Лесни начини да накараш колегите ти да те харесват

Всеки иска да има приятели на работното си място или поне да има такива хора, с които лесно да прекарва 8 часа от деня си. Да спечелиш симпатията на различни личности, с още по-разнообразни интереси, обаче не е толкова лесно, колкото ти се струва.

Всеки иска да бъде популярен в работата, защото положителните отношения правят работното място по-малко стресиращо. Изследователи от Университета в Тел Авив откриха, че когато жизнената „партньорска социална подкрепа“ на работното място липсва, хората са били два пъти по-склонни да не доживеят старините си. Затова ние анализирахме някои хитри начини, благодарение на които ще можеш да привлечеш симпатията на колегите си:

1. Поздравявай колегите си.

Това е стъпка номер едно към по-стабилни и приятелски отношения, а именно - поздравяването. Поздравявай колегите си всяка сутрин, защото ако не го правиш, хората едва ли ще те забележат. Не че имат нещо против теб, просто ще те игнорират, както и ти тях.

2. Контактът с очите е важен.

Когато разговаряш с хората, искаш да ги ангажираш по някакъв начин, дори ако това е само за размяна на поздрав. Най-добрият начин да направиш това е да направиш контакт с очите. Повечето хора правят това естествено, но някои са срамежливи и интровертните хора имат проблеми с това. Добър трик е да се увериш, че отбелязваш цвета на очите на човек. Това винаги ти помага да поддържате контакт с очите.

3. Намиране на общи интереси.

В разговор помежду ви се постарай да намериш общи интереси, които ти помагат да се обвържеш с колеги. Когато го направиш, винаги се увери, че използваш последващ въпрос, като например: „Кога за пръв път започна да караш сърф?“

4. Отклонявай се от спорни въпроси.

Някои колеги обичат да работят в мениджмънта и никога няма да спрат да се оплакват от други колеги. Най-добрият съвет е да не бъдеш привлечен в подобни разговори. Просто слушай и поддържай приноса си до минимум.

5. Сподели няколко комплимента.

Всеки харесва комплимент или два. Това кара хората да се чувстват възхитени, но също така дава печат на одобрение как работят. Ако наистина харесваш тоалета на човек или как се справя с клиентите или колко бързо е завършил проект, кажи му го. Това може да помогне на колегите да се чувстват ценени и забелязвани.

6. Преброй до десет.

Ако някой те критикува или те подтиква към лимита ти на търпимост, трябва да внимаваш да не загубиш самообладание. Тук добър трик е винаги броенето до десет.

7. Запитай се защо колегите ти се нервират.

Опитай се да анализираш поведението на колегите си - защо се ядосват, какви положителни или отрицателни сигнали забелязваш и други.Така може да си способен да решиш част от проблемите им или поне да предложиш някакво временно решение. Това би ги накарало да се чувстват по-добре.

8. Отнасяй се добре с колегите си.

Тайната тук е да се отнасяш точно към твоите колеги по начина, по който би искал те да те третират Очакваш хората да са полезни, приятелски настроени, позитивни и продуктивни. Прави същото!

9. Бъди честен и споделяй за проблемите

Трябва да говориш всичко открито - по този начин ще се знае, че се опитваш да намериш решение на даден проблем, а не просто да избягваш от него. Това важи и за общуването с екипа.

10. Новаците стъпват внимателно.

Ако си нов на работното си място, първо анализирай обстановката. Опитай се да прецениш къде могат да възникнат конфронтации и кои са трудните колеги.

И докато се стараеш да спечелиш доверието на любимите си колеги, то ние ти предлагаме начин да спечелиш доверието на кредиторите. Това е възможно като изградиш добрата си кредитна история и се докажеш като надежден кредитополучател. Това ще ти отвори много вратички в бъдеще и ще улесни финансовата ти стабилност. За тази цел е добре да използваш различни кредитни инструменти. С кредитна карта AXI Card ще можеш да пазаруваш онлайн без такса, да плащаш безконтактно и да следиш всяка една транзакция онлайн.