8 причини защо да използваш кредитната карта

Докато използваш кредитната си карта отговорно, тя ще ти предоставя безкрайни предимства и само плюсове за финансовото ти бъдеще. Кредитните инструменти са  удобство и улеснение в днешното натоварено ежедневие.

Защо да използваш кредитна карта?

Понякога възможностите за плащане с дебитни карти и пари в брой, може да изглеждат като по-лесен начин да се разплатиш за нещо. Истината е, че много хора не осъзнават какви са ползите от плащане с кредитна карта или просто не са достатъчно информирани какво представлява тоз разплащателен инструмент. Точно затова и потребителите са скептични да използват свободно кредитни карти, т.к. не познават изцяло самата карта, всички предимства, които тя носи и условията за използването й. Ако обаче си достатъчно информиран потребител и имаш финансова грамотност, бързо осъзнаваш, че именно кредитните карти са идеалният разплащателен инструмент, без значение от начина ти на живот. Точно затова и кредитна карта AXI Card е създадена да отговаря на индивидуалните нужди на разнообразите кредитополучатели. Тя е алтернативен платежен инструмент, който не се издава от банка и затова няма стандартните банкови ограничения и изисквания. За кредитна карта AXI Card можеш да кандидатстваш както по телефон, така и онлайн, а при одобрение, ние я доставяме до адреса ти. 

Добрата кредитна карта е задължителна, ако искаш да си изградиш кредитна история и да докажеш на различните финансови институции, че си надежден кредитополучател. Когато се използват отговорно, кредитните карти могат да бъдат чудесни за твоето финансово благосъстояние.

Ето 8 причини да използваш кредитна карта:
1. Кредитните карти изграждат кредитна история

Кредитните оценки, взети от записите за твоята финансова дейност, са от съществено значение, ако планираш да вземеш пари назаем. Тези резултати идват частично от историята на кредитната ти карта.

За разлика от използването на дебитни карти, използването на кредитни карти се докладва на институциите, които следят резултатите.Ако години наред си плащаш редовно вноски по кредити и кредитни карти, то това помага много за реномето ти преди банките. И колкото по-дълго използваш кредитни карти, толкова повече ще изграждаш кредитната си история, подобрявайки резултата си още повече.

2. Бързо и модерно обслужване

Кредитни карти като AXI Card имат модерно и удобно обслужване, съобразено с твоите индивидуални нужди. Не е нужно да чакаш по опашки в банкови клонове, за да получиш желаната информация за картата си - с AXI Card можеш да задаваш въпроси 24/7, като ползваш платформи като Facebook или онлайн чат.

3. С кредитната карта можеш да следиш разходите си

Извлеченията по кредитни карти са вграден инструмент за проследяване на разходите. Покупките ти се записват онлайн с цялата важна информация - къде, кога, колко и колко често харчиш. По този начин можеш лесно да следиш разходите си в реално време.

4. Кредитните карти предпазват от измами

Едно от най-големите предимства на кредитните карти пред дебитните карти е нивото на защита срещу измами, което те предлагат. Например кредитна карта AXI Card има двуфакторна идентификация, която е превантивна мярка срещу онлайн измами. Двуфакторната идентификация е метод за задълбочено установяване на същността на клиента, чрез няколко фактора, а не само чрез един.

А всички знаем, че във времена, в които пазаруваме толкова често от интернет, сигурността при онлайн пазаруването е по-важна отвсякога.

5. Кредитните карти са общоприети

Твоята кредитна карта е най-добрият ти приятел, когато пътуваш. Жилищата и колите под наем са много по-лесни за резервиране с кредитна пластика, отколкото с дебитна. Услугите за наемане обикновено задържат няколкостотин долара на картата ти, когато правиш тези наеми. Това задържане може да бъде неудобно с дебитна карта.

Кредитните карти също се приемат по-лесно от дебитните карти в целия свят.

6. Кандидатстването за някои кредитни карти е сравнително бързо и лесно

AXI Card е пластика, която няма тежки и дълги процедури и изисквания, за да се придобие. Можеш да кандидатстваш за нея дори и онлайн. Това означава, че за да се сдобиеш с допълнителни парични средства всеки месец, можеш да кандидатстваш, дори и от дома си дистанционно. Не е нужно да ходиш до банкови клонове и да инвестираш ценно време и енергия, за да се сдобиеш с кредитен инструмент.

7. Кредитните карти могат да ти помогнат, ако планираш голям заем в бъдеще

Независимо, дали искаш да вземеш автомобил на лизинг или да теглиш кредит за ново жилище или пък бизнес, дългогодишната добра кредитна история е огромен плюс пред повечето кредитори. Ако умееш да ползваш разумно и правилно кредитната си карта, това ще ти донесе само плюсове в дългосрочен план, за които ще си благодарен.

8. Винаги може да изникне нещо неочаквано

Без значение от финансовия ти статус, винаги може да изникне непланиран голям разход, който да не можеш да покриеш в кратък срок с месечната си заплата само. Точно затова една кредитна карта ще ти свърши чудесна работа, като покрие неочвакваните ти харчове и ти гарантира спокойствие.