Най-богатите хора на света за 2020 година

Кои са най-богатите хора в света? Докато четеш това, вероятно вече има имена, които изскачат в главата ти, за това кой ще присъства в списъка на най-богатите. В долните редове ще разбереш наистина кои са най-богатите хора в света към 2020 г. За някои имена може да си чувал, но други най-вероятно са ти непознати:

Майкъл Дел

Нетна стойност: 31,9 милиарда долара

Майкъл Дел е американски бизнесмен, инвеститор, филантроп и автор. Той е основател и изпълнителен директор на Dell Technologies.

Макензи Безос

Нетна стойност: 37,4 милиарда долара

Макензи Безос е американски романист и филантроп. Тя беше съпруга на Джеф Безос, основател на Amazon. След развода им Макензи получи 4% дял в Amazon, който по това време струва около 35 милиарда долара.

Дейвид Томсън

Нетна стойност: 39,4 милиарда долара

Дейвид Томсън, 3-ти барон Томсън от флота, е канадски наследствен връстник и медиен магнат.

Томсън става председател на корпорацията Thomson след смъртта на баща му през 2006 г., а също така наследява британската титла на баща си, барон Томсън от Флийт.

Шелдън Аделсън

Нетна стойност: 40,8 милиарда долара

Шелдън Аделсън е американски бизнес магнат, инвеститор и филантроп. Той е и основател, председател и изпълнителен директор на Las Vegas Sands Corporation, която е собственик на Marina Bay Sands в Сингапур.

Шелдън наскоро успя да се изкачи в списъка на 25-те най-богати хора в целия свят през 2020 г. с нова прогнозна нетна стойност от 40,8 милиарда долара.

Чарлз Кох

Нетна стойност: 43 милиарда долара

Чарлз Кох е американски бизнесмен и филантроп.

Koch е съсобственик и изпълнителен директор на Koch - Koch Industries се занимават с оборудване и технологии за контрол на процеси и замърсяването; полимери и влакна; минерали; торове; търговия със стоки и услуги; горски и потребителски продукти.

Джак Ма

Нетна стойност: 43,8 милиарда долара

Джак Ма е основателят на Alibaba.

Преди години Джак е отхвърлен от множество работни места, включително KFC. Днес нетната стойност на Джак Ма се оценява на 43,8 милиарда.

Алис Уолтън

Нетна стойност: 52,9 милиарда долара

Алис Уолтън е дъщеря на Сам Уолтън и наследница на богатството на Уолмарт – една от най-големите търговски вериги в САЩ.

Стив Балмер

Нетна стойност: 58,1 милиарда долара

Стив Балмър е настоящият собственик на NBA на Лос Анджелис Клипърс, а той е и бившият изпълнителен директор на Microsoft.

Мукеш Амбани

Нетна стойност: 59,2 милиарда долара

Мукеш Амбани е индийски бизнес магнат, понастоящем председател, управляващ директор и най-голям акционер в Reliance Industries Limited (RIL). От известно време Амбани е най-богатият човек в Азия, а тази година той се издига в списъка на най-богатите в целия свят.

Сергей Брин

Нетна стойност: 59,6 милиарда долара

Сергей Брин и Лари Пейдж са съоснователи на Google още през 1998 г., в малък гараж.

Лари Пейдж

Нетна стойност: 61,9 милиарда долара

Лари Пейдж е съосновател на Google. Google, без съмнение, се превърна в най-успешната търсачка в света и компанията продължи да прави различни придобивания като YouTube. Успехът на Google направи Лари Пейдж един от най-богатите хора в света.

Карлос Слим Хелу

Нетна стойност: 64,4 милиарда долара

Карлос Слим Хелу е мексикански бизнесмен и инвеститор; собственик на конгломерат „Grupo Carso“. Портфолиото на конгломерата се състои от марки в много различни индустрии, като здравеопазване, медии, енергетика, недвижими имоти и търговия на дребно.

Лари Елисън

Нетна стойност: 66,6 милиарда долара

Лари Елисън е съосновател на корпорацията Oracle и той беше главен изпълнителен директор на компанията до септември 2014 г. През годините Oracle се превърна в невероятно успешна технологична компания, която вече е на 39 години и работи с над 136 000 души.

Марк Зукерберг

Нетна стойност: 77,7 милиарда долара

Всички познаваме Марк Зукерберг като основател на Facebook. Facebook се превърна в най-популярната и най-ценна компания за социални медии в света. И всичко започва в общежитието на Марк в университета в Харвард.

Амансио Ортега

Нетна стойност: 77,9 милиарда долара

Амансио Ортега е испански предприемач и основател на модна група Inditex. Inditex е собственик на Zara, Pull and Bear, Stradivarius, Bershka, Massimo Duti и други. Тази година Ортега се нарежда в топ 5 на най-богатите хора в света.

Уорън Бъфет

Нетна стойност: 89,9 милиарда долара

Уорън Бъфет е американски предприемач и инвеститор и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway. Buffett е най-успешният инвеститор в световен мащаб и милиони други търговци се вдъхновяват от него заради успеха му.

Уорън Бъфет е четвъртият най-богат човек в света, с невероятна нетна стойност от 89,9 милиарда долара. Въпреки това обаче, Бъфет все още живее в дома, който е закупил по времето, когато дори не е знаел как изглеждат един милиард долара.

Бил Гейтс

Нетна стойност: 108,8 милиарда долара

Бил Гейтс е основател на Microsoft и е най-богатият човек в света в продължение на много години. Гейтс основава Microsoft през 1975 г. с Пол Алън и оттогава се превръща в най-голямата компания за софтуер за компютърни програми в целия свят.

Бернар Арно

Нетна стойност: 112 милиарда долара

Бернар Арно е изпълнителен директор на LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessey). В крайна сметка компанията е създадена от сливането на двата бизнеса заедно. Louis Vuitton е много успешната луксозна модна марка, а Moet Hennessey е обединените производители на шампанско и коняк.

Джеф Безос

Нетна стойност: 117,5 милиарда долара

Джеф Безос е основател на Amazon, една от най-големите и популярни компании в мрежата. Amazon започна като обикновена онлайн книжарница, а първоначалните продажби тръгват бавно.

През 2020 г. Джеф Безос стана най-богатият човек в света, след като добави огромни 40 милиарда долара към нетната си стойност през последните няколко години! Amazon прави големи стъпки, след като наскоро се снабди с пълноценни храни, стартира доставка на дронове и куп други отлични бизнес решения.

Наскоро Безос се разведе със съпругата си Маккензи; след което тя получи 4% от Amazon, което му струва милиарди и все още не го е свалило от първото място.

Как да си гарантираш и ти стабилно финансово бъдеще? Разбери повече за възможностите, които ти дава кредитна карта AXI Card.