Кои са най-подходящите дестинации за прекарване на вълшебна Коледа?

Коледните празници са най-светлият и чакан период от годината. Период, в който е време за „малки чудеса“ под формата на подаръци, хубави емоции и незабравими преживявания. А какво може да направи твоята Коледа наистина вълшебна и неповторима? Отговорът, разбира се, е реализирането на една празнична екскурзия до нови и непознати за теб места. На нашата планета има точки, където коледното настроение е неизчерпаемо и буквално залива всеки новопристигнал посетител или турист. Именно за тези точки ще си поговорим в днешната статия. Нека да видим кои са най-подходящите места и дестинации за прекарване на наистина вълшебна Коледа.

Квебек Сити, Канада

Квебек Сити е идеалната коледна дестинация, предлагаща по нещо за всеки вкус. Старият град е превърнат в една живописна коледна картина, отличаваща се с внушителна архитектура, богата украса и множество места за закупуване на традиционните празнични подаръци и сувенири. Квебек Сити предлага изключително добри възможности за каране на ски, фигурно пързаляне и други предпочитани от потребителите зимни спортове. В допълнение, всяка година около празниците се провежда „Зимния карнавал на Квебек“, изпълнен с вечерни и нощни паради, шествия на приказни герои и най-различни забавни игри и състезания.

Хонолулу, Хаваи

Продължаваме с една малко по-екзотична дестинация. Хонолулу е подходящо място за хората, които искат да посрещнат коледните празници на плажа, усещайки жарките лъчи на слънцето и свежия океански бриз. Местните несъмнено ще се погрижат за твоето добро настроение с множество коледни светлини и украси по улиците, паради на открито и жива музика. Сред атракциите на града са 6-метрова статуя на Дядо Коледа по тениска и къси гащи, както и внушителна коледна елха, издигаща се на височина от 15 метра.

Бат, Англия

Градчето, намиращо се в югозападната част на Англия, е сред най-добрите дестинации на европейския континент за прекарване на незабравима Коледа. Това всъщност е и едно от малкото места в света, на които едновременно можеш да празнуваш раждането на Иисус Христос и това на Джейн Остин. Голямата писателка е родена на 16 декември, като в нейна чест през целия месец се провеждат редица културни мероприятия (фестивали, театрални постановки и т.н.). Разбира се, това по никакъв начин не пречи на доброто празнично настроение, за което се грижат традиционният местен коледен пазар, богатите украси по улиците, изисканата и приятна английска атмосфера.  

Рованиеми, Финландия

Според легендата именно местността Лапландия е домът на Дядо Коледа. Е, финландците не само вярват в тази легенда, но и правят всичко възможно тя да оживее в градчето Рованиеми. Неговите посетители могат да срещнат деца, правещи традиционни коледни бисквити, да се запишат в училище за елфи или пък да пуснат писмото си с желания до Дядо Коледа. Атракциите на Рованиеми включват внушителен зоопарк с полярни мечки, вълци и лосове, както и научния център „Арктикум“, където се работи по разгадаването на мистерията на Северното сияние. И не на последно място, в градчето се намира „Арктическия Снежен Хотел“, изграден изцяло от сняг и лед, но същевременно предлагащ сауни и горещи бани за всички гости.

Сан Мигел де Аленде, Мексико

Намиращото се в централната част на Мексико градче не предлага на своите посетители екзотични плажове и кристално сини води, но затова пък в него можеш да намериш коледно настроение в изобилие. Типичните за Мексико пиняти са част от всеки фестивал, провеждащ се по това време на годината. Сан Мигел де Аленде също така е богат откъм изящно направени църкви и невероятна старинна архитектура. Тук си гарантираш една традиционна Коледа, включваща хубава храна, колоритни гледки и множество забавления.

Разбира се, наред с опциите за пътувания, не бива да се пренебрегва и възможността за прекарване на Коледа вкъщи, в компанията на семейството и най-близките хора. Коледа е традиционен семеен празник и един много добър повод да се видиш с всички роднини, с които донякъде си загубил връзка в резултат на напрегнатото ежедневие. А защо не и да ги поканиш на гости с преспиване? Колкото повече хора се съберете, толкова по-весел ще бъде празникът. Особено когато дойде време за отваряне на подаръците, оставени под елхата...

Независимо дали ще избереш екскурзия до непознати дестинации или прекарване на традиционна Коледа у дома със семейството и близките, може да посрещнеш всички разходи с твоята кредитна карта AXI. С нея не ти се налага да чакаш на опашки в банков клон, защото я управляваш самостоятелно в твоя персонален онлайн профил.