Как да пазаруваш изгодно от в сезона на промоциите?

Идва сезонът на промоциите и намаленията - както в големите търговски вериги като моловете, така и в онлайн магазините. Без значение какво търсиш - нови завеси, мебели или техника, определено краят на годината е един от най-благоприятните периоди да си го набавиш.

Интернет драстично промени начина, по който повечето от нас пазаруват. Ако пазаруваш онлайн, често можеш да получиш страхотни изгодни оферти, особено по това време на годината, ако използваш някои от най-добрите онлайн пазарни стратегии за пазаруване:

Старай се редовно да посещаваш сайтове, които са специализирани в крайни партиди и презаредени артикули и имат богат набор от артикули.

За да спестиш пари, когато пазаруваш директно в онлайн магазина на търговеца, не забравяй да се възползваш от онлайн купони. Понякога можеш да изпратиш код за безплатна доставка или дори значителна отстъпка от твоята поръчка. Един от начините да намериш онлайн купони е просто да търсиш името на магазина, знака + и думите „промоционален код“ или „код на купон“.

Не забравяй да се регистрираш за един от многото сайтове за отстъпки за онлайн пазаруване, които договарят сделки с някои от най-големите онлайн търговци, за да ти предложат намаления.

За какво да внимаваш, когато търсиш изгодна покупка

Ето няколко съвета, с коите ще избегнеш измамни оферти и нелоялни практики на търговци, когато пазаруваш по време на сезона на промоциите

Когато пазаруваш, не забравяй, че само защото даден артикул изглежда като маркиран с червен етикет, не бива да предполагаш задължително, че получаваш изгодна сделка.

Сравнявай артикулите предварително, за да не се заблудиш с уж намалена цена.

Купуването на нещо, от което всъщност не се нуждаеш, никога не е изгодна сделка, независимо колко е намалена цената.

Знай какво можеш да си позволиш

Това че има много намалени стоки, не означава, че всяка трябва да се закупи максимално бързо. Ако наистина имаш нужда от нова кафемашина или сушилня и знаеш, че те ти носят ползи за домакинството, то е нормално да си ги купиш, дори да са малко над бюджета. Подобни спешни покупки може да финансираш със средствата от твоята кредитна карта AXI Card. Тя е идеалният помощник за онлайн пазаруване, защото е без допълнителна такса, ако се разплащаш онлайн с нея.

Преди да похарчиш и стотинка на Черния петък, определи бюджет и се придържай към него. Направи списък на всички, за които ще пазаруваш, какво ще  купиш и колко очакваш да струват тези артикули. Това е твоят твърд бюджетен лимит – неприемливо е да правиш повече от тези разходи.

Отново обобщаваме най-важните стъпки за изгодно пазаруване преди празничния сезон с най-големи отстъпки:

Проследи какви са цените на стоките преди Черен петък 2020

Кога отстъпката всъщност не е сделка? Когато просто намалява диво завишената цена на стикера на дадена стока.

Така че просто си направи проучване кое колко струва няколко седмици по-рано и сравни цените по време на Черния Петък.

Следвай търговците на дребно в социалните медии

Този съвет дава дивиденти през цялата година, но е особено полезен по време на празниците, когато търговците увеличават промоционални дейности и предлагат оферти в последния момент в по-големи обеми.

Запази отметки към уебсайтовете на търговците

Звучи очевидно, но ще се изненадаш колко много хора не се възползват напълно от отметките. Те съществуват с причина!

Затова се подготви отрано, за да си спестиш не само пари, но и ценно време в лутане из различните директории на сайтовете.

Проучи политиките и таксите за връщане

Запознай се с правилата за връщане на любимите ти търговци и такси за възстановяване, ако има такива.

Щедрите политики за връщане позволяват връщане на излишни въпроси за пълно възстановяване на пари в брой или обратно възстановяване на такси по кредитна карта в рамките на предварително определен срок - обикновено най-малко 14 дни. Връщанията на стока обикновено трябва да бъдат с неотворени кутии и в оригинална опаковка.

Преди да се отправиш към Черния петък, състави изчерпателен списък на хората, за които планираш да пазарувате в този ден, и точните артикули, които планираш да ги купиш. Колко човека са от семейството ти, колко са деца, дали трябва да купуваш главно от книжарници или магазини за дрехи. Това е полезна практика, без значение, дали пазаруваш онлайн или в мола