизнес идея, то трябва да прочетеш следващите редове. В тази статия показваме няколко примера за успешни предприемачи, които са пожънали успехите си, именно след като са навършили 40 г. И макар много хора да мислят, че след 30-годишна възраст няма смисъл да се борят за мечтите, свързани със собствен бизнес, фактите сочат, че успехът идва при онези, които работят упорито за целите си. Разбира се, правилните съвети, добрият нюх и финансови помощници като кредитна карта AXI също се явяват фактори за успешно постигнати цели.

Когато тези 3 условия ги има, възрастта е просто цифра и нищо повече. Виж тази интересна класация, за да се увериш, че може да преобърнеш живота си, дори и да не си в твоите 20 години.

Кои са успешните предприемачи, станали такива над 40-годишна възраст?

1. Стан Лий, известният писател на комикси, който създава изключително популярните герои на Марвел Комикс - Spider-Man, X-Men, Iron Man и Thor. Само няколко дни преди 39-ия си рожден ден, комиксът "Фантастичната четворка" е пуснат на пазара, което тласка писателя до нов връх в кариерата му и световна слава.

2. Gap се превърна в световноизвестна марка в областта на облеклото, но Доналд Фишър е нямал представа как работи търговията на дребно, когато стартира начинанието си на 40-годишна възраст.

3. Една от най-известните модни дизайнери, Вера Уанг, е била щастлива състезателка по фигурно пързаляне и се е занимавала с журналистика, преди да се потопи в света на модата - чак на 40-годишна възраст. Към днешна дата нейното име е символ на стил, класа и висша мода.

4. Гари Хеавин е човекът, който стои зад най-бързо развиващите се вериги за фитнес „Curves“. Фитнес-магнатът започнал да строи своята империя на 40-годишна възраст.

5. Робин Чейс е бил на 42 години, когато си партнира с Antje Danielson през 2000 г., за да открие Zipcar, компания за споделяне на автомобили. След като се отделя от компанията повече от десетилетие оттогава, тя работи със стартиращи фирми и е член на Световния икономически форум.

6. Въпреки, че Самюел Джаксън се е занимавал с роли в Холивуд от десетилетия, чак през 1991 г. той изиграва критично признатия герой в Jungle Fever. Джаксън е на 43 години, когато филмът е бил създаден и именно оттогава тръгва славата му на един от най-популярните и запомнящи се актьори в днешно време.

7. Сам Уолтън, мозъкът зад Walmart, се е занимавал с търговия на дребно в 20-те си години. Но най-успешното и гигантско начинание се появява през 1962 г., когато Уолтън е на 44 години. Очевидно рискът си е заслужавал и макар преминал младите си години, той се впуска в приключение, което завършва с колосален успех.

8. Хенри Форд революционизира света на четириколесните автомобили с емблематичния си модел Т от 1908 г. По това време инженерът и предприемач е на 45 години.

9. Rockmount Ranch Wear е марка, която е станала синоним на каубойско облекло. Основателят Джак Вайл стартира линията, когато е на 45 години и работи като главен изпълнителен директор до смъртта си през 2008 г., на 107 години.

10. Родни Дангърфийлд или "Аз нямам никакво уважение!" - този човек, става известно име чак след представянето му в шоуто на Ед Саливан. По това време Родни е на 46 години и печели огромна слава.

11. Всички любители на нездравословната храна най-вероятно са страшно благодарни на Момофуку Андо, тъй като той е човекът, който създава така наречените “рамен нудъли”. Андо революционизира хранителната индустрия с изобретението си през 1958 г. на 48-годишна възраст. Продуктът му бързо се превръща в хит, а потребителите се влюбват във вкуса на нудълите.

12. Известният натуралист Чарлз Дарвин е бил интроверт и е прекарвал повечето време в компанията на книгите си. Най-известната му работа, озаглавена „Произход на видовете“, обаче, е изследване за еволюцията и е трансформирало науката по начин, непознат дотогава.

13. Популярната кулинарка Джулия Чайлд започва да се  занимава с кулинария на 50-годишна възраст. Преди да издаде първата си готварска книга през 1961 г. тя работи в областта на рекламата. Е, явно никога не е късно да се отдадеш на това, което ти се отдава най-много.

14. Jack Cover започва да се занимава с предприемачество на 50-годишна възраст. Работил е като учен с най-големите организации като NASA и IBM, преди да пожъне успех с Taser Gun.

15. Бети Уайт забавлява публиката с поредица от спечелили награди изпълнения. Въпреки това, актрисата, носител на Еми, се превръща в популярно лице, когато е била избрана за сериала "Шоуто на Мери Тайлър Мур". Тогава тя е била на 51 години.

16. Адвокатската двойка Тим и Нина Загат за първи път се запознават с кулинарния свят през 1979 г. Те започват да пишат ревютата на ресторантите, когато са били на 51 години. Оттогава Загат се превръщат в еталон за всички любители на храната.

17. Академик Таикичиро Мори започва да инвестира в недвижими имоти, когато е на 51 години. Печалбите, натрупани от Строителната компания Мори, са толкова високи, че Таикичиро е успял да натрупа богатство на стойност 13 милиарда долара, което го прави най-богатият човек в света през 1992 година.

18. Mc Donalds винаги ще си остане  гигант в индустрията за бързо хранене. Франчайзът е бил идея на продавача на устройства за млечен шейк Рей Крок, който инициира идеята през 1954 г. на 52 годишна възраст. Тази негова идея променя хранителната индустрия завинаги.

19. Полковник Сандърс, човекът зад KFC е бил 62-годишен, когато е създал франчайза през 1952 г. На 74 години той продава правата на марката, печелейки сума от 2 милиона долара.

20. Баба Моисей - прочутият художник е започнал да се занимава с рисуване на 78. Творбите на художника се продават за 1,2 милиона долара.