Как да бъдеш лидер?

В този материал ще разкрием някои от онези качества, които могат да те превърнат в истински лидер.

Ако искаш да постигнеш по-добро финансово бъдеще, то кредитна карта AXI със сигурност ще бъде разплащателното средство, което ще ти даде добър първоначален тласък. Ако искаш да имаш успех не само в личните финанси, но и в кариерата, е нужно да владееш и тези лидерските качества.

Фокус

„За да бъдеш добър лидер, не можеш да се съсредоточаваш само върху дребните неща. Запомни, че трябва да си по-малко разсеян от конкуренцията. За да постигнеш, дори малките важни цели, трябва да развиеш невероятен нюх към селектирането на приоритетите си. В противен случай тривиалното ще те удави. "

- Тим Ферис, автор на бестселъри, домакин на подкаста на Шоуто на Тим Ферис

Увереност

„Лидерът внушава увереност и„ последователност ”, с ясна визия и демонстриране на съпричастност. Лидерът е силен треньор. Като лидер-жена, за да бъда призната, чувствам, че трябва да излъчвам самоувереност, но винаги се опитвам да поддържам имидж, който подчертава добротата и щедростта ми. Двете работят добре заедно, за да спечелят уважение. "

- Barri Rafferty, старши партньор и главен изпълнителен директор, Ketchum North America

Прозрачност

„Никога не съм приемал концепцията за „носенето на маска”, която е често срещана в нашата работа, макар и понякога погрешна. Като лидер, това ми позволи да бъда прозрачен и последователен. Така хората знаят какво получават по всяко време. Без изненади."

- Кери Потс, старши директор, PR, за колежански спорт, ESPN

Интегритет

„Нашите служители са пряко отражение на ценностите, които въплъщаваме като лидери. Ако танцуваме върху остарял плейбек, подчинен на нуждата да бъдем прави, вместо да правим това, което е правилно, тогава ограничаваме пълния потенциал на нашия бизнес и губим качествения талант. "

- Gunnar Lovelace, съосновател и главен изпълнителен директор на Thrive Market

Вдъхновение

„Хората винаги казват, че съм човек, който е постигнал всичко съвсем сам. Но такова нещо няма. Лидерите не са самостоятелни; те се движат. Пристигнах в Америка без пари или без каквито и да било вещи. Носех с мен единствено раницата ми за фитнес. И все пак, не е вярно, че съм дошъл със съвсем нищо. Имаше хора, които ми дадоха голямо вдъхновение и фантастични съвети, а аз бях подхранван от моите вярвания и вътрешен стремеж и страст. Ето защо, винаги съм готов да предлагам мотивация - на приятели или непознати в Reddit. Познавам силата на вдъхновението и ако някой може да застане на раменете ми, за да постигне величие, аз съм повече от готов да им помогна.”

- Арнолд Шварценегер, бивш губернатор на Калифорния

Страст

“Трябва да обичаш това, което правиш. За да бъдеш истински успешен в нещо. Без значение колко успешен може да стане твоят бизнес, ти никога няма да си доволен и непрекъснато ще настояваш да направиш нещо по-голямо, по-добро. “

- Джо Перез, основател, Tastemade

Иновация

„Във всяка система с ограничени ресурси и безкрайно разширяване на населението - като вашия бизнес, или като цялото човечество - иновациите са от съществено значение не само за успеха, но и за оцеляването. Иноваторите са наши лидери. Не можете да ги разделяте. Независимо дали става дума за мисъл, технология или организация, иновациите са единствената ни надежда да решим предизвикателствата ни. ”

- Обри Маркъс, основател и главен изпълнителен директор, Onnit

Търпение

“Търпението е наистина смелост, която има за цел да тества вашия ангажимент към вашата кауза. Пътят към великите неща винаги е труден, но най-добрите лидери разбират кога да изоставят и кога да продължат курса. Много неща трябва да се вземат предвид - външните пазари, конкуренцията, финансирането, потребителското търсене и винаги малко късмет - за да се стигне до нещо голямо. "

- Дан Брайън, главен оперативен директор, WhipClip

Умение за анализиране

„Разбирането на основните числа е най-доброто, което направих за бизнеса си. Тъй като имаме услуга, базирана на абонамент, най-голямото въздействие върху крайния резултат беше да намалим нивото на оттегляне на клиенти. Да можеш да тласнеш този брой от 6% на 4% означава 50% увеличение на средната стойност на живота на клиента. Ние не бихме знаели да се съсредоточим върху този показател, без да можем да анализираме точно нашите данни. "

- Сол Оруел, съосновател, Examine.com

Стоицизъм

"Това е неизбежно: винаги можем да се озовем в някои неприятни ситуации, без значение дали са провокирани от грешки, неочаквани провали или безскрупулни врагове. Да приемаме и очакваме това предварително, така че да не се измъчваме и да реагираме емоционално е в основата на стоицизма. Колкото по-емоционално приемаме нещо, толкова по-голяма е вероятността да влошим ситуацията. Тренирайте умовете си, обмислете най-лошите сценарии - така се гарантира, че неприятните обстоятелства няма да се превърнат във фатални резолюции. "

- Райън Холидей, автор на „Препятствието е пътят“ и бивш директор по маркетинг, American Apparel