Как да пазаруваш изгодно онлайн?

Всеки обича да пазарува в интернет - бързо е, удобно е, не ни коства толкова време и ресурси и можем да си поръчаме любимата си храна или любимите си дрехи, дори докато седим на стола в кухнята. Точно защото всеки модерен потребител обича да пазарува онлайн, има и огромно предлагане от онлайн търговци на всякакви продукти, услуги и оферти. Не всяка оферта, която виждаш моментно на екрана си обаче, е изгодна и печеливша.

В този материал сме подбрали любопитни съвети за това как да пазаруваш възможно най-изгодно в интернет:

Купувай зимно облекло през лятото.

Кога е най-доброто време за закупуване на зимни дрехи? Определено това не са празничните разпродажби. Повечето магазини за дрехи обикновено разделят своите колекции на пролет / лято и есен / зима.

След като сезонът приключи и дрехите за следващия започват да са на фокус, магазините предлагат безумни разпродажби.

По това време не можеш да очакваш да имат всички артикули все още на разположение, тъй като повечето ще бъдат разпродадени, но тези, които са останали, често са абсурдно евтини.

Ако не си сигурен за дадена покупка, по-добре я премисли поне една нощ

Ако си си харесал дадена дреха, но все пак имаш колебания, дали е редно да инвестираш в тази вещ, то по-добре не прави импулсивна покупка. По-добре е да премислиш отново всичко и да изчакаш един ден, за да може умът ти да се избистри и да вземеш правилно решение.

Разбира се, на цената може да пише 50% отстъпка и звучи много примамливо, но наистина ли ти трябва? Най-доброто нещо е да го оставиш засега, да преспиш една нощ и да вземеш решението утре.

Ако все още изпитваш нужда от него на следващия ден непременно - отиди и си го вземи.

Пазаруването и алкохолът не са добра комбина.

Проучване, публикувано от The Hustle, където 2000 редовни потребители на алкохол са били попитани за навиците им да пазаруват, стига до заключението, че хората харчат средно около 500 долара годишно за пазаруване в нетрезво състояние.

Това може да не звучи много, но когато се умножи по броя на хората по света, се смята, че до 45 МИЛИАРДА долара годишно отиват за пазаруване под въздействието на алкохол.

Не е тайна, че алкохолът е ключовият компонент за много неразумни решения, така че не е изненада, че много от тези решения включват харчене на пари.

Оценявай вещите, които притежаваш.

Импулсното купуване е нещо, което се влияе изключително много от негативното отношение към нещата, които притежаваш. Затова трябва да се научиш да цениш вещите си, дрехите си и въобще всички предмети, в които си инвестирал в миналото.

Не сравняваш винаги старото си палто с новата колекция палта в магазините този сезон. Не си втълпявай, че твоят телефон има лоши и стари параметри и затова имаш нужда от нов модел смартфон.

Не пазарувай в деня на заплатата си.

В интерес на истината, не е добре да се пазарува цяла седмица, след като получиш заплатата си.

Когато имаш пари за изразходване, предмет, който обикновено игнорираш, изведнъж се превръща в елемент, който би било хубаво да имаш.

Седмица след заплата обикновено е времето, което да използваш, за да наваксаш всички разходи, които трябва да платиш, като сметки, ипотека, банкови заеми и т.н.

Купувай само нещата, които обичаш.

Може да звучи клиширано, но никога не трябва да се задоволяваш с нещо, в което не си абсолютно сигурен.

Купуването на нещо от необходимост, мислейки „това ще трябва да е достатъчно“, гарантира, че няма да бъдеш доволен от покупката си и ще се стремиш да го замениш в бъдеще.

След като закупиш резервния артикул, който си искал, ще разбереш, че имаш стари варианти на тази вещ, събиращи прах.

По-добре е да пазаруваш умно и да спестяваш пари, отколкото да ги харчиш за нещо, което няма да ти хареса.

А, за да пазаруваш разумно и да менажира самостоятелно средствата си, използвай кредитна карта AXI Card. Безконтактната кредитна карта ти дава възможност да погасяваш задълженията си онлайн, чрез персоналния си профил.  А прозрачните условия правят пластиката перфектният кредитен инструмент за всеки модерен картодържател, който иска да разполага с пари по всяко време за всякакви ситуации.