Какъв тип инвеститор си?

Каква личност си според финансовите ти навици? Това ще разбереш в следващите редове. Ако ти е интересно да знаеш какъв тип инвеститор си, продължи да четеш.

Според експерти, работили с топ мениджъри с огромно богатство и адвокати, както и с предприемачи и семейства с висока нетна стойност, изводите са, че личната връзка между финансови съветници и техните клиенти е толкова важна за финансовия успех, колкото и личностните черти на инвеститора.

Защо? Личната връзка дава възможност на професионалистите и клиентите да общуват добре, защото взаимно разбират мотивациите и начина си на мислене по важни финансови и икономически въпроси. Комуникацията и разбирането позволява на съветниците да дават висококачествени и уместни съвети на клиентите, както и да им обяснят как да ги прилагат в тяхна полза.

Какви са финансовите личности?

Всеки човек притежава уникална „финансова личност“ - това са „как“ и „защо“ зад твоите нагласи и решения, относно собствените ти финанси и богатство.

Методологията на финансовата личност е разработена преди десетилетия, като се използват утвърдени протоколи за създаване на психографски сегменти или личности. Използват се и проучвания на хиляди заможни и изключително богати личности. По този начин се обособяват различни типове финансови личности, към които спадат различните потребители, в зависимост от това как менажират финансите си.

Каква финансова личност си ти?

Семейни управители: Целта на инвестирането, планирането на богатството и голяма част от това, което мислят и правят този тип инвеститори е да се грижат за семейството си. Те имат семейни задължения, които винаги са приоритетни спрямо останалите им задачи.

Независимите: Тези хора се стремят към личната свобода, която финансовият и бизнес успехът правят възможна. Те искат да имат солидна предпазна мрежа, ако се наложи - или просто искат да се спасят.

Фобии: Тези инвеститори не обичат да инвестират, не го разбират и не искат да се учат. Те предпочитат да делегират инвестиционни задължения на финансов съветник, на когото имат доверие.

Анонимните: За тези типове инвеститори конфиденциалността е доминираща. Те избягват почти всичко, което включва споделяне на информация извън малка избрана група.

Магнати: Тези инвеститори са много загрижени да приведат финансовите си действия в лична власт. Те обичат да "виждат резултат" в пари и се радват да установят кой печели и кой губи.

ВИП личности: Тези хора се интересуват от социално признание и престиж. Те разглеждат своите бизнес и финансови успехи като начин за постигане на висок статус.

Акумулатори: Основната им (а понякога и единствена) цел в живота е да печелят повече пари. Тези инвеститори искат да направят всичко възможно за “отглеждане” и защита на личните си богатства, защото колкото повече имат, толкова по-добре се чувстват.

Комарджии: Те харесват адреналиновия прилив, който получават, когато имат успех в бизнеса и в живота. Те решават проблеми и се наслаждават напълно на процеса на инвестиране и свързаните с тях дейности.

Иноватори: Този тип инвеститори искат да бъдат в авангарда на бизнеса и финансите. Те са склонни да се съсредоточават върху много сложни решения за управление на богатството и подкрепа за семейството.

Когато си наясно със своята финансова личност, можеш по-добре да оцениш широк кръг финансови и юридически специалисти, с които може да искаш или трябва да работиш - мениджъри, адвокати, счетоводители и т.н. Също така, това ще ти помогне да оцениш по-добре себе си и да погледнеш трезво на решенията и целите си, когато става въпрос за финансово бъдеще

Намирането на съветници, които могат да разберат твоята личност и да използват тази информация, за да адаптират начина, по който те обясняват концепции и стратегии, може да ти помогне да вземеш по-добри решения за твоето богатство.

А когато става въпрос за изграждане на финансовото ти бъдеще, кредитна карта AXI Card е насреща, за да ти помогне да имаш добра кредитна история. Именно благодарение на добрата кредитна история можеш да докажеш, че си надежден платец и кредитополучател, което ще ти помогне да бъдеш независим във финансов аспект.