Как да започнеш онлайн бизнес и защо?

За тези, които искат да изградят онлайн бизнес, може да бъде изключително евтино и много лесно да се започне. Всъщност много хора са започнали собствен онлайн бизнес за по-малко от 200 лв. (разходите за закупуване на име на домейн, хостинг услуга и професионална тема).

Всъщност има много прекрасни ползи за стартиране на собствен онлайн бизнес от получаване на допълнителни доходи и получаване на повече свобода за подпомагане на другите да постигнат своите лични цели.

Ето няколко причини защо да започнеш онлайн бизнес:

1. Стартирането на онлайн бизнес може да бъде изключително евтино

Много малки онлайн бизнеси започват да изграждат своята империя с нищо повече от компютър, име на домейн и услуга за уеб хостинг, за да разполагат с уебсайта си и да предоставят своята информация на милиони хора онлайн.

Като цяло можеш да очакваш да похарчиш само  100 - 200 долара (за годината) за започване и с течение на времето да генерираш достатъчно приходи, за да започнеш да изграждаш начин на живот, който ти позволява да се съсредоточиш върху нещата, които обичаш.

След като изградиш блог, бизнес уебсайт или онлайн магазин и си прекарал известно време в набиране на трафик и изграждане на аудитория, можеш да създаваш продукти и / или услуги, които да продаваш на целевата си аудитория.

Цифровите информационни продукти, софтуер и услуги са изключително популярни сред много малки онлайн бизнеси и блогъри, защото можеш да ги създадеш за малко или никакви разходи и те са достъпни за изтегляне 24/7.

За тези, които предпочитат да фокусират своето време и усилия върху осигуряване на развлечения, информация и / или образование, вместо да създават продукти, като тези, които работят като блогъри (в определена ниша), има възможност да се популяризират продукти от други бизнеси и да се печелят комисионни за всяка продажба.

Страхотното при популяризирането на продукти на други компании е, че не е нужно да отделяш цялото си време и / или пари, за да създаваш свои собствени продукти или услуги.

Една от най-добрите части от притежаването на онлайн бизнес е фактът, че не е нужно да изпращаш никакви продукти и имаш практически неограничена доставка, тъй като всичко е цифрово.

От друга страна, можеш да избереш да създадеш онлайн бизнес, който продава физически продукти, и да използваш онлайн частта от твоя бизнес като начин да продаваш.

2. Имаш гъвкавост на времето си

В зависимост от типа онлайн бизнес, който си избрал да създадеш, в крайна сметка имаш много по-голяма гъвкавост при създаването на работен график, който работи за теб.

Може да избереш по кое време на денонощието искаш да работиш, колко часа искаш да работиш и кои дни от седмицата.

Това не означава, че можеш просто да се отпуснеш през цялото време, но имаш повече възможности да избираш кога да се съсредоточиш върху това да бъдеш продуктивен, независимо дали е понеделник.

3. Имаш свободата да избираш местоположението си

В онлайн бизнес не си обвързан с бюро или едно място.

Докато имаш интернет връзка и лаптоп, можеш да управляваш бизнеса си от всяка точка на света.

4. Огромни доходи и потенциал за растеж

В онлайн бизнеса доходите не се определят просто от броя на часовете, които работиш, а от нивото на производителност, което може да постигнеш през работните часове.

Като отделяш времето си за правилните дейности, като например разработване на твоя уеб сайт, маркетинг / SEO и дейности за генериране на доходи, можеш значително да намалиш броя на часовете, които трябва да работиш, за да донесеш устойчив доход.

Дори ако не се интересуваш да печелиш много пари онлайн, стартирането на уебсайт е чудесен начин да научиш някои нови умения, да създадеш нови връзки, да изградиш своето портфолио/автобиография и да израстваш като личност.

В зависимост от пазара, на който си избрал да изградиш своя бизнес, имаш потенциал да развиеш свои собствени продукти и/или услуги или можеш да избереш да продаваш продукти и /или услуги от друга компания срещу комисионна.

5. Бизнесът работи 24/7

За разлика от повечето традиционни магазини, онлайн бизнес може да се управлява 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата, дори когато не си пред компютъра.

И тъй като уебсайтовете винаги са онлайн, това позволява на другите винаги да могат бързо и лесно да намерят това, което търсят.

Как да стартираш онлайн бизнес

Стъпка 1: Осигури решения на съществуващите проблеми

Проблемите са възможности. Някои проблеми могат просто да попречат на някого, докато други могат да бъдат направо утежняващи. Чрез идентифициране на проблеми и създаване на продукт/услуга, която решава този проблем, ти създаваш решение, от което пазарът вече се нуждае. Това е сигурен начин да увеличиш шансовете си за създаване на успешен бизнес.

Посещение на форуми, които са от значение за твоя продукт/услуга.

Като четеш за това, което хората се оплакват или са недоволни, получаваш ценна информация за техните проблеми и какво се опитват да постигнат.

Изследване на ключови думи

Изследването на ключови думи ти помага да намериш ключови думи, които потребителите търсят. Зонирай няколко ключови думи, които хората търсят, но нямат голяма конкуренция. Това разкрива решенията, които хората искат.

Виж конкурентите

Посети уебсайтовете на конкурента си, за да видиш какво се прави правилно и какво - не. Можеш да видиш какви решения предлагат на пазара и след това да можеш да „правиш иновации“ оттам.

Преди да стартираш онлайн бизнес се погрижи и за добрата си кредитна история и висок кредитен рейтинг. Кредитна карта AXI Card ще и помогне да изградиш добро кредитно минало, ако я използваш разумно. А междувременно ще разполагаш със средства да погасяваш всички инцидентни разходи.