Кои са стъпките към забогатяването?

Как да изградиш стабилно финансово бъдеще и дългосрочно богатство? Това е въпросът, който всеки си задава в днешно време.

Кредитна карта AXI със сигурност е едно от средствата, които ще ти помогнат по пътя ти към финансовия успех. Чрез нея може да се възползваш от редица предимства, да изграждаш добра кредитна история и същевременно да разполагаш с финансови средства, всеки път, когато имаш нужда. Кредитна карта AXI е кредитно средство за разплащане, което не се издава от банка, а от небанкова институция. Точно затова ти спестяваме множеството сложни и дълги процедури, характерни за банките. Кредитна карта AXI ти дава шанс да изградиш кредитната история, която ще ти е от полза за постигане на стабилно финансово положение в бъдеще. А всеки мечтае за това, нали?

Ако трупането на истинско богатство е нещо, което те интересува, може да погледнеш описаните по-долу стъпки , които ще бъдат за забогатяването ти. А чрез усвояването на някои полезни финансови навици, ще се приближиш до заветните си финансови цели.

1. Старай се да не харчиш повече средства, отколкото печелиш

Най-простата стъпка към изграждане на богатство, с която хората се борят, е да харчат по-малко, отколкото печелят. Разбира се, има и извънредни ситуации, в които просто имаш нужда от спешни парични средства, но главният извод е, че ако искаш богатство, трябва да се научиш да харчиш много по-малко, отколкото получаваш като приход.

Може да изглежда абсурдно, но това е истина - много хора харчат повече, отколкото реално печелят.

2. Поставяй си лимит, за да спестяваш

Когато става дума за спестяване на пари, хората постоянно намират начини да се оправдаят, защо не са спестили средства през изминалия месец. Естествено, винаги ще се намери някое внезапно обстоятелство, което е изисквало стабилни разходи. Истината е, че ако се научиш да си поставяш граници при харчовете, ще видиш резултат и в спестовната си сметка.

Например, може да уредиш автоматичен банков превод към спестовната ти сметка всеки месец, така че веднага щом получиш заплатата си, малка част от нея незабавно да отива за спестявания. Тази тактика е изключително успешна и след няколко години постоянство, ще се убедиш в това.

3. Не мисли, че си по-умен от фондовия пазар

Освен ако нямаш дълъг опит в сектора, по-добре да не се надценяваш, когато става въпрос за фондови пазари. Да мислиш, че можеш просто с късмет да постигнеш онова, което някои хора практикуват през цялото си професионално развитие, е наивно и безразсъдно. В най-добрия случай това е хазарт.

Вместо това, можеш да инвестираш част от парите си в начинания, които предполагат повече сигурност. Подобни начинания могат да бъдат и такива, в които ти самият вече имаш опит. Разбира се, най-добре е да вземаш тези решения с финансов съветник.

4. Постарай се да си намериш допълнителни източници на доходи

Дори най-успешните предприемачи в света имат странични източници на парични средства. Според Уорън Бъфет средностатистическият милионер има седем източника на доходи. Наличието на множество потоци доходи е само част от процеса по забогатяване.

Най-доброто, което можеш да направиш е да анализираш добре това, в което наистина си добър специалист и да се научиш да печелиш пари от хобито си. Перфектен пример са различните фрилансъри, които въпреки стабилните си работни места на осем часов ден, печелят пари и от други източници. А именно - чрез предоставянето на услуги, в които са специалисти и им се заплаща за труда и знанията.

5. Задай финансови цели в началото на всяко тримесечие и година.

Когато имаш цел, ти си склонен да бъдеш по-отговорен с парите си. А, когато нямаш конкретно зададени финансови цели, е много по-лесно да се впуснеш в  спонтанните покупки.

В началото на всяка година поставяй голяма цел за себе си и след това я раздробявай на тримесечни стъпки, за да можеш да проверяваш напредъка си, докато се движиш по пътя към успеха. Тези по-малки цели са такива, които помагат на по-голямата да изглежда по-достъпна и ще ти покаже бързо, дали си на прав път.

6. Следвай правилото 50-30-20

Много от финансовите експерти предполагат, че 50% от приходите трябва да бъдат изразходвани за по-базисни нужди (като жилища, автомобили, храна и т.н.), 30% трябва да бъдат изразходвани за това, което ти носи удоволствие (повече дрехи, хубави вечери), а останалите 20% трябва да бъдат спестявани.

Така че те съветваме да си поставиш и това предизвикателство сред финансовите ти цели.