Кои са най-добрите коледни филми?

Няма по-добър начин да прекараш декемврийски уикенд, от това да гледаш любими коледни филми със семейството ти. Коледните продукции са наистина много, но ние селектирахме най-добрите коледни филми за всички времена, според readersdigest.ca.

Дали това са твоите любими филми?

It’s a Wonderful Life

(1946 г.)

Абсолютна класика в жанра. Тази фантастична драма от 1946 г. е “баща” на всички коледни филми и една от запомнящите си класики на златния век на Холивуд. Най-достойният човек в Америка, Джордж Бейли (Джеймс Стюарт, в най-голямата му роля) иска да се самоубие на Бъдни вечер, но е спасен от ангелa Кларънс Одибо, който му показва какъв би бил животът на хората около него, ако той не е бил роден. Това е най-добрата история за семейството и изкуплението. Направи си услуга и я гледай.

Коледа на Чарли Браун

(1965 г.)

Първият телевизионен проект, базиран на легендарния комикс на Чарлз М. Шулц, също е един от най-големите коледни филми, правени някога. В “Коледа на Чарли Браун”, героят се озовава на празничния блус и поставя под въпрос истинското значение на любимия ден в годината. С помощта на бандата "Фъстъци" Чарли планира да режисира собствената си игра "Рождество Христово". Филмът определено си заслужава.

Коледна история

(1983 г.)

“Коледна история” има носталгична нотка. Филмът лесно може да бъде определен като клише, но все пак улавя онази празнична магия, от която всички имаме нужда. Създаден през 50-те години на миналия век в САЩ, този коледен шедьовър е идеален за мързеливите недели у дома.

Еленът Рудолф

(1964 г.)

Телевизионна класика от 1964 г. - също толкова емблематичен, колкото песента и стихотворението, на което се основава. Еленът Рудолф е емблематичен герой и се бори да намери одобрение сред малките помощници на Дядо Коледа. С помощта на елф в изгнание на име Хърмей и проспектор на име Юкон - както и някои запомнящи се музикални номера - Рудолф се бие със снежното чудовище и спасява Коледа. Посланието му е било толкова важно през 1964 г., колкото и днес: бъди себе си, намери хора, които са като теб, и рано или късно светът ще оцени твоята уникалност.

A Christmas Carol (1951 г.)

Издаден в Обединеното кралство под заглавието Scrooge, адаптацията на класическата новела на Дикенс на режисьора Брайън Дезмънд Хърст е един от най-съкровените коледни филми, правени някога. Изигран до съвършенство от неподражаемия Аластър Сим, мизерният Ебенезер Скрудж се посещава от духовете на Коледа - минало, настояще и бъдеще. И това е последният му шанс за изкупление. Празниците са време на смях и радост, а какъв по-добър начин да празнуваш от това да гледаш този класически филм?

Умирай трудно

(1988 г.)

Според много хора това не е коледен филм, но всъщност мнозинството го приема точно за такъв. Затова попада и в класацията. В Умирай трудно става въпрос за коледно парти в офиса, отвлечено от няколко много опасни терористи с европейски корени. След това от покрива се чува тътен на картечница и разбира се - идва Брус Уилис. Той съсипва цялото забавление на терористите и създава идеалният американски екшън. Ако това не е достатъчно убедителен аргумент, статутът на Умирай трудно като всеобщ любим екшън трилър трябва да е достатъчен повод да го изгледате още веднъж у дома.

Коледа в Кънектикът

(1945 г.)

Голямата дама Барбара Стануик е изключително очарователна в тази скандална коледна класика от 1945 г. Като журналист на Марта Стюарт, който всъщност е нещастна измама, пълната липса на умения за домакинство на Стануик я въвличат в куп забавни ситуации. Забавлението възниква, когато Стануик импровизира като щастлива домакиня, с добавеното усложнение на потенциален коледен романс под формата на гостуващ ветеринар (Денис Морган). Да, ретро е, но си е елегантен коледен филм за ценители.

Сам вкъщи

(1990 г.)

Защо този филм е класика? Макколи Кълкин е очарователен като дете, комедията си е забавна, дори и след десетки гледания и все пак - носи духа на Коледа. Със сигурност у дома сте го гледали поне 5 пъти през последните 3 години, но и този декември, едва ли ще пропуснете тази семейна забава, носеща сантиментални нотки.

Кошмари преди Коледа

(1993 г.)

Остави на господаря на меланхолията Тим Бъртън, да превърне коледен филм във фееричен феномен с участието на върколак, вампири и пеещ скелет. Оригинална продукция, която заслужава вниманието на цялото семейство.

Как да създадеш още незабравими моменти по време на празниците и да усмихнеш любимите си хора? Прочети повече за предимствата и възможностите, които ти дава кредитна карта AXI Card.