Какво мислят предприемачите за парите?

Какво мислят успелите предприемачи за парите? Това е един въпрос, който несъмнено вълнува много хора.

Всъщност, доброто усещане за парите е едно от онези неща, които повечето от нас трябва да научат по трудния начин. Това е вярно и за много от днешните водещи предприемачи във финансовата сфера и финтек пространството. Много от тях са правели грешки и са научавали важни уроци от всеки свой пропуск и неуспех.

Тези успели предприемачи се стремят да изградят инструменти, често включващи изкуствен интелект, за да помогнат на обикновения човек. А как му помагат – като му показват как да балансира финансовите си приоритети и да вземе персонализирани разумни решения.

Други инструменти автоматизират спестяванията, за да можем да ги "настроим автоматично и да ги забравим". Много иновативни интерфейси ни помагат да съставяме бюджет, да инвестираме и дори да получаваме бизнес заеми.

От медията Entrepreneur са селектирали основатели на 10 от най-известните финансови компании днес. Те споделиха своите мисли и съвети на предприемачи. За да помогнат да осъзнаем, че не сме сами във финансовото си объркване - има надежда, ако предприемем лесни стъпки. Дали ще се вдъхновиш?

1. Брандън Криг, главен изпълнителен директор и съосновател на Stash

“Времето винаги е на ваша страна. Започнете с малко и използвайте инвестирането, за да върнете част от спестяванията си и те да работят за вас. Днешните технология и автоматизация помагат да се направи това по-лесно от всякога. Избирайте повтарящата се сума, с която се чувствате добре, и след това позволете на средната стойност на разходите да ви помогне да постигнете целите си. "

2. Кетрин Петралия, съосновател и президент на Kabbage

"Имаше време, когато парите бяха много оскъдни за семейството ми и аз научих в ранна възраст стойността на всеки един долар. Аз твърдо вярвам, че финансовото образование е жизненоважно умение, което трябва да бъде преподавано от съвсем рано, а не по-късно. Когато тийнейджърът ми навърши 12 години, отворихме първият му акаунт. Оттогава той е отговорен за проследяването на разходите си, като се учи на важността да спестява и да планира разходите си, за да покрие както желанията, така и нуждите си.“

3. Карла Фрид, съосновател и главен изпълнителен директор на Nvoicepay

"Не е важно колко пари правите, а колко спестявате. Баба и дядо ми живееха в малък град. Дядо ми беше механик и баба ми работеше за местна фирма. Всеки път, когато аз имах трудности с разходите си за колеж или трудно свързвах двата края, моите баба и дядо ми осигуряваха заем. Те не са печелили много пари, но винаги са спестявали 10 процента от това, което са печелили, независимо колко трудно им е било или колко малко е трябвало да похарчат.“

4. Анди Рахлеф, съосновател и главен изпълнителен директор на Wealthfront

"Научих много рано, че когато става дума за инвестиране на парите си, това, което се усеща като правилно решение, обикновено е напълно грешно. И колкото по-малко направите, толкова по-добре ще бъдете. Добър пример за това е, когато хората продават своите инвестиции по време на пазарна нестабилност. Има десетилетия изследвания, които да покажат, че ако не правят нищо и задържат инвестициите си, те ще бъдат много по-добре. И все пак -  понякога ние не можем да си помогнем!“

5. Джон Щайн, основател и главен изпълнителен директор на Betterment

"Създайте годишен бюджет, но за задна дата. Колко пъти сте започвали бюджет, само за да се откажете два месеца по-късно? Това е така, защото старият начин на бюджетиране е назадничав. Той се фокусира върху разходите, вместо да се съсредоточава върху целите за спестявания. Ето защо ми харесва да обърна сценария. Първо, започнете с целите си и използвайте технологиите, за да спестите възможно най-лесно, за да постигнете заложените цели. "

6. Шивани Широа, основател и главен изпълнителен директор на Tala

"Голяма част от дискусиите около услугите, които подобряват личните финанси, са съсредоточени върху измерими икономически резултати - икономии, дълг, инвестиции. Но една област, която е силно подценена, е емоционалната сигурност и благополучие. Когато хората имат добър избор и контрол над финансите си, те са по-щастливи - стресът им е намален, те се чувстват по-сигурни, имат чувство за оптимизъм за бъдещето. Тези резултати, както и измеримите подобрения в цялостното финансово здраве, предразполагат хората по-добре. Така, потребителите могат да постигнат цялостен успех в други области от живота си. "

А дали ти усещаш стабилни личните си финанси? Ако се стремиш да изградиш финансовото си бъдеще, кредитната карта AXI Card е подходящият инструмент за теб. Тя ти дава възможност да пазаруваш както онлайн, така и във физически магазини. А всеки път, когато искаш да провериш баланса си – насреща е персоналният ти клиентски профил.