Книги за мотивация или рецепта за успех

Мотивацията е това, което ти е нужно да успееш в повечето си начинания. Всъщност без мотивация, дори да притежаваш нужните талант и умения, най-вероятно няма да постигнеш успех. Защото тя е онази тайна магическа съставка, която е необходима, за да се справиш, дори с най-трудните предизвикателства.

Тук е моментът да кажем, че филмите и книгите могат да бъдат едни от най-мотивиращите неща на света. Понякога, дори само един филм и една малка книга могат да се окажат причината, да вземеш важно решение, което ще промени живота ти. Защо? Защото си се вслушал в посланието им и си осъзнал, че мотивацията зависи изцяло от теб.

В този материал ще се спрем на някои от добрите примери за книги, които могат да те мотивират и да те накарат, да искаш да завладееш света. Да, това е напълно възможно, стига наистина да се осмелиш да прочетеш поне една от тях.

Книгите не само могат да ти дадат нужната мотивация за успех, но и да ти покажат средствата, с които ще постигнеш така желания просперитет.

А ето и някои от книгите, които могат да трансформират живота ти:

  • You Are a Badass: How to Stop Doubting Your Greatness and Start Living an Awesome Life от Jen Sincero

Това е една освежаваща книга, която горещо ти препоръчваме да прочетеш. Jen Sincero предлага на читателя 27 кратки глави, които са изпълнени с вълнуващи истории, хумор и прости упражнения, които помагат на хората да идентифицират спънките пред себе си и да се отърват от своите саботиращи мисли и навици. След като прочетеш тази книга, ще имаш по-добро разбиране за това защо действаш по определен начин и как да приемаш нещата, които не можеш да промениш.

Читателите на въпросното четиво са установили, че Jen Sincero е талантлив писател, който предлага интересен стил, който може да бъде мотивиращ за много хора. Въпреки че тази книга не предлага толкова оригинални съвети за самоподпомагане, то тя е представена по забавен начин, който има за цел да разведри читателя, като същевременно го вдъхнови да подобри живота си.

  • Smarter, Faster, Better: The Secrets of Being Productive in Life and Business от Charles Duhigg

Това забележително четиво е полезно за хората, които искат да имат проспериращ бизнес и да успяват с лекота, не само в професионалния живот.

Тази книга предлага осем концепции за продуктивност, които обясняват защо някои хора и компании са в състояние да постигнат много повече от други. Използвайки информацията от невронауката и поведенческата психология, заедно с опита на успешните главни изпълнителни директори, генералите, пилотите, агентите на ФБР и авторите на Бродуей, тази добре проучена книга разкрива как продуктивните хора гледат света по съвсем друг начин.

  • Choose Yourself от James Altucher

Представяйки интервюта от практическия живот и казуси, авторът ни показва как сегашният световен пазар е узрял достатъчно, за да успеят предприемачите, ако инвестират енергията си в себе си.

Чудесна книга, която със сигурност ще те мотивира да се възползваш максимално от собствените си таланти.

  • Illuminate: Ignite Change Through Speeches, Stories, Ceremonies, and Symbols от Duarte & Sanchez

Тази книга се фокусира върху идеята, че хората, които могат да променят света, са тези, които наистина вярват, че са способни. Например, Стив Джобс и неговата супер успешна Apple Inc. Джобс успява, защото той разказва на аудиторията си за визията си за бъдещето. Лидерите имат голям потенциал да предвиждат бъдещето с техните изобретения и да вдъхновяват другите да подкрепят мечтите им. В тази книга авторите осигуряват на читателя мощните комуникационни инструменти, които са необходими за голямо лидерство.

  • Tools of Titans: The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers от Tim Ferriss

Преди да напише тази книга, Tim Ferriss прекарва две години в интервюта за над 200 водещи изпълнители, включително известни личности, спортисти, легендарни командири на Специални операции и биохимици. По време на тези задълбочени интервюта, Ferriss успява да научи изненадващите инструменти, тактики и трикове, които поднася на читателите в едно изключително любопитно четиво.

Ferriss предлага съветите си на читателите с непрекъснатия си фокус върху подробности, които могат да бъдат предприети. Той задава в интервютата си конкретни въпроси, като например как изглежда сутрешната им рутина и как намират време за физическите упражнения в графика си. Авторът също така пита за книги, които са вдъхновили тези експерти и дори за неща, които считат за загуба на време.

След като вече имаш една достойна селекция от книги за задължителния ти списък за четене, ти препоръчваме да направиш поредната стъпка в изграждането на финансовия си успех, като кандидатстваш за AXI Card и се сдобиеш с иновативната кредитна карта, с която освен че можеш да пазаруваш безконтактно, няма да имаш и допълнителна такса при онлайн покупки.