Какви предимства имат блокчейн технологиите за малките бизнеси?

Тъй като малкият бизнес търси ефективност и по-добри начини за обслужване на клиенти, блокчейнът може да бъде особено полезен за тези компании като начин за провеждане на трансакции и дори за набиране на капитал. Въпреки че много малки предприятия могат да мислят, че такива модерни технологии ще бъдат достъпни само от компании, достатъчно големи, за да си позволят скъпи разработчици, разходите за включване на технологията на блокчейн в операция на малък бизнес са по-малко, отколкото смяташ. Появиха се доставчици, които предоставят технология, базирана на блокчейн, не само за Wall Street, но и за Main Street.

Технологията Blockchain не е предназначена само за онлайн или за дигитални фирми. Ресторанти, фитнес зали, салони за нокти, пекарни и други малки бизнес категории, които разчитат на физическо пространство, могат да започнат да използват блокчейна днес.

Нека да разгледаме някои от предимствата, които блокчейнът предоставя на предприемачите, които искат да изведат бизнеса си на следващото ниво:

Това е нов начин на плащане

Първото нещо, което бизнесът може да направи, за да възприеме блокчейн технологията, е просто да приеме криптовалутата като начин на плащане. Какво сигнализира повече за ангажимент за блокчейн, отколкото за разрешаване на клиентите да плащат с биткойн или други криптовалути?

Разпространението ще изисква много планиране и тестване, тъй като традиционните търговски услуги не са настроени да приемат биткойн. Като такъв, малкият бизнес ще трябва да направи оценка и да похарчи пари за цифров портфейл, търговски шлюз или комбинация от услуги, необходими за приемане на криптовалутата от клиентите.

Има няколко предимства за организациите, когато приемат блокчейн валути. Като жест клиентите могат да видят този начин на плащане като готовност за разширяване на твоите услуги. Криптовалутите също позволяват на предприятията директно да се справят с клиента, което намалява трансакционните разходи. Друго голямо предимство на блокчейна е, че плащанията са постоянни и необратими, като клиентът няма друг избор, освен да се свърже директно с бизнеса, ако иска възстановяване на сумата. Това помага за решаването на проблема с възстановяванията на плащания, при който клиентите купуват продукт, но след това анулират плащането при компанията за кредитни карти, оставяйки бизнеса да бъде свързан.

Той осигурява по-безопасно и по-евтино съхранение в облак

Бизнесът и личните потребители харчат повече от 20 милиарда долара всяка година за облачно съхранение. Приложенията за съхранение на блокчейн позволяват на потребителите, включително малкия бизнес, да съхраняват данни по безопасен начин и на разумна цена, без да се нарушава сигурността на данните или преразходът.

Бизнесът може да използва smart договори

Бизнесът може да използва блокчейн за интелигентни/smart договори, които всъщност са самопроверяващи се, самоприлагащи се договори. Съхранен в рамките на блокчейн книга, договорът се записва по начин, който не може да бъде променен или манипулиран. Примерите за интелигентни договори включват търговски лизинг, споразумения с доставчици и дори договори за служители. Интелигентните договори предлагат на малкия бизнес ниво на защита, което иначе никога не би могло да си позволи. Посредникът - обикновено адвокат - няма да е необходим в интелигентен договор и като такъв бизнесът ще има по-ниски разходи.

Глобалната блокчейн платформа Ethereum е първата, която въведе интелигентни договори в криптообщността и се счита за една от най-модерните платформи за кодиране и обработка на интелигентни договори.

Бизнесът може да го използва за набиране на капитал

Технологията Blockchain предоставя на собствениците на фирми алтернативен метод за набиране на капитал чрез първоначални предложения за токени (ITOs). Като алтернатива на използването на традиционни банки, заемодатели, фирми с частен капитал и дори сайтове за краудфандинг, ITO са символи, достъпни за борси, където те могат да търгуват свободно. Тези символи са сравними с капитала или дела на приходите в типична компания.

Заинтересованите инвеститори могат да купуват от предложението и да получават нови базирани на блокчейн токени от компанията. Този маркер може да има някаква полезност при използването на продукта или услугата, които компанията предлага, или може просто да представлява дял от компанията или проекта.

Нарастващата лоялност на символичните инвеститори направи ITO много по-популярни през годините и жизнеспособна алтернатива за набиране на капитал за фирми от всякакъв мащаб. Тези токени могат да бъдат закупени, търгувани и продавани на пазари, където ново царство на ликвидност се предоставя на широката общественост.

Блокчейнът въведе изцяло нов начин за изграждане на доверие. Вместо да се разглеждат като начин хората да бъдат потайни за своите сделки, хората започват да виждат стойността на блокчейн технологията и криптовалутата в областта на неприкосновеността на личния живот и сигурността. Клиентите, които разбират предимствата на блокчейна, вероятно ще помислят сериозно да купуват от бизнес, който използва тази технология, а малките фирми могат да използват това в своята маркетингова стратегия.

Независимо дали става въпрос за допълнителни методи на плащане или за знанието, че данните им се съхраняват в файл, който не може да бъде модифициран без тяхното съгласие, малкият бизнес трябва да обмисли включването на елементи от блокчейна в техния бизнес днес. По този начин предприемачите могат да изведат бизнеса си на следващото ниво на скорост и сигурност.

Разбери какви са предимствата на кредитна карта AXI Card и как с нея може да се разплащаш на множество места, като влияеш положително на кредитната си история.