Кои са най-богатите американки, направили сами милионите си?

Все повече жени създават нов бизнес и трупат богатство, разчитайки само на себе си. В САЩ жените милионери са десетки и има всевъзможни класации за това коя е натрупала най-бързо и най-голямо богатство. Някои, като предприемачите зад тоалетния спрей Poo-Pourri и веганската грим линия Thrive Causemetics, създадоха свежи продукти, докато други като Белинда Джонсън, главен оперативен директор на Airbnb, просто се присъединяват към успешни брандове. Други, включително музикантът и предприемачът за красота Риана и мастърът на грима и риалити звезда Кайли Дженър, измислиха начини да осигурят печалба от славата си, феновете и последователите си в социалните медии. Начело в класацията на Forbes за най-богатите жени, направили сами милионите си, за втора поредна година е Даян Хендрикс, която добави 2,1 милиарда долара към нетната си стойност през изминалата година, благодарение на рекордни продажби от 10,5 милиарда долара на нейния покривен гигант, ABC Supply.

Членовете на списъка варират на възраст от 21 до 92 години и притежават общо 81,3 милиарда долара. Рекордни 25 от най-богатите жени в Америка са милиардери, тоест с една  повече от миналата година. Близо половината, или  38, живеят в Калифорния, следвана от Ню Йорк с 9. Деветнадесет са родени извън САЩ, в страни, като Бирма и Барбадос.

Ние ти представяме една кратка извадка на някои от най-популярните богати жени в САЩ, които са милионери, дължащи всичките си пари на собствените си усилия и усет за бизнес.

Тейлър Суифт - 320 милиона долара

Тейлър Суифт е една от най-известните жени изпълнителки на всички времена, като албумът й „Репутация“ продава рекордните 2 милиона копия през първата си седмица. Турнето на Тейлър, наречено “1989 г.” разби всички рекорди в Северна Америка, събирайки четвърт милиард долара.

Освен музиката, Swift изкарва пари и като ежегодно привлича милиони от одобрени сделки с глобални марки, включително Keds, Diet Coke и Apple. Следващото турне на Суифт има потенциал да счупи последния си рекорд и да я направи най-богатият творец.

Danielle Steel - 350 милиона долара

Почти всяка жена в Съединените щати има поне един роман на Danielle Steel на рафта си с книги. Известната романтична авторка е издала над 130 книги, обхващащи 40-годишната й кариера.

Тя е продала безпрецедентни 800 милиона копия по целия свят и за това се е погрижила да има имение на стойност 10 милиона долара и апартаменти в Сан Франциско и Париж, откъдето черпи романското си вдъхновение. Стийл е имал пет брака и девет деца. Не е тайна откъде черпи своите романтични идеи.

Бионсе Ноулс - 355 милиона долара

Наричана кралица Б с основателна причина, всичко, което Бионсе докосне, изглежда се превръща в милиони. Обиколката ѝ On The Run II със съпруга й Джей Z всяка вечер й изкарваше 5 милиона долара. Тя подписа сделка с Netflix за документалния си филм за Coachella на стойност 60 милиона долара.

Джуди Шейндлин - 400 милиона долара

По-известен като Джуди Джуди, нестандартният телевизионен съдия е обичана от феновете за това, че говори прямо и понякога е доста брутална. Шоуто й е в ефир от 22 сезона с над 10 милиона зрители.

През 2017 г. тя продаде правата върху обширната си библиотека за около 100 милиона долара, като добави значително към общата си нетна стойност. От 2012 г. насам Джуди печели 47 милиона долара всяка година от хостинг на телевизионното си шоу.

Ади Татарко - 430 милиона долара

Изпълнителният директор на уебсайта за домашен дизайн на Houzz, Ади Татарко, постигна милиони, след като излезе с концепция, тъй като е имала трудности да намери вдъхновение при преустройството на къщата си.

От 2009 г. Ади и съпругът й Алон виждат как империята им бързо нараства, като уебсайтът привлича 40 милиона уникални потребители на месец. Houzz привлича 1,5 милиона професионалисти за домашен дизайн, родом от 15 държави.

Дона Каран - 470 милиона долара

Модният дизайнер стартира модната си къща DKNY през 1985 г., след като работи пеи дизайнерката Ан Клайн. Повече от 30 години Дона Каран беше главната жена в световната модна къща, с магазини в почти всеки град по света.

Кайли Дженър - 900 милиона долара

Най-младата, но най-богата от клана Кардашиян / Дженър стартира своята империя за красота Кайли Козметикс през 2016 г. с въвеждането на комплекти за устни. По-младото поколение се стичаше да купува продуктите на Кайли, след като ги виждат навсякъде из социалните медии.

През ноември 2016 г. нейната празнична колекция се разпродава за рекордно време, срина уебсайта й и донесе около 19 милиона долара само за 24 часа. Кайли е продала повече от 630 милиона долара грим, а доходоносното й сделки с компании като Puma и Calvin Klein, добавят към етикета й, че е най-младият милиардер.

Peggy Cherng - 1,4 милиарда долара

Пери Чернг е съ-изпълнителен директор на любимата китайска съвместна фабрика за бързо хранене Panda Express. Panda Express за пръв път се появява през 1983 г., когато Peggy напуска работата си в инженеринга, за да помогне на съпруга си да отвори първото място в Panda Express в Лос Анджелис.

От своя инженерен опит Cherng изгражда фирмените системи за проследяване на обратната връзка на клиентите и оптимизиране на операциите.

Кейти Родан - 1,5 милиарда долара

Дерматологът Кейти Родан заедно с бизнес партньора Кати Фийлдс създадоха лечение за акне Proactiv и стартираха компания за грижа за кожата Rodan + Fields. Поради успеха на компанията, частната инвестиционна компания TPG изразходва 1 милиард долара за закупуването на 25% дял в Rodan + Fields през 2018 година.

2017 г. беше най-голямата година за компаниите, тъй като приходите на Rodan + Fields нараснаха с 50% до 1,5 милиарда долара.

Даян Хендрикс - 4,9 милиарда долара

Един от най-големите дистрибутори на едро на покриви и прозорци в Америка, ABC Supply, се председателства от Даян Хендрикс. След като основава бизнеса с покойния си съпруг Кен през 1982 г., Даян управлява компанията от смъртта му през 2007 г.

Тя изведе компанията на следващото ниво, като направи двете си най-големи придобивания в историята, включително закупуване на конкурент Bradco през 2010 г. и дистрибутор на строителни материали L&W Supply през 2016 г. Компанията отчита около 9 милиарда долара продажби. Тя е най-богатата американка, направила сама богатството си.

Ако тези истории вече те вдъхновиха, погрижи се за собственото си финансово бъдеще и разбери повече за кредитна карта AXI Card.